Så får barn roligt på safari i Afrika - Afrikakompaniet
safari med barn - 4 saker du måste veta innan ni åker
Safari med barn – 4 saker du måste ha koll på innan du bokar
December 14, 2019
Antbear Lodge – bra läge i Drakensberg
December 18, 2019
safari med barn - 4 saker du måste veta innan ni åker
Safari med barn – 4 saker du måste ha koll på innan du bokar
December 14, 2019
Antbear Lodge – bra läge i Drakensberg
December 18, 2019

Ska hela familjen åka till Afrika? Förbered er med spel, kunskap, fotografi och roliga lekar – så får era barn roligt på safari.

Att tillbringa många timmar i bil kan vara tråkigt för barn på safari. Speciellt med tanke på att ni inte är garanterade att se djur hela tiden. Det som vi vuxna tycker är spännande – att speja efter svårfunna djur i olika buskar – kan vara riktigt tråkigt för ett barn. Endast du som förälder vet exakt hur ditt barn agerar i olika situationer. Men du kan hjälpa dina barn få roligt på safari genom att förbereda med lekar, pyssel, kunskap och uppgifter.

Lekar som gör safari roligt för barnen

  • Investera i en safaribok som listar vilda djur och fåglar. Den kan ni titta i både före och efter game drives och safari och tillsammans lära er mer om områdena som ni ska besöka och djuren som ni har sett.
  • Förbered listor på olika djur som finns i området som ni ska besöka. Låt sedan barnen pricka av djuren – både stora och små, på era olika game drives. Visst är det jättespännande att se lejon och elefanter men det kan vara lika häftigt att få syn på en dyngbagge som rullar bajs på vägen.
  • Lek “I spy” på svenska – någon säger något som den ser och så får övriga i bilen gissa vad det är för något.
  • Bunkra upp med fakta om olika djur, berätta något intressant och så får barnen gissa vilket djur det handlar om.
  • På lodgen/boendet kan ni gå på upptäcktsfärd – det finns ofta fåglar och andra mindre djur att titta på. Många gånger finns det ett vattenhål där olika djur samlas för att dricka.

Äldre barn kan roas genom att fotografera eller rita av djuren som ni sett, eller djuren som ni hoppas att få se. Och glöm inte poolen – barn som fått leka sig trötta på dagen orkar lättare med att sitta i bilen några timmar på eftermiddagen.

så får barnen roligt på safari

Planera bilåkandet så får era barn roligt på safari

I vissa länder som Kenya och Tanzania kan safari innebära många timmar i bil i transport mellan olika nationalparker. På dessa transportsträckor är det inte många vilda djur att se och därför behöver ni vara förberedda med aktiviteter för eventuellt biltrötta barn. Kanske till och med boka in flera stopp så att de får sträcka på benen. På safari i Sydafrika är det lättare att minimera bilåkandet.

Välj en lodge med barnvänlig profil

Är du inte dina barns bästa lekledare? Ingen fara. Välj en safarilodge med tydlig barnprofil så får dina barn den bästa safariupplevelsen. Vi har flera partners som kan hjälpa till att göra safarin rolig för barnen.

Vet du vilket land som passar dig och dina barn bäst?

Här finns fler tips för dig som planerar att åka på safari med barnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.