Amboseli

Har du sett en bild på elefanter framför Afrikas högsta berg Kilimanjaro är den förmodligen tagen i Amboseli.

Nationalparken är bästa stället i världen för att komma nära savannens jätte, elefanten, och bjuder dessutom på fantastiska vyer av det vackra berget. Amboseli, som är nästan 400 kvadratkilometer, täcker nämligen flera stora sumpmarksområden, och elefanterna älskar att bada i lera.

Här finns givetvis mängder med andra djur än elefanter – förutom bufflar, geparder och lejon finns ett flertal sällsynta kattdjur. 

En resa hit kan enkelt kombineras med safari i Masai Mara, och vi rekommenderar varmt att du avslutar resan vid kusten, på till exempel Lamu eller i Watamu.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Amboseli kan besökas när som helst på året, men allra bäst är det att åka dit när det är som torrast. Den korta regnperioden peakar i november och den långa i april-maj och dessa månader rekommenderas inte för att uppleva vilda djur. De tenderar att sprida ut sig i parken och kommer inte lika ofta till kända vattenhål. Bäst chans att se Kilimanjaro är det tidiga morgnar och sen eftermiddag under regnperioden, det vill säga från november till maj. Då är det mindre damm i luften.