Kings Camp är safari med det lilla extra - Afrikakompaniet
coronavirus, covid-19, travel, resebranschen
Corona, corona – covid-19 påverkar oss alla
March 17, 2020
Leopard Hill, Mara Naboisho, safari
Lyxig safari på Leopard Hill
April 1, 2020
coronavirus, covid-19, travel, resebranschen
Corona, corona – covid-19 påverkar oss alla
March 17, 2020
Leopard Hill, Mara Naboisho, safari
Lyxig safari på Leopard Hill
April 1, 2020

Upptäck Krugerområdets storslagna safari från en femstjärnig lodge med allt det där extra. Kings Camp ger en upplevelse utöver det vanliga.

Varför? Kombinera en fantastisk safariupplevelse, i komfortabla safaribilar, med högklassig service och fantastiska omgivningar. King’s Camp är verkligen en safarilodge utöver det vanliga, för dig som gäller komfort, god mat och en sinne för viktiga detaljer.

Kings Camp luxury suite, Timbavati, Kruger, Sydafrika

Rummen: Det finns nio olika sviter, varav en familjesvit och två bröllopssviter. Alla är förhållandevis nyrenoverade (2019-2020) och de är storslagna. Stora, gedigna möbler, färgglada fondtapeter som går i grönt, härliga mattor och detaljer i mässing. Komforten är total. Flera av sviterna har egna plunge pools och alla bardiskarna är väldigt välfyllda. Elen i badrummet är rörelsestyrd vilket förvirrade mig totalt när jag bodde där. Ingen hade berättat detta och jag sprang ut och in ur badrummet, letandes efter avstängningsknappen… Detta fortgick ganska länge. Till dess att jag gav upp och tänkte att jag fick sova med lampan tänd. Sen släcktes den! Det finns givetvis badkar, innedusch och utedusch. Det finns också ett privat safariboende, Waterbuck Private Camp, med plats för 8 gäster. Ni får egen kock, egen safariguide och garanterat en personlig upplevelse ni aldrig glömmer.

Stilen: Känslan av komfort och överdåd är total. Rummen är stora, luftiga och ljusa och varje detalj känns genomtänkt. Men trots komforten är det ändå tydligt att det är en safarilodge. Djurhudar och andra bushiga detaljer lyfter dekoren.

Kings Camp badrum

Safari: Med förbehållet att djur är som djur är ska jag säga att jag har nog inte haft en bättre safari i Krugerområdet än de två vi upplevde med guiderna från Kings Camp. Efter en fantastisk eftermiddagssafari frågade vår guide vad vi ville se nästa dag. Vi hade inte sett några leoparder, vilket vi berättade. Han lovade oss att vi skulle se en och vi blev inte besvikna. En hane dök upp på morgonen och vi fick förmånen att följa honom i nästan 20 minuter, medan han gick längs med en väg.

leopard, Kruger, Timbavati

Maten: Här blir du inte besviken. Maten på Kings Camp är utsökt och möjligheterna att dinera oändliga. Lunchen äts på altanen, med utsikt över vattenhålet. Middagen kan ätas tillsammans med övriga gäster, på din egen altan utanför rummet eller i bushen. Ett par överraskades med middag vid rummet av personalen. Som sagt, servicenivån är hög.

Poolen: Givetvis finns en trevlig pool på området, utöver de mindre poolerna vid vissa av sviterna. Den ligger mitt i lodgens grönområde med god utsikt över vattenhålet. Den som är trött efter morgonens game drive kan med fördel svalka sig här och njuta av utsikten.

Allroundkänsla: Det här är ett boende i en av de högre prisklasserna, men du får verkligen valuta för dina pengar. Omtanken och servicenivån är förstklassig och safarin riktigt bra. Kan du unna dig några nätter på Kings Camp får du verkligen ett minne för livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.