Coronaviruset: Afrikakompaniet håller drömmen levande
valsafari i Sydafrika
Valsafari i Sydafrika – så kommer du nära havets jättar
April 24, 2020
soffsafari, sofa safari, buffalo
Åk på soffsafari och dröm dig bort
May 13, 2020
valsafari i Sydafrika
Valsafari i Sydafrika – så kommer du nära havets jättar
April 24, 2020
soffsafari, sofa safari, buffalo
Åk på soffsafari och dröm dig bort
May 13, 2020

Coronaviruset härjar jorden runt och framtiden är oviss. Men på Afrikakompaniet håller vi drömmen levande. Vi fortsätter skapa personliga, skräddarsydda resor till ingen extra kostnad. 

Jag ska vara helt ärlig, det har varit några riktigt tunga månader. Personligen drabbas jag extra hårt av ovisshet – mitt psyke har svårt att hantera att inte veta vad som händer och när. Och när hela världen har tryckt på pausknappen på obestämd tid är ovissheten än större. Kommer det att gå att resa till Afrika i oktober och november? Eller kommer resandet igång först 2021? Hur ser flygningarna ut, vilka flygbolag är kvar? Lägg till en oro för att jag eller någon i min närhet ska bli sjuk. Det är inte och har inte varit lätt. När man som jag har mer tid över att grubbla kan grubblandet ta överhand.

Jag vet att många har det som jag. Oro för jobbet, familjen, samhället – livet i stort. Och så fysisk distansering på det. Det är tungt nu. Och vi vet inte när det blir bättre. Men en sak vet vi – det kommer att bli bättre. På något sätt kommer det att bli bättre.

Därför kommer vi på Afrikakompaniet att hålla ut, oavsett hur lång tid det tar innan resandet kommer igång. Om det behövs kommer vi att stötta med våra privata pengar för att hålla företaget flytande – så viktigt är detta för mig och för min man och partner. Inte bara för att vi har en dröm om att en dag kunna bo halva året i Afrika och halva i Sverige. Utan också för att det är så viktigt för våra samarbetspartners i Afrika att svenskar fortsätter att resa dit.

I Sverige har vi ett socialt skyddsnät och även om det är tungt och svårt att förlora jobbet finns det stöd att få, både ekonomiskt och psykiskt. Men i södra och östra Afrika finns inte a-kassa eller socialbidrag. Fattigdomen är stor och utbredd. Turismen är en stor inkomstkälla och just nu har den kassan sinat helt. Och lejonen, elefanterna, girafferna och noshörningarna klarar sig inte utan oss. Våra turistpengar ser till att de får fortsätta leva i sina naturliga miljöer, utan att jagas av tjuvjägare.

Vi har kunder som har bokat resor i höst och till jul och nyår. Jag vet inte om det kommer att vara möjligt för dem att resa då. Ingen vet. Men jag hoppas verkligen att de kan åka på sina drömsemestrar. Om inte det går håller jag tummarna för att de har möjlighet att boka om resan till ett senare datum i stället för att avboka helt. Det hjälper oss och det hjälper turismen i destinationslandet.

Vi vet inte vad som händer efter denna världskris och vi vet inte när vi kollektivt kan komma ur den. Men vi lär oss mycket i kristider och klart är att resandet måste förändras. Om inte annat har vi lärt oss att det är effektivt att hålla digitala möten, även om mycket av det personliga går förlorat. Jag hoppas på färre korta, onödiga tripper och fler som lägger tid på sina långresor. Åk mer sällan, men lägg tid på din resa.

Just nu, när det inte är särskilt mycket att göra med Afrikakompaniet, kommer jag att koncentrera mig mer på Nestius kommunikation, där jag hjälper verksamheter med sina sociala medier och kommunikationsbehov. Har du eller någon du känner behov av hjälp med en översyn av sina kanaler i sociala medier, assistans med att strukturera upp en sociala medier strategi eller skulle vilja ha input på annat sätt så går det jättebra att ta kontakt med mig. Jag hjälper gärna till och har lång erfarenhet av olika typer av verksamhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.