Upptäck hela Sydafrika

Planerar du en resa till Sydafrika? Välkommen till en fantastisk destination med något för alla! Givetvis ska du prioritera en safari i Sydafrika, det är en upplevelse för livet. Men det finns så mycket mer!

Att resa hit kan kräva lite planering, särskilt i högsäsong då mycket kan vara bokat långt i förväg. Är du osäker på bästa tiden att åka till Sydafrika, hur du ska sätta ihop din resplan eller var den bästa safarin finns är det bara att  kontakta oss eller boka in en gratis resekonsultation.

Glöm inte att boka en hyrbil i god tid före resan. Vi hjälper givetvis till med det också – och har dessutom listat allt du behöver tänka på inför ditt biläventyr.

Har du praktiska frågor kring att resa till Sydafrika hittar du några av våra vanligaste frågor och svar här.

Några exempel på sydafrikaresor

Sydafrikas smultronställen

På 14 dagar får du uppleva många av Sydafrikas smultronställen. Inled resan med några dagar i Kapstaden och Kaphalvön och upptäck vad området har att erbjuda. Tillbringa sedan några dagar i vinlandet, för att därefter utforska Garden Route. Avsluta din resa med den häftigaste upplevelsen – safari! Tillbringa två dagar i något av reservaten på Östra Kap innan det är dags att åka hem – eller vidare. Pris från cirka 14 800 kronor per person i dubbelrum.

Lyxig safari + beachliv

Från Johannesburg med hyrbil till Krugerområdet och två olika safarilodger i två olika delar av parken – fyra dagar på safari. Därefter bilar du igenom Swaziland till den tropiska östkusten och bor på lyxig beachlodge i tre dagar. Du väljer själv om du vill slappa på stranden, hänga vid poolen eller hitta på en mängd aktiviteter. Det är din semester – du bestämmer! Pris från cirka 10 500 kronor per person.

KZN och Swaziland

Vill du upptäcka KwaZulu-Natal och Swaziland? På två veckor kan du få en magnifik upplevelse och se stora delar av området. Hajka i häftiga Drakensbergen och lär dig mer om grottmålningar och urbefolkningen San-folket. Njut av stränderna och badliv i St Lucia, fyll på med en häftig safari i Hluhluwe-Imfolozi och avsluta med några dagar i natursköna Swaziland.

Pris från cirka SEK 9200 per person i dubbelrum, inklusive hyrbil.

Safari i Sydafrika

En resa till Sydafrika är inte riktigt komplett utan en safari. Några nätter i bushen, nära djuren i deras naturliga miljö. Spännande turer ut för att spana efter djur, flera gånger om dagen. Fördelen med Sydafrika är att alla lodger håller hög klass, oavsett prisnivå, och att det finns safarimöjligheter även för dig som inte vill ta dig långt från Kapstaden. Men för den allra bästa upplevelsen bör du vara beredd på att ta dig en bit, och betala lite mer.

Hitta ditt favoritställe på din resa till Sydafrika

Självklart ska du besöka Kapstaden och Kaphalvön. Men glöm inte bort Garden Route för storslagna vyer och häftiga hav. KwaZulu-Natal i östra Sydafrika bjuder på vandring, safari, tropiska hav och hisnande häftiga Drakensbergen.

Kapstaden

två kvinnor pratar framför färgglada hus i bo kaap, Kapstaden

Finns det något häftigare än storstäder vid havet? I Kapstaden äter du gott och känner dig som en hipster i Gardens, shoppar på Waterfront, solar dig i Camps Bay och besöker de färgglada husen i Bo-Kaap. Men glöm inte att åka till Godahoppsudden via Chapman’s Peak Drive, och stanna till i Simon’s Town för att se pingvinerna vid Boulder’s Beach. Vi rekommenderar minst fyra nätter i Kapstaden så du hinner med så mycket som möjligt. Du kommer ändå att vilja åka tillbaka…

Johannesburg

Mandela Statue, Johannesburg Gauteng

På tal om storstäder…  Det är väl värt att lägga några dagar av din resa till Sydafrika i Johannesburg och Pretoria. Lär dig mer om landets och kontinentens historia på Apartheidmuseet och Cradle of Humankind. Utforska nutiden i Soweto. Boka in en safari på någon av de närliggande parkerna. Och glöm inte bort lyxiga Rovos Rail som tar dig från Pretoria ut på en tågresa i Afrika som de flesta bara kan drömma om.

