Östra Kap - Afrikakompaniet

Östra Kap

Inte särskilt långt från Port Elizabeth finns nationalparken Addo Elephant National Park. I närheten av den finns det ett flertal riktigt bra privata reservat och lodger. Även om safarin inte håller riktigt lika hög klass som vid Krugerområdet är den fortfarande bra – här finns flertalet Big Five-reservat.

Dessutom är området malariafritt. Och att förlänga sin upplevelse på Garden Route genom att göra en safari antingen i slutet eller början av resan är populärt hos många av våra gäster. Ett utmärkt sätt att slippa långa transportsträckor eller att flyga inrikesflyg.

Bästa tiden att åka

JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Utmärkt

Bra

Okej

Östra Kapområdet är en stor safaridestination, och åker du hit för att se på djur är det bäst att komma någon gång mellan juni och september. Detta för att det är torrt och växtligheten glesare än vanligt. Då är djuren enklast att få syn på. Tänk på att det kan bli kallt morgon och kväll under denna period.

Med det sagt är det egentligen inga jätteskillnader mellan vinter och sommar – det finns ett stort viltbestånd och de håller sig framme året om. Högsäsong infaller mellan oktober och april, vilket innebär att boendena är dyrare och vädret betydligt varmare.

Reservat i Östra Kap

Det finns ett flertal olika privata reservat i området omkring Addos Elephant Park, någon timme från flygplatsen i Port Elizabeth. Oftast finns det flera olika lodger inom varje reservat – kontakta oss för aktuella prisuppgifter.

Kariega

Kariega är ett 10000 hektar stort Big Five-viltreservat nära badorten Kenton on Sea i ett bedövande vackert landskap ovanför en floddal.

Förutom de dagliga safariturerna i reservatet finns det många andra aktiviteter att göra. Här finns fina vandringsleder, fiske, ridning, kanotpaddling på floden, mountainbiking. Och givetvis går det att bada i havet – stranden ligger bara 15 minuters bilresa bort.

Lalibela

Lalibela-konservatet är 10500 hektar stort och hyser alla Big 5, men även geparder, hyenor och jakaler syns här. Här finns också savannliknande områden, unikt för Sydafrika, med mängder av zebror och antiloper – vilket i sin tur innebär mycket lejon.

Hållbarhet är ledordet på detta reservat och de satsar stort på att bevara både djurliv och natur. Här finns också en lodge som särskilt riktar sig till barnfamiljer.

Amakhala

Amakhala Game Reserve började som ett gemensamt projekt av ägarna till sex farmer, direkta ättlingar till de ursprungliga brittiska bosättare som kom hit 1820. Nu finns 11 lodger i olika stilar och prisklasser i det 7500 hektar stora reservatet. Förutom Big Five och övriga vilda djur kan den som har tur skymta mer skygga djur som hyena och bat-eared fox.