Lyxig glampingsafari på Leopard Hill - Afrikakompaniet
Kings Camp, Timbavati, Kruger, Sydafrika
Kings Camp är safari med det lilla extra
March 22, 2020
webcam safari
Åk på webcam safari och spana efter djur i din dator
April 15, 2020
Kings Camp, Timbavati, Kruger, Sydafrika
Kings Camp är safari med det lilla extra
March 22, 2020
webcam safari
Åk på webcam safari och spana efter djur i din dator
April 15, 2020

Leopard Hill är glamping upphöjt till tusen. Här sover du under stjärnorna, äter mat utöver det vanliga och kan få spabehandlingar i en liten glänta i bushen.

Varför? Med en knapptryckning rullas taket bort och det enda som står mellan dig och stjärnhimlen är ett myggnät. Basecamp Explorers tältläger Leopard Hill i Mara Naboisho-konservatet är verklig glamping – tältläger de luxe med allt det där extra. Och det är inte bara vi som gillar stället. Time Magazine utsåg det som en av världens bästa platser att bo på 2019. Komfort i bushen med en omsorg om din personliga upplevelse, riktigt bra mat och så givetvis safari utöver det vanliga.

Tälten: De 6 tälten är placerade så att du som gäst känner dig helt ensam på lägret. Utsikten är kanske inte lika slående som på systerlägret Eagle View men det är vackert så det förslår. Inredningen är enkel men hållbar. Och badrumsdelen (bakom sängen) andas exklusivitet med två handfat och separat toalett och dusch. Det finns givetvis en utomhusdusch.

Leopard Hill tent interior, stjärnhimmel

Bild: Basecamp Explorer

Stilen: Precis som på övriga Basecamp-lodger går det mesta i khakigrönt och safaribeige. Möblerna är enkla och stilrena men badrummet sticker ut. Allt känns väldigt afrikanskt. De gemensamma utrymmena har flera olika sittplatser så att lägrets gäster kan förlänga känslan av att nästan vara ensamma där.

Maten: Köket på Leopard Hill förtjänar ett eget blogginlägg för det är verkligen utsökt. Du serveras vid bordet, din servitör berättar om vilka valmöjligheter som finns och varenda rätt är välkomponerad och smakfull. Restaurangtältet tittar givetvis ut över fikonträdet som lägret är byggt kring, och här kan du njuta av både utsikt och mat samtidigt. Men den som vill kan äta sin måltid i bushen, eller på det egna tältets altan.

Bild: Basecamp Explorer

Allroundkänsla: Leopard Hill håller sig med en skönhetsterapeut som kan göra din vistelse där ännu angenämare. Vi nyttjade inte denna möjlighet men lämnade platsen med en fantastisk känsla av att ha blivit ordentligt omhändertagna. Extra plus för det fjärrstyrda taket. Det var verkligen romantiskt att ligga i sängen och titta på den afrikanska stjärnhimlen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.