Bästa stranden på Zanzibar – 6 oemotståndliga tips
Dröm nu res sen
Boka en gratis resekonsultation och dröm dig bort
December 2, 2020
Poolen på La Cabrière är avlångt, här finns liggstolar och bergen tornar i bakgrunden.
La Cabrière – grönskande pärla i Franschhoek
December 17, 2020
Dröm nu res sen
Boka en gratis resekonsultation och dröm dig bort
December 2, 2020
Poolen på La Cabrière är avlångt, här finns liggstolar och bergen tornar i bakgrunden.
La Cabrière – grönskande pärla i Franschhoek
December 17, 2020
Visa alla

Bästa stranden på Zanzibar – 6 oemotståndliga tips

Vilken är bästa stranden på Zanzibar? Det finns lika många svar som stränder… Allt beror på vad du uppskattar och drömmer om att uppleva. 

När det är som mörkast och gråast i Sverige drömmer vi om stränder och värme. I alla fall gör jag det. Nyligen gjorde jag en guide på Instagram om Zanzibars bästa stränder. Har ni sett guider? Superbra innehåll på Instagram! Men alla hänger inte där och det är självklart att Safaribloggen också ska kora bästa stranden på Zanzibar. Eller åtminstone de sex bästa.

Zanzibar är inte en, utan flera öar. Men stora ön (Unguja) är den som i folkmun kallas Zanzibar och det är den jag utgår ifrån i denna lilla guide.

Bwejuu – kanske den absolut bästa stranden på Zanzibar

Bwejuu räknas som en av de absolut bästa, om inte den bästa, stranden på Zanzibar. Stranden ligger bara en och en halv timme från Stone Town och är en populär destination för den som söker lugn och ro. Här ligger också en av få större resorter som Afrikakompaniet samarbetar med, Breezes Beach Club & Spa. Det femstjärniga hotellet är inrett som Tusen och en natt, med skira, färgglada tyger och lampor i mässing. Här finns fyra restauranger, flera barer, dykcenter och ett stort spa – och en mängd aktiviteter till det. Breezes passar både smekmånadspar som barnfamiljer.

På Bwejuu ligger också Breezes två systerhotell, Baraza med 30 villor och lite mindre The Palms. Båda är betydligt exklusivare än Breezes, gästerna bor i villor som alla har egen pool. Baraza tillåter barn medan The Palms är en favorit hos smekmånadsfirare.

En grönskimrande pool med palmer mot en blå himmel, och solstolar och parasoller runt om poolen.

Poolen på Breezes Beach Club & Spa på stranden Bwejuu, en av Zanzibars bästa stränder.

Michamvi – exklusiv känsla på vacker halvö

Michamvi är inte så mycket en strand som en halvö, och ligger strax norr om Bwejuu. Och även om här finns flera större resorts är känslan av exklusivitet och enskildhet stor. Häftiga The Rock Restaurant ligger nära och bör inte missas om du skulle vilja hänga här. Restaurangen ligger bokstavligt talat på en sten i havet, med hänryckande utsikter. Ärligt talat är maten inte den bästa vi någonsin har ätit, men åk hit och ta en drink eller en fika, det är det värt.

The Rock restaurant ligger bokstavligen på en sten i havet. Här med en fin soluppgång i bakgrunden

The Rock i soluppgången.

För dig som vill bo på Michamvi rekommenderar jag Upendo Zanzibar, som är stilfullt redesignad och känd för sin söndagsbrunch. Söker du ett unikt och exklusivt boende är Qambani Luxury Resort definitivt ett ställe att fundera på. Det ligger väldigt ensligt med sju individuellt inredda villor, varav en har egen pool.

Nungwi – bästa Zanzibarstranden för dig som söker nattliv

Många ser Nungwi enbart som en partystrand, men även om här finns mycket nattliv passar den också andra resenärer. Det är en vacker, populär strand med fantastiska korallrev, perfekta för dykning och snorkling. Har du tur kan du se både delfiner och havssköldpaddor. Nungwi ligger på öns nordligaste tipp vilket innebär att tidvattnet inte gör det omöjligt att bada vissa tider på dagen. Dessutom finns här Zanzibars kanske bästa solnedgångar. Missa inte att boka en solnedgångssegling på en traditionell segelbåt, dhow.

Pongwe beach – för dig som vill bada i havet

Pongwe ligger nästan mitt på Zanzibars östra kust, norr om Michamvi. Här skyddas stranden av korallrev och vattnet är lugnt och härligt säkert för alla att bada i, både stora som små. Men precis som på många andra ställen på Zanzibar påverkar tidvattnet havet och stundtals är det helt omöjligt att bada. Då kan du utforska korallrevet, åka på en båttur eller bara ta det lugnt vid poolen på ditt boende. Vi bokar våra gäster gärna på lilla Pongwe Beach Hotel, ett intimt och lite undanstoppat boende vid stranden.

Pongwe Beach hotel ligger på en av de bästa stränderna på Zanzibar. Bilden visar hotellets infinitypool från ovan, och de omkringliggande solstolarna, baren samt havet.

Pongwe Beach hotels infinitypool från ovan.

Paje Beach – ett mecka för vattensportfantasten

Strax söder om Bwejuu (ni märker att vi gillar ostkusten här va?) ligger denna strand som lockar backpackers, vattensportare och familjer i en härlig mix. Även här är det möjligt att dyka, även om det kanske inte är den bästa dykningen på ön. Men gillar du att surfa eller kitesurfa är Paje en bra plats för dig. För dig som vill komma nära den lokala befolkningen och bidra till deras ekonomi är det möjligt att besöka den lokala algfabriken där de tillverkar tvål.

Jambiani – gott om restauranger och boutique-hotell

Den absolut bästa stranden på Zanzibar enligt mig. Sanden är helt magisk, det finns så många olika mysiga hotell att välja mellan och gott om olika restauranger. För dig som föredrar aktiviteter över avskildhet är detta definitivt ett ställe att rekommendera. Jag bokar helst in dig på Sharazad Boutique hotels, med magiskt vackra rum, flera olika pooler och restauranger att välja mellan. Vill du bo lite enklare och mycket billigare är både Uzuri Villa och Mwezi Boutique Resort riktigt bra alternativ.

Poolen och baren på Sharazad Boutique Hotel på Jambiani, min bästa strand på Zanzibar

Poolen och baren på Sharazad boutique hotel.

OBS: Har du aldrig besökt Zanzibar tidigare är det bra att vara beredd på att tidvattnet kan ställa till det för dig som vill bada i havet. Lyckligtvis har de flesta ställen pool. Vill du vara säker på att kunna bada i havet när du önskar bör du välja någon av de nordligaste stränderna. 

Har du besökt Zanzibar? Vilken är den bästa stranden på Zanzibar enligt dig?

1 Comment

  1. […] utflykter och inte minst möjligheten att lära sig mer om slaveriet. Så för all del besök din favoritstrand på Zanzibar – men glöm inte allt det […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.