Bästa tiden att åka till Sydafrika – allt du behöver veta
Sydafrika populärt bland svenskarna
Därför är Sydafrika populärt bland svenskarna
September 22, 2020
en dhow i Lamu, den kan du se då får man resa till Kenya
Får man resa till Kenya nu?
October 28, 2020
Show all

Bästa tiden att åka till Sydafrika – allt du behöver veta

Bästa tiden att resa till Sydafrika och Camps Bay, här i skuggan av Taffelberget, är i slutet på januari

Bästa tiden att åka till Sydafrika beror på fokus på resan. När ska du resa för den bästa allroundupplevelsen? Slutet på januari eller november.

De flesta har inte möjlighet att planera sin resa utifrån andra omständigheter än när de kan få ledigt. Men har du möjlighet att tänka fritt och vill uppleva landets höjdpunkter – Kapstaden, Vinlandet, Garden Route och safari – är bästa tiden att åka till Sydafrika slutet på januari – eller november. Detta för att vädret fortfarande är fantastiskt, turisthorderna har lämnat och priserna har sjunkit. Men du kanske har andra idéer om vad du ska göra? Vi har hela listan oavsett vad dina planer är. Klicka på rubriken så kommer du till rätt avsnitt.

Bästa tiden att åka till Sydafrika för safari

Bästa tiden att åka till Sydafrika för att se lejon som denna är under våra sommarmånader.

Vill du se lejon och andra häftiga djur på safari i Sydafrika är den egentliga bästa tiden att åka i juni, juli eller augusti. Speciellt om du har tänkt dig åka till Krugerområdet, KwaZulu-Natal eller privata reservatet Madikwe nära gränsen till Botswana. Men det kan kännas lite skevt att resa till ett vinterkyligt södra Afrika när sommaren är som finast hemma i Sverige. Detta gäller särskilt om du ska kombinera din resa med att besöka Kapstaden. Vädret är betydligt bättre i och kring Kapstaden i november och december, en period då det föds många ungar i Krugerparken, så att resa kring den tiden är absolut inte ett nerköp.

Har du tänkt att åka på safari nära Kapstaden, längs med Garden Route eller i Östra Kap är bästa tiden att åka någon gång mellan december och februari. Då det är högsäsong kring jul och nyår rekommenderar vi att planera in din resa till början av december eller slutet på januari. Priserna är lägre och valmöjligheterna är större då.

Bästa tiden att åka till Kapstaden

Kapstaden är en av våra populäraste destinationer och det är inte svårt att förstå varför. Härligt klimat, välkomnande människor och mängder med saker att göra som passar i princip alla. Den sydafrikanska sommaren är som bäst mellan december och slutet på februari, när vi har det som mörkast. Då är det också högsäsong i Kapstaden. Bästa tiden att åka till Sydafrika för att besöka Kapstaden är egentligen när turisterna åkt hem och skolorna börjat, det vill säga i slutet på januari och början på februari. Vid den tiden är vädret härligt varmt så du kan hänga på stranden, priserna har sjunkit och den starka blåsten som dominerar har mojnat.

Bästa tiden att åka till Sydafrika och Camps Bay är i slutet på januari och februari

Bästa tiden att åka till Sydafrika för att spela golf

Ska du till området nära Kapstaden och/eller Garden Route ska du planera in din resa kring den sydafrikanska sommaren, det vill säga någon gång mellan december och februari. Kan du undvika högsäsong (cirka 20 december till 7 januari) finns det ett flertal boenden som har särskilda golfpaket och erbjudanden, som vi gärna hjälper dig att boka. Ska du till Krugerområdet och kombinera ditt golfande med safari, eller KwaZulu-Natal kan du åka när som helst egentligen. Även om morgnar och kvällar kan vara kyliga är temperaturerna hyfsat varma mitt på dagen.

golfspelare i Stellenbosch

Bästa tiden att åka till Sydafrika för att se valar

Valsäsongen i Sydafrika infaller mellan juli och november – då rör sig sydkaparen och knölvalen från södra ishavet för att para sig i de varmare vattnen utanför Afrikas kust. Bästa platsen att se valar – både från land och till havs – är Hermanus som ligger en dryg timme från Kapstaden. Planerar du din resa till slutet av oktober eller början på november kan du kombinera valsafari eller vandring med valspaning från land med fantastiska dagar i Kapstaden. Och lägga till några dagar i Sydafrikas vinland för att kröna upplevelsen.

Bästa tiden att åka till Sydafrika för att prova vin

Eftersom Sydafrikas Vinland ligger nära eller i anslutning till Kapstaden och Kaphalvön gäller ungefär samma regler där. Det vill säga, den allra bästa tiden att åka är under den sydafrikanska sommaren, mellan december och slutet på februari. Högsäsongen infaller mellan 20 december och 7 januari och kan du undvika att boka in din resa då är det en fördel. Under jul- och nyårshelgerna är det dessutom många vingårdar som håller stängt vilket kan försvåra om ni har en tajt tidsplan.

Sydafrikas vinland i skymningen. Bästa tiden att åka hit är i början på december eller slutet på januari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.