Seychellerna öppnar för internationella turister - Afrikakompaniet
hopp om en framtid efter covid-19, botswana safari
Det finns hopp om en framtid efter Covid-19
May 25, 2020
Sydafrika öppnar för internationella turister i september
Sydafrika vill öppna för internationella turister i september
June 7, 2020
hopp om en framtid efter covid-19, botswana safari
Det finns hopp om en framtid efter Covid-19
May 25, 2020
Sydafrika öppnar för internationella turister i september
Sydafrika vill öppna för internationella turister i september
June 7, 2020
Visa alla

Seychellerna öppnar för internationella turister

Paradisögruppen Seychellerna öppnar sin flygplats 1 juni. Seychellerna är helt fritt från Covid-19 och nu hoppas myndigheterna att turismen kommer igång så fort som möjligt. 

Ögruppen Seychellerna, ett paradisiskt resmål som består av 115 grönskande öar i Indiska Oceanen, är helt fri från Covid-19. Turismen är en stor inkomstkälla i landet och därför börjar de redan nu se fram emot att öppna gränserna. Om bara några dagar öppnar Seychellerna sin internationella flygplats.

– Att öppna flygplatsen är ett första, nödvändigt steg. Men det krävs att många andra åtgärder är på plats innan nöjesresandet är tillbaka på en normal nivå, sa Sherin Francis, chef för landets turistbyrå, i ett uttalande.

Hon sa vidare att världen har påverkats utan motstycke av pandemin och det är för tidigt att förutse nya resetrender. Detta med tanke på att många länder är kvar i olika stadier av nedstängning, människor världen över är rädda för att resa och att det fortfarande är väldigt begränsat vilka flyglinjer som finns.

Vad betyder det för svenska resenärer att Seychellerna öppnar?

Även om Seychellerna öppnar flygplatsen och siktar på att välkomna internationella turister redan nu är det inte riktigt läge att kasta dig över oss på Afrikakompaniet och hoppas få komma iväg i sommar. Utrikesdepartementet avråder fortfarande från onödiga resor fram till och med 15 juli.

Men det kan mycket väl vara ett resmål att fundera på i höst eller vinter. April och maj samt oktober och november är den bästa tiden att besöka ögruppen, då blåser det inte riktigt lika mycket som annars. Klimatet är tropiskt året om och du kan se fram emot många lata dagar på stranden eller i det azurblå havet. Kanske nödvändigt efter ett halvår eller år av pandemirestriktioner och coronaskräck.

En sten sticker upp ur havet på en strand. Seychellerna öppnar för internationella turister

Och Seychellerna är redo för oss. Turistmyndigheten har redan tagit fram nya riktlinjer som måste följas av hotell och andra turistanläggningar för att garantera gästernas säkerhet. Dessa kommer att implementeras från och med nu för att säkerställa att ön förblir ett coronasäkert resmål.

Lite fakta om Seychellerna

Ögruppen är en känd romantisk lyxdestination och består av 115 tropiska öar. Den brittiske prinsen William och hans Kate Middleton firade sin smekmånad där 2014, liksom George och Amal Clooney 2011. Eftersom det kan blåsa ordentligt är det populärt att surfa, men dykningen och snorklingen är också riktigt bra. Även sportfiske är en populär aktivitet. Men för de allra flesta är Seychellerna en härlig plats där de kan njuta av varmt väder, vackra stränder och härligt bad i havet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.