Madikwe Game Reserve

Detta berömda och mycket välskötta reservat ligger vid gränsen till Botswana. Här finns alla Big Five, samt en stor mängd andra djur. Ofta kommer djuren ända fram till vattenhålet vid din lodge – de är orädda och vana vid att det är människor i närheten. Reservatet är dessutom ett eldorado för fågelintresserade.

Madikwe är malariafritt så för dig som vill slippa ta malariaprofylax eller har små barn är det här en fantastisk safaridestination i Sydafrika.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Egentligen kan du komma till Madikwe när som helst – de vilda djuren syns året om. Men vill du ha allra bäst chans att se så mycket som möjligt är det bäst att komma hit under vintermånaderna maj till september. Det är torrt, växtligheten tunnas ut och djuren samlas vid vattenhål och andra vattenkällor, vilket gör dem lätta att få syn på.

Vid den här tiden kan det dock vara riktigt kallt tidiga morgnar och kvällar, men behagligare temperaturer mitt på dagen. Högsäsong är det kring jul då flest har semester och då kan det bli riktigt varmt samt regna på eftermiddagarna.

Motswiri

Ett unikt boende med familjär känsla och enbart plats för tolv gäster, Motswiri är en lyxupplevelse till överkomligt pris. De fem lyxvillorna står separata från huvudbyggnaden, alla med fin utsikt över vattenhålet som lejon, elefanter och andra djur besöker regelbundet. Här finns också en familjevilla samt några av Madikwes bästa guider.

Mosetlha

Ett helt unikt safarialternativ i Madikwe för dig som önskar en genuin och naturnära safariupplevelse där din påverkan på naturen blir så liten som möjligt. Max 16 gäster vistas på lodgen samtidigt där boendet består av upphöjda trähyddor med delvis öppna sidor. Här finns varken elektricitet eller rinnande vatten och badrummen med utedass ligger därför inte i direkt anslutning till rummen. Trots detta är både toalett och dusch förvånansvärt bekväma.

Bush House

En charmig byggnad med mycket historia, Bush House är en av de första gårdarna som etablerades i Madikwe. Atmosfären är avslappnande och familjär. Här finns 6 rum inredda i afrikansk stil, alla med tillgång till AC. Det som utmärker Bush House är The Hide, en underjordisk gömma intill vattenhålet där du kan se de många djuren som dricker på riktigt nära håll.

Det här är ett urval av de boenden vi erbjuder i Madikwe. Vi har varit här själva och vi vet att våra gäster har trivts med både service och komfort. Men givetvis finns det många fler – berätta bara vilka önskemål ni har så hittar vi något som passar er.

Så tar du dig till Madikwe

Till Madikwereservatet reser du på mindre än fyra timmar med bil från Johannesburg. Du väljer själv om du vill ta ut en hyrbil eller bli körd i en luftkonditionerad bil. För dig som börjar eller avslutar din vistelse i Sydafrika i Madikwe är det fullt möjligt att flyga till (eller från) Gaborone i Botswana och boka en transfer därifrån. Det tar cirka 1,5 timme från Gaborone till Madikwe. Det är också möjligt att flyga in till parken, vilket vi kan ordna i samband med att vi bokar boende åt dig.