Madagaskar – lemurernas ö

Denna ö i Indiska Oceanen är hemvist till en av världens sötaste primater – lemuren. Det finns omkring 20 olika arter av lemur, och du har god chans att se åtminstone några av dem när du besöker landet.

Vi ordnar allt från plats på gruppresor till privata guidade turer på Madagaskar. Välj om du vill uppleva hela ön och dess rika kultur på elva dagar eller om du vill koncentrera dig på strandliv och (så klart) lemurer. Här finns möjligheter att paddla kanot i havet, se otroligt stora baobabträd och mycket mycket mer. Oavsett vilket har vi en resa som passar dig.

Bästa tiden att åka till Madagaskar

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Madagaskar är ett väldigt stort land och klimatet varierar stort beroende på var någonstans du ska. Men generellt sett så är det bra att undvika landet mellan december och mars – då regnar det som mest och det finns stor risk för cykloner. I övrigt gäller det att planera din resa efter intresse. Vill du se bebislemurer är oktober och november de allra bästa månaderna (lemurer i stort kan du se året runt). Vill du se knölvalar rekommenderar vi att åka i juli, augusti eller september – det här är också bästa perioden att tillbringa på beachen, med riktigt bra väder och väldigt lite nederbörd.

Vill du kombinera lemurer, kameleonter och strandliv är september till december en bra period – även då är det varmt och relativt torrt.

Våra resor i Madagaskar

Höjdpunkter av Madagaskar

På elva dagar hinner du upptäcka Madagaskars höjdpunkter. Lemurer, tropiska stränder, inhemsk kultur och färgglada marknader.

Barfota i kayak

11 eller 14 dagars lyxig naturupplevelse i kayak. Besök St Luce Reserve, Manafiafy Beach och Rainforest Lodge. Ni sover i fina tält och äter god mat lagad av franska kockar.

Öluff med lemurer

Upplev Madagaskars öar på 9 dagar, från Nose Be till Nosy Komba. Upptäck Lemurön och upplev det fantastiska djurlivet i naturreservatet Lokobe. Du väljer om du vill bo med lyxstandard eller inte.

Kort strandsemester

Bo fyra nätter på Nosy Be och välj själv om du vill ligga på stranden hela tiden eller snorkla, dyka, gå på kryddtur eller segla catamaran. En bra avslutning på din Madagaskarresa.

Romantisk tillflykt

Romantisk strandsemester på 7 dagar. Ni bor på Anjajavy, ett privat resort på en isolerad halvö på Madagaskars nordvästra kustområde.

Längre strandsemester

Bo på fina St Marie, en 57 kilometer lång ö på Madagaskars östra sida. Perfekt för dykning, att fiska och bara njuta på stranden. Upptäck ön till fots eller på mountainbike. Från augusti och september kan du se knölvalarnas migration.

Det här är ett urval av resorna vi erbjuder i Madagaskar. För en fullständig förteckning samt prisuppgifter får ni gärna höra av er med era önskemål.