Safari i Sydafrika - Allt du behöver veta | Afrikakompaniet

Upptäck hela Sydafrika

Välkommen till en fantastisk destination med något för alla! Förutom Kapstaden och Kaphalvön finns även Garden Route, Krugerparken med omnejd för safari men även så mycket mer. Stanna några dagar i Johannesburg eller besök KwaZulu-Natal för att vandra i Drakensbergen eller hänga på beachen. Möjligheterna är oändliga.

Att resa till Sydafrika kan kräva lite planering, särskilt i högsäsong då mycket kan vara bokat långt i förväg. Är du osäker på hur du ska sätta ihop din resplan i Sydafrika eller var den bästa safarin finns är det bara att läsa igenom informationen här eller kontakta oss.

Har du praktiska frågor kring att resa till Sydafrika hittar du några av våra vanligaste frågor och svar här. Och vill du veta när det är bäst att åka väljer du vart du vill åka i listan under “Sydafrika”.

Glöm inte att boka en hyrbil i god tid före resan. Givetvis hjälper vi till med det också.

Safari i Sydafrika

Krugerområdet

rhino noshörning Krugerparken safari

Kring den världskända Krugerparken finns ett stort antal privata reservat. Inga stängsel hindrar djuren från att vandra fritt mellan reservaten och parken och här finns några av Sydafrikas bästa safarimöjligheter. Här kommer du riktigt nära alla i Big Five.

Madikwe

Madikwe, Sydafrika safari

En lika bra safariupplevelse som i Kruger, lite närmare Johannesburg. Madikwe Game Reserve ligger på gränsen till Botswana och är malariafritt, till skillnad från Krugerområdet. Här finns Big Five och alla andra djur som borde ses på den afrikanska savannen.

Östra Kap

Elefant, safari Sydafrika, Östra Kap

Avsluta eller påbörja din Garden Route-resa med en Big 5 safari! Det finns ett flertal malariafria, privata reservat bara någon timme från Port Elizabeth. Det är inte riktigt samma upplevelse som i Krugerområdet eller Madikwe – men håller ändå hög klass!

En aktiv resa i Sydafrika

Golf

Sydafrika har några av världens vackraste golfbanor – oavsett om du är i närheten av Kruger eller tänker njuta av det fantastiska vinlandet. Vi hjälper dig inte bara hitta boende utan bokar givetvis även tider och dig och ditt sällskap.

vandring kapstaden sydafrika

Vandring

Vare sig du vill upptäcka Sydafrika från ovan via mäktiga bergskedjan Drakensbergen eller bara gå uppför Taffelberget i Kapstaden hjälper vi dig hitta bästa vandringsleden. För den som vill cykla finns även bra MTB-leder.

Aliwal Shoal, dykning Sydafrika

Dykning

I Sydafrika finns några av världens bästa dyk, från Aliwal Shoal och Sodwana på nordöstra sidan till Smitswinkel Bay nere vid Kapstaden. Vi bokar gärna ditt boende och din dykupplevelse, vare sig du är novis eller erfaren.

För dig som vill varva ner

strandliv, Camps Bay, beach, SydafrikaStrandliv

Mäktiga vågor, underbar snorkling och tropiska temperaturer eller stillsammare men lite kyligare vatten? Med 2735 kilometer strand har Sydafrika något för alla strandälskare. Fäll upp solstolen, smeta på solskyddet och njut!

vinlandet, Franschhoek, Sydafrika, viner, GlenWoodVinlandet

Sydafrika har producerat vin i över 350 år och här finns mycket spännande att upptäcka, en knapp timme från Kapstaden. Åk runt bland vingårdarna och hitta nya favoriter och njut samtidigt av fantastiska matupplevelser.

Sydafrika, Kapstaden, Natur, kultur, utsikt, Table Mountain, TaffelbergetNatur och kultur

Storslagna vyer är en lisa för själen. Från Panorama Route i norr till Chapman’s Peak i söder – det finns vacker natur att häpnas av i hela landet. Glöm inte att upptäcka den sydafrikanska kulturen och historien via museer och andra upplevelser.

Hitta ditt favoritställe

Kapstaden & Kaphalvön

Finns det något vackrare än storstäder vid havet? Ät gott och njut av hipsterkänslan i Gardens och nära trendiga Kloof Street, upptäck shoppingen vid Waterfront och se de färgglada husen i Bo Kaap. Sola och bada vid Camps Bay. Och missa inte sommarkonserterna på Botaniska trädgården i Constantia.

En semester i Kapstaden är inte komplett utan en utflykt till Simon’s Town för att se pingvinerna vid Boulder’s Beach, ett besök vid Goda Hoppsudden för att se den storslagna naturen och stannat till någonstans vid False Bay för att ta ett dopp. Lyckligtvis går det att göra alla dessa på en dag – men det finns så mycket mer att se och uppleva på Kaphalvön…

Knysna Garden Route

Garden Route

Den vackra vägsträckan Garden Route börjar strax väster om Mossel Bay och fortsätter upp längs med kusten. Beroende på vem du frågar slutar den i Plettenberg, Storms River eller kanske till och med Port Elizabeth. Oavsett vilket är det en fin väg att köra och här finns många guldkorn att upptäcka längs med resan.

Garden Route upplevs bäst med egen hyrbil – sydafrikanerna kör säkert och det är enklast att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar att stanna till flera dagar på de olika stoppen, annars blir det för många timmar i bilen. Och beroende på intresseområde kan det vara olika delar som lockar. Surfing i Jeffreys Bay, mysiga skogspromenader i Wilderness, strandliv i Knysna eller naturupplevelser i häftiga Tsitsikamma National Park. Självklart kan du avsluta (eller inleda) din Garden Route-vistelse med en safari i någon av de privata reservaten inte långt ifrån Port Elizabeth.

Några exempel på sydafrikaresor

Sydafrikas smultronställen

På 14 dagar får du uppleva många av Sydafrikas smultronställen. Inled resan med några dagar i Kapstaden och Kaphalvön och upptäck vad området har att erbjuda. Tillbringa sedan några dagar i vinlandet, för att därefter utforska Garden Route. Avsluta din resa med den häftigaste upplevelsen – safari! Tillbringa två dagar i något av reservaten på Östra Kap innan det är dags att åka hem – eller vidare. Pris från cirka 14 800 kronor per person i dubbelrum.

Lyxig safari + beachliv

Från Johannesburg med hyrbil till Krugerområdet och två olika safarilodger i två olika delar av parken – fyra dagar på safari. Därefter bilar du igenom Swaziland till den tropiska östkusten och bor på lyxig beachlodge i tre dagar. Du väljer själv om du vill slappa på stranden, hänga vid poolen eller hitta på en mängd aktiviteter. Det är din semester – du bestämmer! Pris från cirka 10 500 kronor per person.

KZN och Swaziland

Vill du upptäcka KwaZulu-Natal och Swaziland? På två veckor kan du få en magnifik upplevelse och se stora delar av området. Utforska Drakensbergen, njut av stränderna och badliv i St Lucia, fyll på med en häftig safari i Hluhluwe-Imfolozi och avsluta med några dagar i natursköna Swaziland. Från cirka SEK 9200 per person, inklusive hyrbil.

Redo för nästa steg? Kontakta oss här.