Shela Houses – när du vill unna dig något extra - Afrikakompaniet
bra bilder på safari
Så tar du bra bilder på safari
September 6, 2019
Därför gillar jag lejon trots allt
September 20, 2019
bra bilder på safari
Så tar du bra bilder på safari
September 6, 2019
Därför gillar jag lejon trots allt
September 20, 2019
Visa alla
Shela Houses – när du vill unna dig något extra
Shela Houses på paradisön Lamu utanför Kenyas norra kust är det perfekta boendet för er som reser tillsammans – vare sig ni är familj eller vänner.

Beach House, ett av fyra fina Shela Houses

Varför? Ni får ett helt hus till ert förfogande och då ingår även personal. En kock, en som städar och en som serverar er de fantastiska rätterna kocken tillagar – givetvis utifrån era önskemål. Ni betalar för råvarorna, allt annat ingår. Ni får tid över att softa på stranden, läsa böcker i hängmattan eller åka ut på en fisketur.

Rummen: Det finns fyra olika hus att välja mellan – Shela House, Beach House, Palm House och Garden House. Alla har klassiska, vita och ljusa rum i Swahili-stil med snidade trämöbler. I vardagsrumsdelarna finns en stor soffa där ni kan samlas för att umgås – och på taket ser ni ut över byn och den långa stranden. De enskilda rummen är enkelt med fint möblerade och det finns dusch och toalett i anslutning till alla sovrummen.

Stilen: Återigen, klassiskt stilren Swahilistil. Har du varit på Zanzibar kommer du att känna igen dig.

Maten:  Beror på kocken så klart. När vi bodde i Palm House (innan vi köpte Afrikakompaniet) var den fantastisk. Mycket färsk fisk och skaldjur, alltid efterrätt (även till lunch) och fantastiskt med frukt till frukost.

Poolen:  Det är bara Beach House som har pool. Å andra sidan är stranden ungefär tre minuters promenad bort från de andra tre husen så det är inte svårt att svalka sig.

Stranden: 12 kilometer sandstrand gör att du aldrig kommer att känna att det är för mycket folk någonstans.

Allroundkänsla: Den som har möjlighet och ska resa över generationerna eller tillsammans med goda vänner bör absolut prova att bo så här. Dels för att det är ett riktigt bra sätt att kunna umgås alla utan att behöva lösa en mängd praktiska göromål som vem som diskar när och hur ofta alla ska laga mat. Men även för att ni bor på samma ställe och har därför möjlighet att umgås precis hur mycket ni vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.