Det bästa av Kenya på 10 dagar

Dag 1

Inled din Kenyasemester med safari! Ni hämtas upp på Jomo Kenyatta International Airport och körs direkt in i Nairobi National Park – safarin börjar 30 minuter efter att ni lämnat flygplatsen! Bo på Nairobi Tented Camp, enda boendet i parken. Om tid finns blir det ännu game drive på eftermiddagen och lagom till solnedgången njuter ni av en sundowner med den unika vyn av miljonstaden Nairobi på ena sidan och den ändlösa savannen på andra. Middag avnjuts under stjärnorna.

Zebror under ett akaciaträd på safari i Kenya

Dag 2

Du blir väckt med en varm dryck i ditt tält innan det är dags att åka på ännu en game drive. Se solen gå upp över savannen samtidigt som du letar efter lejon, noshörning, giraff, gepard leopard och många av de andra över 100 djurarter som finns i parken.

Efter en ordentlig frukost vid boendet är det dags för avfärd mot Lake Naivasha. På vägen dit passerar du utsiktspunkten Great Rift Valley Viewpoint, med möjlighet att köpa konsthantverk tillverkat av lokala hantverkare. Efter en god och mättande lunch på din lodge är det dags för eftermiddagens äventyr – en båtresa på sjön för att titta på flodhästar och det rika fågellivet, och en walking safari på halvön Crescent Island där du kan vandra tillsammans med zebror, gnuer och giraffer. Kvällen avslutas på lodgen med utsikt mot sjön – bli inte överraskad om en giraff eller flodhäst kommer strosande över gräsplanen!

Dag 3

Efter en smarrig frukost checkar du ut från lodgen. Nu är det dags att utforska nationalparken Hell’s Gate. Välj mellan att åka bil eller vandra i parken – eller hyr cyklar och cykla runt! Glöm inte att utforska jätteravinen Hell’s Gate Gorge, vilket du kan göra tillsammans med en guide. Därefter åker vi tillbaka till Nairobi – dags för fortsatt äventyr i Masai Mara! Ni flygs direkt in i parken. Dagen bjuder på en game drive i solnedgången innan det är dags att smälta alla intryck.

på safari i Kenya, i Masai Mara kan du se en lejonhane nära som på bilden

Dag 4

Du bestämmer själv hur dagen utvecklar sig. Välj mellan att starta dagen med en ballongflygning över savannen och champagnefrukost i bushen (kostnad tillkommer) eller be att få med en picknicklunch och åk ut på en heldagstur.

Dag 5

Återigen bestämmer du hur dagen utvecklar sig. En game drive vid soluppgång och en vid solnedgången, eller kanske ett besök i en masaiby för att lära sig mer om nomadfolkets kultur?

fyra barn och en vuxen står på stranden, med ryggarna mot oss. De är på Diani Beach i Kenya. I bakgrunden syns havet.

Dag 6

Dags att avsluta safaridelen av semestern och upptäcka vad Kenyas solkust har att erbjuda. Du packar ihop efter en tidig gamedrive i soluppgången och flyger mot kusten, antingen den norra (Malindi och Watamu) eller den södra (Diani Beach).

Välj mellan att hyra ett helt hus (inklusive kock och städpersonal) eller bo strandnära på ett härligt boutiquehotell.

Dag 7-9

Njut av långsamma dagar vid stranden. Snorkla, fiska, åk ut på en solnedgångssegling, utforska omgivningarna eller slappa på stranden. Det är din semester, du bestämmer!

Lamu Kizingoni Beach

Dag 10

Dags att packa ihop och ta farväl av Kenya. Det går att flyga hem till Sverige från Mombasa, men det är också möjligt att ta tåg eller flyg från Mombasa till Nairobi och sedan åka därifrån till Sverige.

Kostnad för denna resa:

Från cirka 35 000 SEK per person i delat dubbelrum. Priserna varierar beroende på säsong och boende. Självklart går det att anpassa resan efter era önskemål.

I priset ingår:

 • upphämtning på flygplatsen JKIA
 • safaribil med fyrhjulsdrift med privat, engelsktalande guide/chaufför
 • alla safariturer beskrivna i planen
 • boende inkl alla måltider på safarin
 • vatten på safariturer
 • alla parkavgifter och skatter på safari.
 • inrikesflyg eller tåg Nairobi till kusten
 • Transfer till ditt hotell/beachboende.
 • boende vid kusten i tre nätter, inkl frukost

I priset ingår inte:

 • Ballongsafari
 • Internationellt flyg
 • visumkostnader
 • dricks till guider
 • Eventuella personliga inköp
 • Allt som inte beskrivs ovan

Börja ditt äventyr här, genom att fylla i formuläret.