KwaZulu-Natal

flodhäster i vattenområdet kring St Lucia

KwaZulu-Natal, KZN i folkmun, är en jättestor region som sträcker sig från Durban i öster upp mot gränsen till Mozambique och sedan västerut till Drakensbergen. Ett av våra populäraste stopp är estuaren kring St Lucia drygt tre timmars bilfärd från Durban, där du ser mängder med flodhäster  – på nätterna går de omkring i byn! Men tropiska hav och häftig dykning finns kring Durban och du kan vandra i Drakensbergen och lära dig mer om urbefolkningen San-folket. Dessutom finns det flera olika safarimöjligheter.

Garden Route

Häftigt hav vid Knysna längs med Garden Route

Den vackra vägsträckan Garden Route upplevs bäst med hyrbil. Den börjar strax väster om Mossel Bay och fortsätter upp längs med kusten. Vi rekommenderar att stanna till flera dagar på de olika stoppen för att slippa köra så mycket. Vad väljer du: Surfing i Jeffreys Bay, skogspromenader i Wilderness, strandliv i Knysna eller naturupplevelser i Tsitsikamma National Park?

För dig som vill varva ner

strandliv, Camps Bay, beach, SydafrikaStrandliv

Mäktiga vågor, underbar snorkling och tropiska temperaturer eller stillsammare men lite kyligare vatten?

Med 2735 kilometer strand har Sydafrika något för alla strandälskare. Fäll upp solstolen, smeta på solskyddet och njut!

vinlandet, Franschhoek, Sydafrika, viner, GlenWoodVinlandet

Sydafrika har producerat vin i över 350 år och i området kring Stellenbosch, Franschhoek och Paarl finns mycket spännande att upptäcka – bara en timme från Kapstaden. Åk runt bland vingårdarna och njut samtidigt av fantastiska matupplevelser.

Sydafrika, Kapstaden, Natur, kultur, utsikt, Table Mountain, TaffelbergetNatur och kultur

Storslagna vyer är en lisa för själen. Från Panorama Route i norr till Chapman’s Peak i söder – det finns vacker natur att häpnas av i hela landet.

Glöm inte att upptäcka den sydafrikanska kulturen och historien via museer och andra upplevelser.

För dig som planerar en aktiv resa till Sydafrika

resa till Sydafrika, spela golf

Golf

Sydafrika har några av världens vackraste golfbanor – oavsett om du är i närheten av Kruger eller tänker njuta av det fantastiska vinlandet. Vi hjälper dig inte bara hitta boende utan bokar givetvis även tider och dig och ditt sällskap.

resa till Sydafrika, vandring kapstaden sydafrika

Vandring

Vare sig du vill upptäcka Sydafrika från ovan via mäktiga bergskedjan Drakensbergen eller bara gå uppför Taffelberget i Kapstaden hjälper vi dig hitta bästa vandringsleden. För den som vill cykla finns även bra MTB-leder.

Häftiga bilder på hajar i Aliwal Shoal, dykning resa till Sydafrika

Dykning

I Sydafrika finns några av världens bästa dyk, från Aliwal Shoal och Sodwana på nordöstra sidan till Smitswinkel Bay nere vid Kapstaden. Vi bokar gärna ditt boende och din dykupplevelse, vare sig du är novis eller erfaren.

Redo för nästa steg?

Fyll i dina uppgifter och berätta mer om dina önskemål, så kontaktar vi dig om din stundande resa till Sydafrika så fort vi kan.


Tina Sayed Nestius