Vanliga frågor och svar

Att boka en resa till Afrika kräver mycket planering och framför allt är det en ganska stor investering. På Afrikakompaniet jobbar vi hårt för att dels skräddarsy den resa som passar dig bäst. Men vi vill också att du ska veta exakt vad du får när du bokar resan.

För oss är det viktigt att våra resenärer vet att vi i den mån det går försöker välja så hållbara partners som möjligt. Att åka till Afrika för att göra en safari ska på alla sätt göra så lite avtryck i ekosystemet som vanligt. Vi väljer helst samarbetspartners med en stark hållbarhetsprofil, som anställer personal från de lokala samhällena och ser till att djuren har det så bra som möjligt. Läs mer om Afrikakompaniets hållbarhetsarbete.

Vanliga frågor

Hur går det till att boka?

Vi brukar ge förslag på resplan och boenden utifrån dina önskemål. När du känner att förslaget passar bokar vi alla boenden. De kräver ofta 20-50% delbetalning för att bekräfta bokningen, så vi skickar en första faktura så fort ni har bestämt er. Cirka 45-50 dagar före avresa skickar vi slutfakturan på resten av beloppet, då boendena för det mesta kräver full betalning 30 dagar innan ankomst. Här finns en utförligare beskrivning av hur det går till.

Hur betalar vi resan?

Vi sammanställer vilka boenden som är bokade och skickar fakturor (ofta en delbetalning på 20-50% vid bokning, resten 45-50 dagar före avresa). Ni kan betala till vårt svenska bankgirokonto eller föra över pengar till vårt konto i Swedbank. Betalar ni i USD eller EURO vill vi att ni betalar in till våra valutakonton i Swedbank, detta för att slippa dyra bankavgifter.

Bokar ni flyg också?

Vi bokar inte internationella flyg, men vill ni ha hjälp med det har vi samarbetspartners som hjälper oss. Inom Kenya och Tanzania och vissa andra länder kan vi hjälpa till med inrikesflyg.

Vilka avbokningsregler finns?

Vi går efter våra samarbetspartners avbokningsregler, ni finner dem på fakturan eller så frågar ni när vi diskuterar upplägget. Vi förbehåller oss också rätten att ta ut en administrationsavgift på minst 5% av totalbeloppet.

Om det händer oss något på resan, hjälper ni till då?

Absolut. Vi är tillgängliga per telefon även under helgdagar och kvällar. Och vi har ställt lagstadgade garantier hos Kammarkollegiet.

Hur ska jag klä mig på safarin?

Kläder i neutrala toner – beige, kaki, grått och så vidare – är att rekommendera. Undvik skrikiga färger och mönster. Och tänk på att morgnar och kvällar kan vara kalla. Klä dig enligt lager-på-lager-principen och se till att ha med en tunn fleece och/eller en vindtät jacka om du åker någonstans där det är riktigt kyligt. Vill du undvika myggbett är det bra att ha med en tunn, långärmad tröja. Glöm inte hatt, solglasögon och solskydd.