Kläder på safari – den ultimata guiden - Afrikakompaniet
Tävling Instagram sociala medier Afrikakompaniet
Tävling – vinn din nästa resa med Afrikakompaniet!
November 28, 2019
Kapstaden, Waterfront, Sydafrika
Tinas bästa restauranger i Kapstaden
December 5, 2019
Show all

Kläder på safari – den ultimata guiden

Kläder på safari – det här ska du ha på dig

Khakifärgat, långärmat och en rund safarihatt. Det finns en del klyschor om safariklädsel som faktiskt är bra att efterfölja. Här är en bra guide till vilka kläder som passar på safari.

Du som åker på safari när det är som varmast i Afrika kan överraskas av hur kallt det kan vara tidigt på morgonen. Speciellt om du färdas i en öppen bil. Även om de flesta öppna safaribilar är utrustade med fleecefiltar och rengponchos är det inte garanterat. Därför är det bra att förbereda dig med ordentliga kläder – inte bara för kylans skull.

Kläder på safari – överkroppen

Lager-på-lager är den bästa principen. Börja med ett tunt linne i naturmaterial som till exempel bomull eller linne. Sportkläder går givetvis också bra. Därefter ett långärmat plagg som skyddar dig både från kyla, sol och mygg. Kanske till och med en tunn fleecetröja eller jacka för de där kyliga morgnarna. Ovanpå det är det bra med en lite tjockare väst eller vindtät jacka om du åker till södra Afrika på vintern. Tänk på att ta på dig solskydd om du tänker ta av dig kläderna – den afrikanska solen kan vara stark. Glöm inte att ha en solhatt eller keps för att skydda huvudet.

Kläder på safari – underkroppen

Ett par funktionella byxor i lätt material är väldigt skönt att ha på sig. Jag har bestämt mig för att funktion går före form och investerat i ett par riktigt sköna friluftsbyxor med dragkedja så att jag kan ta av benen och använda dem som shorts. De är inte så vackra men har gott om fickor för minneskort, papper och annat som jag kan behöva på en game drive. Även på benen skulle jag rekommendera solskydd.

Kläder på safari – skor

Grova kängor behövs inte om du inte har tänkt vandra långt. Ska du på bushwalk är ett par sköna, luftiga vandringsskor som täcker foten och skyddar mot taggar att rekommendera. Ska du bara sitta i bilen funkar det med sandaler, speciellt om det är varmt.

Färger och färgval

Tänk på att du ska smälta in i naturen, så packa gärna kläder i kaki, bruna och beiga nyanser. Framför allt är det bra att lämna grälla, färgglada kläder hemma eller i resväskan när du ska ut på game drive. På en bush walk brukar de vilja att du inte heller bär vitt, för då syns du för bra.

På en bush walk med Brendan från KwaMbili.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PrenumereraMissa inte unika erbjudanden och information om våra resmål!

Vi skickar ut exklusiva erbjudanden, information och inspiration om resor till södra och östra Afrika.