Lake Nakuru

Vill du se flamingor i Kenya åker du oftast till Nakurusjön. Men det finns fler anledningar att komma hit.

Nationalparken må vara liten – men mängden och variationen på djur är slående. I Nakuru finns leoparder, lejon, noshörningar, bufflar och mängder med antiloper.

Vår rekommendation är att lägga upp rutten så att ni inkluderar både Naivasha och Nakuru så att ni får se variationen av djur vid de båda sjöarna, innan det är dags att fortsätta vidare mot Masai Mara. Då får ni ut det mesta av er safariresa till Kenya.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Flamingor är en av de viktigaste anledningarna att besöka Lake Nakuru, men om de är vid sjön beror på hur sur sjön är. Bäst chans att se dem är det under de varma, torra månaderna januari och februari. När det regnar sjunker surhetsnivån i sjön och flamingorna åker till andra sjöar (exempelvis Bogoria och Natron) för att hitta rätt sorts alger. Den torra perioden ger större möjligheter att se de andra djuren i parken, plus att det är färre mygg då. Mellan juni och oktober kan det regna något, och det är alltid smart att ta med sig lite varma kläder om ni planerar att resa då, det kan bli svalt på kvällar och nätter.