La Cabrière – grönskande pärla i Sydafrikas vinland
Är detta kanske den bästa stranden på Zanzibar? Stora stenar omfamnar ett azurblått hav, med kritvit sandstrand i förgrunden
Bästa stranden på Zanzibar – 6 oemotståndliga tips
December 8, 2020
två leoparder på en väg
2020 – ett år som vi helst vill glömma
December 21, 2020
Är detta kanske den bästa stranden på Zanzibar? Stora stenar omfamnar ett azurblått hav, med kritvit sandstrand i förgrunden
Bästa stranden på Zanzibar – 6 oemotståndliga tips
December 8, 2020
två leoparder på en väg
2020 – ett år som vi helst vill glömma
December 21, 2020

La Cabrière Country Estate är verkligen en lantlig idyll mitt i vinlandet. En kort promenad från Franschhoeks huvudgata ligger denna exklusiva franskdoftande pärla, där du kommer att trivas.

Varför: Jag är en sucker för tillbakahållen lyx, och det är precis det som La Cabrière är. Rummen är otroligt komfortabla, servicen fantastisk och omgivningarna är hisnande, rent ut sagt. Detta boende ligger vid foten av bergen, vilket bara det är vackert. Men trädgården är enastående. Och det känns som om du är på landet, när du i verkligheten bara är en kort promenad från Franschhoeks turiststråk.

Rummen: Alla rum är stora, även de små. Rummen finns i fem olika prisklasser, från vanliga trädgårdsrum till rena bröllopssviten. Vi rekommenderar alltid att bo i något av de tre poolrummen, som har privata altaner med utsikt över trädgården och poolen. De är också en bit ifrån huvudbyggnaden och vill du så är det möjligt att äta frukost på din egen altan.

Trädgården på La Cabrière. På bilden syns en gångväg, till vänster poolrummen med egen altan. I bakgrunden bergen i skymningsljus.

Stilen:  Franschhoek betyder det “franska hörnet”, och byn grundades 1688 av franska hugenotter som flytt från religiösa förföljelser i hemlandet. Det var de som tog med sig både vinrankor och kunskap om viner och lade grunden till Sydafrikas numera mycket erkända rykte som god och skicklig vintillverkare. Så det är väldigt mycket som är Frankrike-inspirerat på La Cabrière, speciellt i trädgården. Å andra sidan finns här också en stor del sydafrikansk engelsk lodgestil. Allt går i ljusa toner och det är heltäckningsmattor på golven.

Trädgården på La Cabrière. En fin gångväg omgiven av buskage, med boendet i bakgrunden. Blå himmel.

Poolen: När jag var i Franschhoek och bodde på La Cabrière var det augusti vilket innebär senvinter. Det var till och med snö på bergen omkring Sydafrikas vinland! Så jag badade inte i poolen. Men en varm sommardag är den svalkande poolen nog väldigt välkomnande, omgivningarna är ju magiska.

Maten: Här serveras ingen middag, men precis som överallt annars i Sydafrika får du en delikat frukost, som givetvis är anpassad efter eventuella allergier och matpreferenser.

Allroundkänsla:  Provencalsk känsla mitt i vinlandet, med otroligt komfortabla rum och proffsig personal som bokar in dig på restaurang, fixar taxi och tipsar om de bästa vingårdarna. Du kommer inte att ångra dina dagar här.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.