Vill du se valar i Afrika? Här finns smultronställena!
Sydafrika öppnar för internationella turister i september
Sydafrika vill öppna för internationella turister i september
June 7, 2020
giraffen tjuvjakt
Giraffen – en bortglömd gigant som hotas av tjuvjakt
June 20, 2020
Sydafrika öppnar för internationella turister i september
Sydafrika vill öppna för internationella turister i september
June 7, 2020
giraffen tjuvjakt
Giraffen – en bortglömd gigant som hotas av tjuvjakt
June 20, 2020
Visa alla

Vill du se valar i Afrika? Här finns smultronställena!

Även om Sydafrika är det i särklass bästa valspanarlandet är det fullt möjligt att se valar på andra ställen i Afrika. I Moçambique och Madagaskar till exempel. 

Vill du se valar i Afrika? För den vars största önskan i livet är att se valar leka i havet är Hermanus i Sydafrika en oslagbar destination. Men det är fullt möjligt att se valar på andra ställen i södra och östra Afrika.

Hoppa direkt till det du är intresserad av:

Moçambique

Under perioden juli till december, med ett rejält högtryck juli-september, färdas många valar genom Mozçambiquekanalen mellan Moçambique och Madagaskar. De är på jakt efter de många sardinerna som simmar norrut genom kanalen. Framför allt är det möjligt att se sydkapare och knölval, men också enstaka späckhuggare.

Madagaskar

Östra sidan av ön, som vetter mot Moçambiquekanalen, är lekplats för både kaskelot och knölval. Under främst september och oktober går det att se knölvalarna återvända till kallare vatten. De simmar från norra delen av ön och ner genom kanalen. Fenvalar håller till utanför Madagaskars sydvästra kust mellan juli och oktober.

Mauritius

Är du på solsemester på Mauritius kan du se kaskelot och knölval. Men dessa finns ganska långt ut från kusten, så du behöver ta dig ut med båt. Kaskeloten håller till runt ön året om, medan knölvalen är där mellan juli och oktober.

Kenya

Håller du till i området kring Watamu i Kenya har du möjlighet att se knölval och delfiner mellan augusti och oktober. Det finns guidade båtturer som åker ut på samma sätt som i Sydafrika. Det är också möjligt att se valar i området som gränsar till Tanzania.

Tanzania

Har du bokat din semester till Zanzibar kan du också se knölvalar, främst mellan augusti och oktober. De ses enklast runt Mafia Island, utanför Dar es-Salaam och runt Zanzibar.

Namibia

Utanför Walvis Bay i Namibia finns både sydkapare och knölval framför allt under perioden augusti till oktober. Här finns också vikval. Dem är det mest troligt att du kan få syn på under oktober och november.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.