5 saker jag alltid packar när jag reser - Afrikakompaniet
Vill du vara en hållbar turist i Sydafrika?
October 15, 2019
Victoria Falls, Victoriafallen, Zimbabwe
Dags för ett besök vid Victoriafallen!
October 23, 2019
Vill du vara en hållbar turist i Sydafrika?
October 15, 2019
Victoria Falls, Victoriafallen, Zimbabwe
Dags för ett besök vid Victoriafallen!
October 23, 2019

Grenuttag, Resorb och kameran. Det är några av mina måste-grejer i resväskan. Här är en lista på 5 saker jag alltid packar när jag är ute och far.

På fredag åker jag och min man till Viktoriafallen, Victoria falls. Även om Zimbabwe är hårt drabbat av torka just nu ska det bli skönt att komma ner till Afrika igen, därför att jag aldrig har varit vid Viktoriafallen. För en gångs skull ska jag uppleva en del av kontinenten jag alltid drömt om. Jag börjar packa i huvudet redan veckorna innan en resa, annars blir det väldigt stökigt dagarna innan. Dock är jag inte så organiserad att jag skriver packningslistor.

5 saker jag alltid packar när jag reser

Kamera

Jag har en Nikon-kamera med flera olika objektiv och jag älskar att fotografera, särskilt när jag är på safari. Nästan alla safaribilder på Afrikakompaniet har jag tagit, med untantag av några pressfoton från lodger. Oavsett vad jag ska göra på resande fot tycker jag det är väldigt roligt att återuppleva allt genom att titta igenom bilder, framkalla dem med mera. Är du också glad amatörfotograf på safari – eller vill bli bättre på att fotografera? Jag har skrivit ihop några tips på hur du tar bättre bilder på safari.

Resorb

Och diarrémedicin men det vägrar jag skriva i en rubrik… Jag har känslig mage och blir ganska ofta magsjuk. Det är inte kul att vara helt utslagen, därför är jag alltid förberedd med både Dimor eller Imodium och ett rör Resorb för en snabb återhämtning. Jag försöker också äta Probi Mage inför resorna men jag är ärligt talat väldigt dålig på att komma ihåg att göra det regelbundet… Men Resorb är definitivt bland topp 3 av de 5 saker jag alltid packar när jag reser.

Våtservetter

Typ sådana här från Nivea eller annat lågprismärke, dels för att de går att använda till allt möjligt. Dyra går givetvis också bra. Jag har kissat i bushen i Lesotho och torkat mig med ansiktsservetter värda 10 kronor styck (vad gör en inte?!!)… Ansiktsservetter är bra att rengöra händer med, det går att torka smutsiga ytor med dem – ja det finns ingen hejd på användningsområden! Och det går att rengöra ansiktet med dem. Jag har alltid ett paket i mitt handbagage och ett till i resväskan.

Grenuttag

Självklart har jag alltid en adapter med mig. Men då vi är en prylglad familj (som dessutom ofta jobbar på resan) behövs många uttag och då är det bra att ta med sig ett grenuttag tillsammans med adaptern, så går det att ladda fler saker samtidigt. Smutt!

Mobilen

Som sagt, vi är prylglada i vår familj. Men jag måste också kunna ha koll på mejl. Och ibland vill jag inte bära med mig en stor systemkamera och därför funkar mobilen alldeles utmärkt. Jag har nyligen investerat i en Samsung Galaxy S10+ och är grymt nöjd med kameran. Det var förvånansvärt enkelt att gå från iPhone till Android. Extra plus för att jag har plats för två olika sim-kort så jag brukar köpa en inhemsk oavsett vart jag åker, för att säkerställa att jag kan surfa (hello Google Maps) och nå mejlen.

Siluett av en fotograf som står på en safaribil och fotograferar medan solen går ner i bakgrunden. Kameran är en av 5 saker jag alltid packar när jag är ute och reser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.