Spela golf i Sydafrika

Det finns tre anledningar att välja Sydafrika som golfdestination. Landet har några av världens mest natursköna banor. Det är sommar i Sydafrika när det är vinter i Sverige. Och det är nästintill ingen tidsskillnad så du kan ge dig ut på banan utan att känna dig groggy samma morgon som du anländer.

För dig som vill spela golf i Sydafrika finns dessutom många andra fördelar: Du har möjlighet att varva ditt golfspelande med safari, vinprovningar, vackra vyer och mycket annat.

Så jobbar vi på Afrikakompaniet för att skapa din drömresa. Blir du sugen? Boka en resekonsultation med oss! Det är gratis och du förbinder dig inte till något.

Vi bokar allt från stora lyxiga golfresorts till några timmars spel på en golfbana nära ditt boende. Vi hjälper till med hyrbil och kan också ge tips på bra restauranger – till ingen extra kostnad. Låt oss göra din golfresa till något utöver det vanliga.

Några populära golfresmål i Sydafrika

Är du en sådan som vill testa på att flyga helikopter upp till the Extreme 19th på Legend Golf & Safari Resort? Eller vill du bara ha några dagars skönt golfspelande i natursköna ormåden? Oavsett vilket har vi något för dig.

Det finns över 250 golfklubbar i Sydafrika så gott om ställen att välja mellan. Men några upplevelser är särskilt att rekommendera.

Rovos Rail

Rovos Rail, golf

Åk lyxtåget Rovos Rail från Pretoria via Swaziland och safari i Krugerområdet – men med flera stopp på olika golfbanor. Hela fem olika banor hinns med på denna rutt, bland annat Champagne Sports Resort på bilden. Och självklart finns det aktiviteter för den av er som inte golfar. Game drives, kulturella utflykter samt shopping.

Extreme 19th

en helikopter flyger över Extreme 19th, ett måste för alla som vill spela golf i Sydafrika

Legend Golf & Safari Resort ligger i ett privat konservat tre timmar från Johannesburg. Extreme 19th är världens högsta och längsta par 3 golfhål – och därmed troligen ett av världens svåraste. Utslagsplatsen är på toppen av ett berg och nås endast via helikopter. Extreme 19th är en påbyggnad till resortets Signature Golf Course som designats av golfproffs.

Fancourt

Utsikten från Fancourt, en av de mest kända platser för folk som vill spela golf i Sydafrika. Två bänkar i förgrunden, blå himmel och en lång green.

Denna jätteresort i George, längs med Garden Route, har tre olika golfbanor varav två är öppna för turister. Montagu golf course och Outeniqua är designade av Gary Player och rankad bland topp 15 banor i landet. Skippa att bo på detta jättelika resort – det finns många fina boenden i boutiquestil inom köravstånd.

Boenden som passar dig som vill spela golf i Sydafrika

Head over Hills

Head over Hills är ett unikt, 5-stjärnigt boutiquehotell beläget på den vackra avsatsen vid ikoniska Knysna Heads. Detta lyxiga boende med utsikt i världsklass är en perfekt plats att vistas på för dig som vill spela mycket golf. Det finns tre olika banor inom 20 minuters bilväg från boendet. Du som bor här får rabatt om du spelar på Pezula Championship Course.

Kleine Zalze

Bo på golfestate mitt i vinlandet och njut av det bästa Sydafrika har att ge. Kleine Zalze är både vingård och golfbana nära Stellenbosch, en dryg timme från Kapstaden. Bor du på lodgen får du rabatt på golfbanan. Det är också möjligt att hyra hus eller lägenhet – då utan rabatt.

Steenberg Hotel & Spa

Bara 20 minuter från centrala Kapstaden ligger denna oas. Steenberg Hotel & Spa är en vinfarm i Constantia, ett boende med många olika boendemöjligheter och en väldigt trevlig spa. Här finns två restauranger i världsklass och givetvis en golfbana som hotellgäster får rabatt på och företräde till.