Safari i Namibia mot Botswana – 9 dagar

Dag 1

Hämta din hyrbil efter att du landat på Windhoeks internationella flygplats. Kör sedan ungefär 42 kilometer mot Namibias huvudstad. Där möter du vår lokala representant som går igenom rutten tillsammans med dig, du får en karta och lite mer information om hur det är att köra i Namibia.

Sedan kör du norrut via Okahandja till Otjiwarongo – en av de renaste städerna på södra halvklotet och världens gepardhuvudstad. Här kanske du vill stanna till på Cheetah Conservation Fund, för att lära dig mer om dessa fantastiska djur. Sedan kör du vidare mot Otjiwa Lodge, där du kanske hinner med en sundowner drive eller någon av de andra aktiviteterna de erbjuder, innan det är dags för middag.

Boende: Otjiwa Eagles Rest Lodge, frukost och middag ingår.

Avstånd att köra: cirka 320 kilometer.

Dag 2

I dag får du välja – någon av aktiviteterna som Otjiwa erbjuder, eller så kör du direkt mot en av Namibias höjdpunkter, Etosha National Park, en av de bästa platserna för safari i Namibia. Planerar du din körning rätt kommer du fram så att du hinner med en alldeles egen safaritur i hyrbilen.  Det kostar en peng att köra in i parken, men det är inga stora pengar och väl värd den safariupplevelse du får.

Parken stänger strax före solnedgången och då kör du tillbaka till din lodge, för att hinna äta en god middag och få en natts sömn innan morgondagens äventyr.

Boende: Etosha Safari Camp, frukost och middag ingår

Avstånd att köra: Ungefär 100 kilometer (bortsett från safari i parken)

Dag 3

Den här dagen vigs helt åt Etosha National Park, du ska ta dig mot parkens norra infart men givetvis försöka se så många djur som möjligt under tiden.

Du kan köra i parken oavsett vad du har för fordon, men det är otillåtet att lämna vägarna. Koncentrera dig på att köra mot de olika vattenhålen för att se de många djuren som samlas där för att dricka. Det finns ungefär 114 olika däggdjursarter i Etosha National Park, inklusive lejon, elefanter, geparder, leoparder samt både vita och svarta noshörningar med mycket mer. Glöm inte att besöka Etosha Salt Pan – den är 5000 kvadratmeter stor, synlig från rymden, verkligen ett unikum för dig som är på safari i Namibia.

Fortsätt sedan mot nästa övernattning, King Nehale Lodge, som är inredd med detaljer från Oshiwambokulturen.

Boende: King Nehale Lodge, frukost och middag ingår

Avstånd att köra: cirka 210 kilometer (förutom alla omvägar via vattenhålen)

Dag 4

Förbered dig på en lång dags körning i dag – men det är värt det!

Strax efter en tidig frukost är det dags att köra igenom Etosha National Park och ut genom parkens östra sida, vid Von Lindequist Gate. Sedan kör du mot Grootfontein, där vi rekommenderar att du stannar till för att uppsöka faciliteterna och ladda upp med snacks och dryck inför resten av bilresan.

Väl framme, lite beroende på hur det har gått att köra, har du kanske lite tid på dig att fräscha till dig innan du åker ut på en solnedgångsseglats på Okavangofloden. Tillbaka på lodgen njuter du av en god middag innan det är dags att knyta dig.

Boende: Hakusembe River Lodge, frukost och middag ingår

Avstånd att köra: cirka 500 kilometer.

Dag 5

Dagens bilresa följer floden österut mot Divundu och Divava Okavango Lodge and Spa, ett fint boende på floden. Målet är att komma fram lagom till lunch, så att ni hinner få i er något innan det är dags för dagens aktiviteter. Lunchen ingår inte i boendekostnaden.

Lodgen ligger nära Mahango National Park, som du kan besöka nästkommande dag, och givetvis Popa Falls (mer ett fors än ett vattenfall, namnet till trots) som du kanske hör från ditt boende.

