Ruaha

Mitt i Tanzania finns denna exklusiva safaridestination där det nästan är garanterat att du får se alla de stora kattdjuren. Dessutom lockar parken med stora grupper av vildhundar – här har du bäst möjlighet att se dem i Tanzania.

I Ruaha finns också chans att se ett flertal ovanliga antiloper.

Hit åker den som vill få en exklusiv upplevelse i Tanzania. Här finns få budgetboenden, och även få andra turister i parken. Vi rekommenderar varmt att du passar på att flyga luftballong över parken om du har möjlighet.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Mitten och slutet på den något mildare torra perioden (juni till oktober) är den allra bästa tiden att besöka Ruaha för att se vilda djur. De är enklare att få syn på eftersom växtligheten tunnas ut och djuren samlas kring vattenkällor. Dessutom är det lägre risk för malaria eftersom det är färre myggor i omlopp. Under lågsäsong, i april och maj, är det många safarilodger som stänger.

Jongomero Camp

Jongomero Camp är en exklusiv safaricamp i södra delen av Ruaha, en nationalpark vid den “årstidsbundna” floden Jongomero. Det finns åtta lyxiga, mycket vackert inredda tält, restaurang och en swimmingpool på campen. Hög standard och perfekt för er som söker något utöver det vanliga.
Det dagliga safariprogrammet diskuteras med guiden på plats och ni kan välja mellan safari i 4×4 jeep eller safari till fots.

Ruaha River Lodge

Med en unik utsiktsplats över Ruahafloden finns denna fina lodge med 24 enskilda stugor. Varje stuga har egen utsiktsplats över floden och det är fullt möjligt att tillbringa hela tiden här och ändå se mängder med vilt. Men klart att ni ska ut på safaritur ändå – den utgår oftast från floden. Ruaha River Lodge har två olika matområden och barer men arrangerar gärna privata middagar på din utsiktsplats om ni så önskar.

Ruaha River Lodge