I had a farm in Africa... - Afrikakompaniet
Så blev det jag + Afrikakompaniet
July 6, 2019
Så blev det jag + Afrikakompaniet
July 6, 2019

Karen Blixen’s första mening i Out of Africa går mycket väl att applicera på mig. När jag föddes bodde vi på en farm i Athi River, 3 mil utanför Nairobi. Nuförtiden är Athi River en förort till Nairobi, med bebyggelse hela vägen längs med motorvägen. Men när jag var liten bodde vi i bushen.

Det är svårt att sammanfatta sin barndom i ett kort blogginlägg, men jag kan säga att min kärlek till safarin föddes här. Vi bodde granne med Nairobi National Park, en av få safaridestinationer där du har storstan som en kuliss åt ena hållet. Det fanns inga stängsel mellan vår mark och nationalparken och djuren strövade fritt som de ville. Det var inte ovanligt att en trio giraffer strosade förbi vår pool, eller att vi såg zebror på långt håll.

Tina Sayed Nestius med pappa

En mycket liten Tina med pappa Lennart

Min pappa fascinerades av djurlivet och varje helg gjorde han, jag och mamma utflykter. Ibland till nationalparken men allt som oftast bara i omgivningarna. Vi tog med oss matsäck och körde runt med kikarna i högsta hugg. Fascinerades av de olika antiloperna, och försökte särskilja vilka djur det var vi såg i den stora boken vi alltid hade med oss.

Det bästa jag vet är att sitta i en bil med fyrhjulsdrift och speja efter djur.

Så det är kanske inte så konstigt att jag driver en resebyrå med inriktning mot södra och östra Afrika.

I Safaribloggen kommer jag att försöka dela med mig av min kärlek. Till djuren och till Afrika. Så klart kommer det att slinka in lite annat. Praktiska tips, fördjupningar och kanske en och annan rolig safarianekdot. Jag har också tänkt att jag ska berätta lite mer om mina favoriter de olika boendena vi erbjuder. Än så länge har jag inte bott på alla – men bra många!

Så häng med och låt dig inspireras.

 

1 Comment

  1. […] Som jag har skrivit tidigare bodde vi på en farm i Kenya, strax utanför Athi River. Daisy var min absoluta favoritko. Vi hade två till men hon var finast. Jag hade testat att mjölka henne och hon hade liksom gosat med mig. Vem gillar inte sånt? Daisy var dräktig och skulle kalva inom kort, så hon var inte särskilt rörlig. Det var förklaringen jag fick när jag frågade varför lejonet hade tagit henne. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.