Kapstaden, vinlandet, Garden Route och safari

Dag 1-4

Hämta upp din hyrbil när du landar på Kapstadens flygplats, och kör till ditt boende. Visst, du klarar dig utan bil i stan men under dina fyra dagar i Kapstaden bör du också ta dig ut på resten av Kaphalvön. Besök Simon’s Town och pingvinerna på Boulders Beach, gå omkring på Godahoppsudden och kör den slingriga men vackra Chapman’s Peak Drive. I Kapstaden shoppar du och äter vid Waterfront, på Kloof Street och strandlivet hittar du i Camps Bay med omnejd.

Camps Bay, Kapstaden, Sydafrika

Dag 5-7

Den femte dagen av din Sydafrikvistelse är det så dags att byta omgivningar och köra en timme till vinlandet. Stellenbosch, Paarl eller Franschhoek – det finns flera orter du kan bo på. Vår favorit är den pittoreska byn Franschhoek, där du kan åka hop-on hop-off spårvagnen Wine Tram mellan vingårdarna. Glöm inte att boka dina biljetter via oss!

Dag 8

Efter tre nätter i vinlandet är det dags att ge dig av mot Garden Route. Från Franschhoek skulle vi rekommendera att köra fyra timmar på otroligt vackra vägen R62 till Oudtshoorn, den enda staden i världen som lever på strutsfarming. Förutom de 90 000 strutsarna som finns i staden finns även grottsystemet Cango Caves. Stanna här minst en natt, tycker vi.

Häftigt hav vid Knysna längs med Garden Route

Dag 9-12

Dags att uppleva det bästa av Garden Route. Knysna och Plettenberg Bay ligger nära varandra och oavsett var du bestämmer dig för att bo finns här oändliga saker att upptäcka. Fina stränder, sköna naturupplevelser och vackra, vackra vyer. Det är din semester – du bestämmer!

Dag 12

Dags för safari! Kör från Knysna eller Plettenberg bay till din safarilodge i någon av de privata reservaten nära Port Elizabeth. Ät lunch på vägen eller när du kommer fram, och förbered dig på resans höjdpunkt! Till skillnad från dina tidigare boenden är alla måltider samt två game drives om dagen inkluderade i kostnaden för safariboendet.

På eftermiddagen när du anländer är det dags för första game driven. Ni kör ut någon gång mellan 15.30 och 16 och är ute i tre timmar. Vid skymning korkar guiden upp den dricka du har valt som sundowner. Efter game drive är det dags för middag och sedan tidigt i säng. Det är mycket att upptäcka i morgon…

Elefant, safari Sydafrika, Östra Kap

Dag 13-14

Upplev en heldag med safariupplevelser; game drive tidigt på morgonen vid 06-tiden, en stadig frukost när du är tillbaka vid 8.30-9 och därefter tid att rå om dig själv vid poolen eller på altanen. På eftermiddagen ännu en game drive och därefter ännu en god middag.

Efter morgonens game drive dagen därpå är det tyvärr dags att packa ihop. Köra tillbaka bilen till Port Elizabeth för att därifrån flyga vidare – antingen hem eller till nya äventyr.

Kostnad:


Från cirka SEK 14800 per person i delat dubbelrum, inklusive hyrbil. Priserna varierar beroende på säsong och boende. Självklart går det att anpassa resan efter era önskemål.

Sydafrika, Kapstaden, Natur, kultur, utsikt, Table Mountain, Taffelberget

Börja ditt äventyr här!

[gravityform id=”2″ title=”false”]