Nyerere National Park

Nyerere National park, tidigare Selous, är ett av Afrikas största viltreservat och ligger i södra Tanzania. Här finns mycket vilt att se, särskilt rovdjur. Lejonen i parken hänger ofta runt sjöarna i väntan på att de andra djuren ska komma och dricka.

Och möjligheten till båtsafari på Rufijifloden gör platsen unik. I floden finns mycker krokodiler och flodhästar. Detta är även en riktigt bra destination för dig som är intresserad av fåglar.

I Nyerere National Park är det också möjligt att se den afrikanska vildhunden.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Bästa tiden att se vilda djur i Selousreservatet är från sent i juni till oktober. Då är det den torra årstiden – djuren flockar vid vattenpölar och floder och växtligheten är tunnare så de är lättare att få syn på. Under denna period är det dessutom inte så besvärligt hett, och det är färre mygg i omlopp, vilket innebär mindre risk för malaria.

Under regnperioden är det grönt, vackert och gynnsamt för dig som är fågelsekådare. Men det är också varmt och kan bli riktigt fuktigt. Flertalet lodger håller stängt mellan mars och maj.

Rufiji Camp

Rufiji River Camp har 20 rymliga och nya tält med halmtak, placerade på träplattformer, på mycket bra läge vid Rufijifloden.
Alla tält har en egen skuggig veranda med fantastisk utsikt över floden och det finns en swimmingpool, restaurang och bar. I Tanzania är det endast Selous viltreservat som kan erbjuda safari på en flod, en utmärkt chans att se flodhästar och krokodiler på närmare håll – samt naturligtvis alla vilda djur som kommer ner till floden för att dricka.

Selous Kulinda Camp

Selous Kulinda Camp ligger precis utanför Nyerere National Park, på Rufijifloden som rinner igenom det väldiga området. Eftersom det tältade lägret ligger strax utanför parken kan det erbjuda lite lägre priser än boendena som ligger inne i parken.

Tälten finns i två olika prisklasser, standard och deluxe. Alla tält är rymliga, med plats för fyra personer vid behov, riktig toalett och dusch samt altan utanför. Deluxetälten är lite lyxigare, med större altan och en liten pool där man kan doppa sig. Det finns en större central byggnation med utsikt över Rufijifloden, där restaurangen och baren huserar. Här finns också en större pool skulle ni vilja bada.

Siwandu Camp

Siwandu Camp är en lyxig camp vid Lake Nzerakera. Campen är uppdelad i två delar, norra campen med sex tält och den södra med sju tält. Båda camperna är mycket vackert belägna, med egna swimmingpooler.

Det dagliga safariprogrammet diskuteras med guiden på plats och ni kan välja mellan safari i 4×4 jeep, safari på floden med mindre motorbåtar eller safari till fots.

Alla gäster måste ha en giltig reseförsäkring med hemtransport vid behov.

Det gemensamma utrymmet och matsalen ligger högt – med underbar utsikt. Det perfekta stället där man kan man sjunka ner i en bekväm soffa efter dagens safari och njuta av en välförtjänt kall öl eller sundowner-drink.