Sol och bad i Afrika

Oavsett om du är ute efter kritvita stränder och tropiska temperaturer eller lite kyligare vatten för vattensport finns det något för dig längs Afrikas kust.

Paradisön Zanzibar är en av våra populäraste destinationer och kombineras med fördel med en safari i Kenya eller Tanzania. Men det finns betydligt fler resmål där du kan slappa på stranden. Ta en titt och dröm dig bort till kritvita stränder och azurblått hav.

Så jobbar vi på Afrikakompaniet för att skapa din drömresa. Blir du sugen? Boka en resekonsultation med oss! Det är gratis och du förbinder dig inte till något.

Zanzibar

Zanzibar manta resort Pemba island

Upptäck Zanzibar! Snorkla och sola vid stranden, bo några dagar i Stone Town eller lyxa till det med en natt i undervattensrummet på Manta Resort.

Zanzibar är den perfekta sol och bad-avslutningen på en safari i Kenya eller Tanzania.

Mauritius

Om du är ute efter relax på stranden, mängder med olika vattenaktiviteter, cocktails i solnedgången och fantastisk mat är Mauritius din drömdestination. Den tropiska paradisön passar dig som ska på smekmånad lika bra som dig som gillar golf eller vill åka på solsemester med hela familjen.

Lamu

Lamu Kizingoni Beach

Upptäck denna pärla på Kenyas norra kust. Ön Lamu är bilfri – du tar dig fram med hjälp av åsna, segelbåt eller så promenerar du. Här garanteras du en känsla av lugn och exklusivitet. Hyr stora hus till hela familjen, bo på anrika Peponi Hotel eller i romantiska cabanas på isolerade Kizingoni Beach.

Kombinera safari med sol och bad

Elephant Coast och Kruger

Thonga Beach Lodge Elephant coast KwaZulu-Natal

Skäm bort dig med en häftig safari i Sabi Sands och Krugerparken och avsluta på Elephant Coast, där du kan snorkla med delfiner och njuta av helsköna dagar vid havet. Från cirka SEK 15500 per person i dubbelrum för sju dagars resa.

Kenyas höjdpunkter

Under denna tiodagarsresa får du uppleva det bästa Kenya har att erbjuda. Inled semestern med safari i tre olika parker – därefter avslutar du med lata dagar på paradisön Lamu. Från cirka SEK 28500 per person.

Zanzibar och Tanzaniasafari

Inled ditt Afrikaäventyr med häftig safari i Tanzania. Besök Ngorongoro, Serengeti och avsluta med sköna, lugna dagar på underbara Zanzibar. Från cirka SEK 30 000 per person.