Sydafrika vill öppna för internationella turister i september
Seychellerna öppnar för internationella turister
May 27, 2020
valar i Afrika, knölval, humpback whale
Vill du se valar i Afrika? Här finns smultronställena!
June 12, 2020
Seychellerna öppnar för internationella turister
May 27, 2020
valar i Afrika, knölval, humpback whale
Vill du se valar i Afrika? Här finns smultronställena!
June 12, 2020
Visa alla

Sydafrika vill öppna för internationella turister i september

Coronaviruset har slagit hårt mot resebranschen. Men nu jobbar turistorganisationerna och myndigheterna i Sydafrika för att kunna öppna landet för internationella turister i september. 

Äntligen kommer det goda nyheter! Sydafrikanska turistorganisationerna och myndigheter jobbar hårt för att kunna öppna upp landet för internationella turister. I fredags deltog jag och ungefär tusen personer till i ett webinarium arrangerat av högt uppsatta personer inom den sydafrikanska turiströrelsen. De berättade hur de tillsammans med regeringen ska jobba för att alla inom turistnäringen ska kunna erbjuda coronasäkra boenden och upplevelser. Detta redan från 1 september.

Sydafrika internationella turister

Sydafrika har haft en av världens hårdaste lockdowns i samband med Coronaviruset. Folk har tvingats hålla sig hemma, inte ens fått gå ut för att rasta sina hundar. All alkohol- och cigarettförsäljning har varit förbjuden. Men tack vare de hårda restriktionerna har dödstalen varit förhållandevis låga.

Vill kunna garantera turister en covid-fri upplevelse

Restriktionerna har dock påverkat många negativt. Resebranschen har varit särskilt hårt drabbat. Därför gick turistorganisationerna samman tidigt. Redan i april inledde de samtal med regeringen,  för att kunna öppna upp för internationell turism så snart som möjligt. Bland annat har omfattande hygienrutiner och andra åtgärder tagits fram så att alla kan erbjuda ditresta turister en garanterat covid-fri upplevese så fort gränserna öppnas.

Nyligen har Sydafrika börjat släppa på restriktionerna, precis som i många andra delar av världen. Och därför siktar både myndigheter och organisationer på att öppna Sydafrika för internationella turister från 1 september. Exakt hur öppnandet kommer att gå till är ännu inte klart, men det kommer förmodligen att ske stegvist. Detta förutsätter givetvis att det inte sker några bakslag relaterade till Coronaviruset.

Sydafrika – ett drömresmål efter corona

Det är mycket som talar för Sydafrika som resmål efter coronaviruset. Landet har stora, öppna vidder och lockar med fantastiska naturupplevelser även i turistmagneten Kapstaden. Safariupplevelsen görs i öppna bilar, de flesta safariboendena som vi erbjuder tar emot någonstans mellan 10 och 20 gäster och mycket görs utomhus. Men det vet ni redan. Enligt en onlineundersökning röstades Sydafrika fram som det mest populära resmålet efter Covid-19.

Sydafrika Kapstaden internationella turister

Vi hoppas att det här håller i sig, både för de av våra kunder som har resor bokade i höst, och för dem av er som funderar på en Sydafrikaresa i vinter. Sydafrika är verkligen ett land alla måste uppleva minst en gång.

Kapstaden, Sydafrika internationella turister

Utsikten från Lion’s Head i Kapstaden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.