Sydafrika öppnar för inrikesresor - Afrikakompaniet
Hur kommer resandet att förändras efter Covid-19?
Hur kommer resandet att förändras efter Covid-19?
August 11, 2020
Afrikakompaniet för din drömresa
Därför ska du välja Afrikakompaniet för din drömresa
August 31, 2020
Hur kommer resandet att förändras efter Covid-19?
Hur kommer resandet att förändras efter Covid-19?
August 11, 2020
Afrikakompaniet för din drömresa
Därför ska du välja Afrikakompaniet för din drömresa
August 31, 2020

Sydafrika öppnar för inrikesresor och 1 oktober öppnar de sina internationella gränser. Än är det oklart när vi svenskar kan börja åka dit.

UppdateringHär hittar du mer om Sydafrikas öppna internationella gränser.Där står tydlgit vad som gäller för svenskar som vill åka till Sydafrika.

Sydafrika har som bekant haft en av de strängaste lockdowns i världen i samband med coronaviruset. När de började öppna upp landet igen ökade antalet sjuka i Covid-19. Men nu har antalet sjuka börjat sjunka rejält och därför lättar president Cyril Ramaphosa på restriktionerna. Från och med i dag är det fritt fram för den som bor i landet att resa var som helst i Sydafrika – förutsatt att den följer de restriktioner som fortfarande finns.

Turistbranschen i landet jobbar och lobbar hårt för en öppning av gränserna för att släppa in internationella besökare. Men även om Sydafrika öppnar för inrikesresor är det oklart när svenskar och andra kan börja komma. Förmodligen blir det inte 1 september som branschen hoppades. Men om allt faller väl ut med de lättnader som sker nu, finns det gott hopp om att det kan bli ganska snart efter det.

Sydafrika öppnar för inrikesresor

För den som drömmer om Sydafrika som resedestination kan det alltså vara dags att börja fundera på din resa redan nu, även om du inte vet klart när exakt du och de dina kan åka. Landet är en väldigt populär turistdestination. Och eftersom mycket av det som går att uppleva är coronasäkert eller sker utomhus, lär det bli rusning.

En helt ny upplevelse

Fram till 31 augusti avråder UD från resor till Afrika men gissningsvis kommer nya rekommendationer snart. Vårt tips är att börja planera vad du vill göra. Så fort restriktionerna släpps kan vi sedan boka er upplevelse.

Var dock beredd på att det kommer att bli annorlunda att resa både inom en snar framtid och längre fram. Fundera på vad som är viktigt för dig, både vad gäller upplevelse och hälsa. Tänk på att det kan vara tvång på att bära ansiktsmask på offentliga platser, och din temperatur kan komma att kontrolleras. Men det är små eftergifter för att få uppleva allt härligt som finns i Sydafrika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.