Dags för ett besök vid Victoriafallen! - Afrikakompaniet
Viktoriafallen, victoria falls, 5 saker jag alltid packar
5 saker jag alltid packar när jag reser
October 22, 2019
5 saker att göra i Victoriafallen
5 saker att göra i Victoriafallen
November 20, 2019
Viktoriafallen, victoria falls, 5 saker jag alltid packar
5 saker jag alltid packar när jag reser
October 22, 2019
5 saker att göra i Victoriafallen
5 saker att göra i Victoriafallen
November 20, 2019
Äntligen ska en gammal dröm besannas. Snart får jag uppleva Victoriafallen! Men mest längtar jag efter en seglats på Chobefloden…

I våras deltog jag i en workshop om afrikanska destinationer, African Showcase. På många av dessa tillställningar lockar man med vinster som vi som arrangerar resor kan vinna. Detta givetvis för att så många som möjligt ska komma. Det var min allra första workshop och jag var blyg och kände mig som en novis bland alla resebyrårävar.

Men jag vann! Två nätter på The Kingdom Hotel at Victoria Falls och två nätter på Hwange Safari Lodge i Hwange National Park någon timme därifrån. Båda är ganska stora hotellkomplex och eftersom det är ganska långt från vad vi bokar åt våra gäster kollade jag runt bland lite andra boenden. Och nu blir alltså denna resa av! På lördag landar jag och min man i Victoria Falls och så här ser vår resplan ut:

2 dagar i Victoriafallen

Vi inleder vår vistelse genom att lösa ut den första vinsten och bor på The Kingdom Hotel. Detta hotell ligger närmast Viktoriafallen och är granne med femstjärniga Victoria Falls Hotel, ökänd för sin Afternoon Tea med utsikt över fallen. Just en Afternoon tea tänkte vi kanske försöka klämma in antingen första dagen vi kommer, eller andra.

Dag 2 har vi bokat en helikopterflygning igenom Victoriafallen. Jag vet ju inte om jag kommer dit igen och därför är det lika bra att ha gjort “allt”. Hann vi inte med Afternoon tea dagen innan blir det definitivt av idag!

2 dagars seglats på Chobefloden

Från Victoriafallen åker vi mot Kasane och Namibia. I två nätter ska vi bo på flodbåt och göra safari från vattnet, på en Chobe Princess. Detta är för mig den absoluta höjdpunkten på resan. Tror jag.

En av husbåtarna, Chobe Princess, i Chobefloden. Det går enkelt att kombinera en tre- eller fyradagarskryssning med ett besök vid Victoriafallen

Visst ser det helt härligt ut? Jag kommer inte bli ledsen även om vi inte ser särskilt mycket vilt.

Tillbaka till Victoria Falls igen…

Men inte riktigt. The Elephant Camp ligger 20 minuter utanför byn, i Victoria Falls National Park. Det här är ett lyxigt safariboende med fantastiska utsikter. Efter en natt där tar vi oss till Old Drift Lodge för en kort safariupplevelse – vi stannar bara en natt.

Avslutar med safari i Hwange

Från Old Drift Lodge åker vi mot Hwange National Park och Hwange Safari Lodge en timme från Viktoriafallen. Här bor vi två nätter och jag ser verkligen fram emot vad för safariupplevelser det blir här, även om det som sagt inte är något vi kommer att boka åt våra gäster. Våra sista två nätter i Zimbabwe tillbringas på Matetsi River Lodge, ett lyxboende som ligger vid Zambezifloden.

Blir du avundsjuk? Det blir nästan jag också. Men tänk på att det just nu är 38 grader varmt vid Vic Falls och att de har en svår torka där. Jag vet inte hur det kommer att påverka vår upplevelse och turismen i stort där.

Jag kommer att uppdatera både Afrikakompaniets Instagramkonto och mitt eget för dig som vill “hänga med”. Och det blir givetvis något slags innehåll på Facebooksidan också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.