Under eftermiddagen kanske du vill ta del av ännu en solnedgångskryssning på Okavangofloden, med möjlighet att komma nära Popa Falls. Här finns gått om fågel- och djurliv, och det är möjligt att se krokodiler och en och annan flodhäst på färden.

Boende: Divava Okavanga Resort & Spa, frukost och middag ingår

Avstånd att köra: cirka 225 kilometer.

Dag 6

Denna morgon kan du göra din egen safaritur i Mahango National Park, en av Namibias minsta parker men likväl ett paradis för vilda djur och fåglar. Här har du chansen att se många sällsynta antiloper som inte finns någon annanstans i Namibia, och givetvis väldigt många elefanter. Dessutom finns många imponerande baobabträd runtom i parken.

Lite beroende på säsong och vägförhållanden kan delar av parken vara svåra att besöka.

På eftermiddagen kan du köra tillbaka till din lodge och njuta av utsikten från verandan vid floden.

Boende: Divava Okavanga Resort & Spa, frukost och middag ingår

Dag 7

Efter frukost fortsätter din resa österut, genom Caprivi Game Park mot Kongola. Området är välkänt för stora elefanthjordar, bufflar och olika antiloparter, samt en imponerande mängd fågelarter.

Även i dag är det lagom att komma fram vid lunchtid till ditt boende, så att du kan avnjuta en eftermiddag i lugn och ro, eller kanske åka på en solnedgångskryssning på Kwandofloden för att se vilda djur från vattnet.

Boende: Namushasha River Lodge, frukost och middag ingår.

Avstånd att köra: ungefär 225 kilometer.

Dag 8

Njut av en frukost med utsikt innan det är dags att köra till staden Katima Mulilo, där du lämnar din hyrbil. Sedan ordnar vi transfer därifrån till Chobe River Camp, som ligger enbart 4 kilometer från Ngoma gränsövergång mellan Namibia och Botswana. Det här är en perfekt plats för din sista natt på safari i Namibia.

Denna region kallas för Namibias egen Serengeti, med en unik upplevelse. Här finns en av de största årliga migrationer av zebror i Afrika. Andra djur du kan se här är givetvis de ständigt närvarande elefanterna, gnuer och antiloper.

Boende: Chobe River Camp, enbart frukost ingår.

Avstånd att köra: Det är cirka 140 kilometer från Namushasha River Lodge till Katima Mulilo.

Dag 9

Njut av en lugn och härlig frukost denna morgon, innan vi hämtar dig för din transfer till Kasane i Botswana, där dina äventyr kan fortsätta. Antingen med fortsatt safari i Botswana eller varför inte vidare till Victoriafallen?

Kostnad för denna safari i Namibia: från 19 875 kronor per person i dubbelrum

Är ni fyra som reser tillsammans och bor i två dubbelrum kostar resan från 17 195 kronor per person. 

I priset ingår hyrbil i 9 dagar, med självriskeliminering och extra försäkring för vindruta och däck. Kostnaden för envägshyran tillkommer. Boende och måltider enligt ovan specifikation ingår. Kostnader för guidade turer och måltider som inte är specificerade tillkommer.  Kontakta oss gärna för mer information om vad som ingår. 

Priserna kan variera beroende på säsong, platstillgänglighet och valutaförändringar. Alla boenden vi angett är ungefär trestjärniga, komfortabla men inte lyxiga. Självklart går det att anpassa resan efter era önskemål. Och vill du inte köra själv har vi flera olika gruppresor i Namibia som du kan ansluta till. 

safari i Namibia går att göra i vattnet eller på land. På bilden syns en liten kanot med tre personer i, framför tre-fyra elefanter som betar vid flodkanten, bland mycket grönska.

Börja ditt äventyr på safari i Namibia här! Hör av dig till oss.