Lake Naivasha

Naivashasjön ligger i Rift Valley, det östafrikanska gravsänkesystemet. Det är ett område i Östafrika som består av sänkor och stora sprickor, och här finns ett flertal insjöar med rikt fågel- och djurliv.

Naivasha ligger en knapp timme från Nairobi och brukar vara första stoppet på safarin. Här åker du båt på sjön för att förundras av de fantastiska fåglarna och se de många flodhästarna. Dessutom kan du gå en walking safari på halvön Crescent Island och komma nära giraffer, gnuer, zebror och antiloper. Framför allt kan du förundras av det rika djurlivet i trädgården på ditt boende. Det är inte helt ovanligt att hitta en zebra på väg mot sjön…

Dessutom finns nationalparken Hell’s Gate där du kan göra en cykel- eller vandringssafari, eller klättra ner i den häftiga ravinen som har gett parken dess namn.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Bäst tid att besöka Lake Naivasha är under den långa torra perioden som infaller mellan juli och oktober ungefär. Då är temperaturerna är något svalare än i januari och februari. Detta för att det går att kombinera med den stora migrationen i Masai Mara – och för att det är lättast att se djur när det är torrt. Växtligheten kring sjön kommer inte att vara riktigt lika grön som under regnperioden. Även januari och februari, den varma torra perioden, är bra tider att se djur, men då pågår ingen migration.