Swaziland kungadömet Eswatini - Afrikakompaniet

Swaziland – kungadömet Eswatini

De flesta sydafrikaresenärer kommer i kontakt med Swaziland när de funderar på om de ska köra från Krugerområdet till St Lucia eller någon annanstans längs med ostkusten. Men vi tycker gott att du kan lägga några nätter i detta fantastiska lilla land, som har så otroligt mycket kultur att visa upp.

Swaziland är, precis som Lesotho, ett kungadöme. Landet angränsar till Sydafrika och det är fullt möjligt att betala med sydafrikanska rand när du är här. Naturen är sagolik, kulturen ständigt närvarande och människorna vänliga och generösa.

Bästa tiden att åka till Swaziland

JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Utmärkt

Bra

Okej

Du kan egentligen åka till Swaziland när som helst på året. Förmodligen är det inte din slutdestination och därför är det annat som påverkar när du vill resa dit. Men generellt sett gäller att ju högre upp du kommer desto kyligare och blötare blir det. Höglandet får alltså mest regn och där är det också som kallast. De vilda djuren påverkas inte lika mycket av torra och blöta perioder som i andra länder, eftersom Swazilands nationalparker är så små – djuren har helt enkelt inte så många andra ställen att ta vägen.

Sommaren sträcker sig från oktober till april, ibland kan det bli så varmt som 40 grader i låglandet. Det är vinter mellan maj och september och då kan det stundtals bli riktigt kallt om nätterna. Det snöar ungefär en gång vart 20:e år, så några skidkläder behöver du inte packa.