Tarangire

Den här parken är något mindre besökt än Serengeti och Ngorongoro. Men är en fantastisk safaridestination året om. Här är det lätt att se mycket djur året runt. Främst är parken känd för de stora elefantbestånden, men här finns många lejon och leoparder.

Tarangire är också en bra destination för att se migrationen av antiloper, gnuer och zebror i juni till oktober. Och till skillnad mot många av de andra naturreservaten och parkerna är Tarangire bra för fågelskådning året om. Det finns över 550 fågelarter i parken och i träsken finns det största urvalet av häckande fåglar någonstans i världen.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Bästa tiden att se vilda djur i Tarangireparken är från slutet på juni till oktober, under mitten och slutet på den torra perioden. Under regnperioden kan djuren migrera utanför parken, även om vår erfarenhet är att det är djurtätt ändå. Fågelskådningen är bra året om men allra bäst under regnperioden. 

Tarangire Treetops

Bo i eget lyxigt trädhus med underbar utsikt i Tarangire Nationalpark. De 20 trädhusen är byggda uppe på plattformer vid stora baobabträd, med öppna tältväggar ut mot naturen. Diskreta nät är draperade kring träden för att hindra insekter och småkryp att ta sig in på rummen.

Mycket smakfullt afrikanskt inrett med polerade trägolv, öppet badrum och dusch samt takfläkt och egen veranda.  En vackert belägen swimmingpool, bar och restaurang hör också till lodgen.  Vattenhålet intill lodgen lockar djur dygnet runt.

På kvällarnas eskorteras ni till er “trädkoja”  av en masai. I Tanzania är inga lodger inhägnade utan man är verkligen mitt ute i vildmarken. Stanna gärna minst två nätter här så ni hinner njuta av den underbara lodgen.

Maramboi Tented Camp

En unik möjlighet att uppleva och utforska Tarangire och Manyara ekosystem. Maramboi Tented Camp erbjuder ändlösa vyer över rullande gyllene gräsmarker och palmbekantad öken mellan Tarangire och Manyara Lake.

Under regntiden fylls Manyara och Tarangire Pans med vatten, som lockar stora flockar av flamingo och andra vadarfåglar. I området kan du ofta se migrationshjordar med tiotusentals gnuer och zebror, följda av rovdjur. Även om migration förekommer i andra delar av Tanzania är överblicken bättre från Maramboi Tented Camp på grund av omgivande gräsmark.

Här finns 40 rymliga tält byggda på trädäck, bland dem finns 26 standardrum, 10 sviter och 2 enheter med 2 rum sammankopplade, perfekt för familjer med barn. De har alla eget badrum och privat veranda med elektrisk belysning.

Lake Burunge Tented Camp

Lake Burunge Tented Camp ligger bara 20-minuters bilresa från Tarangire National Park. Campen består av 20 lyxiga tält och 10 bungalows i en skuggig dunge, med spektakulär utsikt mot sjön Burunge.

Huvudbyggnaden har bar och matplats på en upphöjt trädäck – en idealisk plats för gästerna att slappna av och njuta av en ”sundowner” medan solen sänker sig i sjön. Eller att bara sitta och njuta av den varma brasan.
Före och efter safariutfärderna kan man njuta av ett dopp i poolen.

Tarangire Safari Lodge

Tarangire Safari Lodge väldigt bra positionerat i Tarangire National Park. Lodgen är byggd uppe på en platå och man har en imponerande utsikt över floden ett par hundra meter nedanför och ser ofta djur som kommer fram för att dricka. Det finns både tält och stugor, plus en swimmingpool, något som är ovanligt bland safarilodgerna.

De 35 tälten har oftast “twin beds” (2 enkelsängar), men det finns också ett par tält med dubbelsängar. Alla tält har eget badrum och en liten veranda. Stugorna är byggda i sten och har en dubbel- och en enkelsäng, och är ett bra alternativ för tre vuxna eller en mindre familj. Alla stugor har ett rymligt badrum och en separat veranda med stråtak.