Safari i östra Kap

Inte särskilt långt från Port Elizabeth finns nationalparken Addo Elephant National Park. I närheten av den finns det ett flertal riktigt bra privata reservat och lodger. Och en safari i Östra Kap håller i princip lika hög klass som i Krugerområdet.

Här finns flera privata Big Five-reservat, och dessutom är området malariafritt. Att förlänga sin upplevelse på Garden Route genom att göra en safari i östra Kap, antingen i slutet eller början av resan är populärt hos många av våra gäster. Ett utmärkt sätt att slippa långa transportsträckor eller behöva flyga inrikesflyg. Avsluta eller börja din resa i Kapstaden för bästa möjliga upplevelse.

Bästa tiden att åka på safari i Östra Kap

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Östra Kapområdet är en stor safaridestination, och åker du hit för att se på djur är det bäst att komma någon gång mellan juni och september. Detta för att det är torrt och växtligheten glesare än vanligt. Då är djuren enklast att få syn på. Tänk på att det kan bli kallt morgon och kväll under denna period.

Med det sagt är det egentligen inga jätteskillnader mellan vinter och sommar – det finns ett stort viltbestånd och de håller sig framme året om. Högsäsong infaller mellan oktober och april, vilket innebär att boendena är dyrare och vädret betydligt varmare.

Reservat med safari i Östra Kap

Det finns ett flertal olika privata reservat i området omkring Addos Elephant Park, någon timme från flygplatsen i Port Elizabeth. De flesta har flera olika lodger på varje reservat, alla med olika profil. Kontakta oss för aktuella prisuppgifter.

Amakhala

Amakhala Game Reserve började som ett gemensamt projekt av ägarna till sex farmer, direkta ättlingar till de ursprungliga brittiska bosättare som kom hit 1820. Nu finns 11 lodger i olika stilar och prisklasser i det 7500 hektar stora reservatet. Förutom Big Five och övriga vilda djur kan den som har tur skymta mer skygga djur som hyena och bat-eared fox.

Kariega

Kariega är ett 10000 hektar stort Big Five-viltreservat nära badorten Kenton on Sea i ett bedövande vackert landskap ovanför en floddal. Förutom de dagliga safariturerna i reservatet finns det många andra aktiviteter att göra. Här finns fina vandringsleder, fiske, ridning, kanotpaddling på floden, mountainbiking. Och givetvis går det att bada i havet – stranden ligger bara 15 minuters bilresa bort.

Kuzuko

Ett lejon ligger på en höjd med en härligt gråmulen himmel i bakgrunden. Lejonet bor på Kuzuko-reservatet, där det finns bra barnvänlig safari i Östra Kap.

Uppe på en höjd, norr om Addo Elephant’s Park och lite mindre tillgängligt än övriga reservat, ligger Kuzuko, även kallad “Place of Glory”. Här bjuds du på otroliga utsikter över landskapet och en härlig handmassage direkt du kommer fram. Denna safarilodge har inga åldersgränser så barn av alla åldrar får följa med på safariturer. Priserna är dessutom väldigt skäliga – på Kuzuko får du verkligen mycket för pengarna.

Lalibela

Några zebror framför en safaribil på en väg i Lalibela privata reservat i Östra Kap

Lalibela-konservatet är 10500 hektar stort och hyser alla Big 5, men även geparder, hyenor och jakaler syns här. Här finns också savannliknande områden, unikt för Sydafrika, med mängder av zebror och antiloper – vilket i sin tur innebär mycket lejon.

Hållbarhet är ledordet på detta reservat och de satsar stort på att bevara både djurliv och natur. Här finns också en lodge som särskilt riktar sig till barnfamiljer.

Shamwari

En noshörning och ett lejon i clinch på Shamwari, där det finns bäst safari i Östra Kap

Shamwari är det mest kända privata reservatet i Östra Kap. Det var det första som etablerades i området och har således en rik historia och en väldigt varierad natur. Alla sju lodger på reservatet håller riktigt hög klass, det finns inga budgetlodger men å andra sidan har du safari i klass med femstjärniga lodger i Krugerreservatet till ett mycket bättre pris. Här finns flera viltvårdsprojekt som du kan besöka kostnadsfritt under din vistelse i reservatet.