Safari Tanzania & Zanzibar

Dag 1

Ert äventyr, safari i Tanzania med avslutning på Zanzibar, inleds med att ni blir upphämtade i Arusha vid 9-tiden på morgonen. Ni blir körda av er guide i en egen bil med fyrhjulsdrift till Lake Manyara, där ni börjar spana efter vilda djur. Ni bjuds på matsäck på savannen innan det är dags att åka mot ert boende för en smaklig middag och en god natts sömn.

En hjord elefanter, varav två lite mindre som leker med varandra, går långsamt igenom Tarangire-parken, ett bra resmål för din safari i Tanzania

Dag 2

I dag kan ni ta en tidig promenad ner mot Manyarasjön före frukosten. Efter att ni ätit er mätta är det dags att åka vidare till nästa safaripark – Tarangire.

Här finns ett stort bestånd av elefanter och många vackra baobabträd. Ni har med er matsäck som ni äter på en utsiktsplats.

Efter safarin åker ni mot en ort som heter Karatu, där ni ska övernatta. Här odlas mycket kaffe och ni får möjlighet att göra en guidad tur bland kaffeplantorna för att lära er mer om kaffens väg från planta till din kaffekopp.

Dag 3

Denna morgon är det dags att ge er ner i en av Tanzanias populäraste turistattraktioner. Ngorongorokratern är en av Afrikas mest kända parker och naturreservat. Stora hjordar av zebra, gnu, bufflar och antiloper betar intill lurande lejon. Lejonen verkar totalt orädda i kratern och ofta går det att komma alldeles nära dem med jeepen. Här finns också Östafrikas största population av svart noshörning.

Ni tillbringar hela förmiddagen i kratern och äter en medhavd lunch på vacker utsiktsplats. Därefter är det dags att köra mot Serengeti. Bilturen tar knappt 4 timmar men det är en hel del safari längs vägen.

Ett lejon tittar in i en safaribil, på några turister i Ngorongorokratern. Detta är verkligen något av det häftigaste man kan uppleva på sin sportlovsresa i Tanzania
Tio lejon vilar på en sten i Serengeti, den nationalpark som de flesta tänker på vad gäller en safari i Tanzania

Dag 4

Förbered er på en heldag i Serengeti. Det blir safariturer både morgon och eftermiddag – eller varför inte hela dagen? Vi garanterar nästan att du får se precis allt du vill se – och mycket mer därtill. Frukost, lunch och middag äter ni på er lodge, om ni inte vill köra en hel dags safaritur med matsäck. Ni gör upp om detaljerna med er guide för att få den ultimata upplevelsen.

Dag 5

Efter frukost hinner ni kanske med en sista safaritur i Serengeti innan det är dags att flyga mot Zanzibar. Er guide, som följt med er under hela safarin, ser till att ni blir incheckade ordentligt och tar farväl av er vid flygplatsen. Nu börjar nästa del av äventyret!

Flyget avgår vid 10-tiden och du är framme på paradisön tidig eftermiddag. Här kan du njuta av strandliv och snorkling eller dykning om du kan och vill.

En vy av Stone Town, Zanzibar från ovan. Du ser stranden, havet och de många färgglada byggnaderna. Det finns massor att se och göra i Stone Town, Zanzibar.
Zanzibar från ovan

Dag 6-10

Njut av lata dagar på stranden och dagarna simma in i varandra. Eller så fyller du varje dag med olika aktiviteter – besök Stone Town, gå på guidad kryddtur och snorkla vid korallrevet. Det är din semester – du bestämmer!

Sista dagen packar du ihop efter frukost för att åka tillbaka – hem till Sverige eller vidare på andra äventyr!

Kostnad för safari Tanzania Zanzibar:

Från cirka 36 700 SEK per person i delat dubbelrum. Priserna varierar beroende på säsong och boende. Självklart går det att anpassa resan efter era önskemål.

I priset ingår:

 • upphämtning på flygplatsen JRO
 • safaribil med fyrhjulsdrift med privat, engelsktalande guide/chaufför
 • alla safariturer inkl Ngorongorokratern och Serengeti
 • boende inkl alla måltider
 • vatten på safariturer
 • alla parkavgifter och skatter på safari.
 • inrikesflyg till Zanzibar
 • Transfers till och från flygplatsen i Zanzibar
 • boende på Zanzibar i fyra nätter, inkl frukost

I priset ingår inte:

 • Internationellt flyg
 • eventuell övernattning i Arusha
 • visumkostnader
 • dricks till guider
 • Eventuella personliga inköp
 • eventuella aktiviteter och utflykter på Zanzibar
 • Allt som inte är listat

Safari Tanzania Zanzibar – jag är intresserad!