Åk på soffsafari och dröm dig bort - Afrikakompaniet
drömmen levande
Afrikakompaniet håller drömmen levande
May 7, 2020
Sandals, Umhlanga Rocks
Sandals i Umhlanga Rocks – som hemma fast borta
May 15, 2020
drömmen levande
Afrikakompaniet håller drömmen levande
May 7, 2020
Sandals, Umhlanga Rocks
Sandals i Umhlanga Rocks – som hemma fast borta
May 15, 2020

Frustrerad över att hänga hemma? Dröm dig bort och åk på soffsafari! Upplev hur det känns att vara på game drive och se Big Five från ditt vardagsrum. 

Mobillarmet ringer klockan 05.30, eller kanske ännu tidigare. Det är ingen idé att ta en dusch, du kommer att bli dammig och svettig på bara en timme. En snabb kopp kaffe eller te tillsammans med övriga gäster och sedan är det dags att sätta sig i safaribilen. Isande vindar och den metalliska doften av ett nära förestående regn ger löfte om en spännande dag. Vad blir det idag? Ett lejon, eller flera? Giraffer, som vi älskar att se? Eller kanske några elefanter? Har du tur får du se dem allihopa.

en elefant tvättar sig i en lerpöl. Du kan åka på soffsafari från ditt vardagsrum, följ hashtaggen i sociala medier.

Men nu i Coronatider är en game drive i Kenya eller en safari i Krugerparken i Sydafrika alldeles för långt bort. Dock är det ganska enkelt för dig att uppleva känslan – hemifrån! För trots lockdowns och rigorösa karantäner finns det givetvis människor i reservat och konservat – och de vill gärna visa upp vad som finns. Så du kan göra din egen soffsafari hemma (utan att behöva ställa klockan på tidigt).

Åk på soffsafari med hjälp av sociala medier

Sök i sociala medier efter hashtaggen #Sofasafari så kommer du att hitta mängder med olika game drives som du kan följa med på. Särskilt Londolozi och Shamwari gör spännande safaris, men det finns ett myller av andra. På Afrikakompaniets Instagramprofil har jag sparat några riktigt bra i höjdpunkten som heter #corona.

Så, nu är det bara att luta dig tillbaka och invänta spänningen. Blir det Big Five eller ett flyende vårtsvin du får se i dag? Ingen vet!

Ett vårtsvin springer över en väg, svansen pekar uppåt. En syn du kan se om du följer hashtaggen soffsafari i sociala medier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.