Åk på webcam safari och spana efter djur i din dator
Leopard Hill, Mara Naboisho, safari
Lyxig safari på Leopard Hill
April 1, 2020
valsafari i Sydafrika
Valsafari i Sydafrika – så kommer du nära havets jättar
April 24, 2020
Leopard Hill, Mara Naboisho, safari
Lyxig safari på Leopard Hill
April 1, 2020
valsafari i Sydafrika
Valsafari i Sydafrika – så kommer du nära havets jättar
April 24, 2020
Visa alla

Åk på webcam safari och spana efter djur i din dator

Sitter du hemma och har tråkigt? Spana efter djur i din dator och gör en webcam safari! Här får du ett gäng länkar som gör livet lite roligare just nu.

För tillfället rekommenderar Folkhälsomyndigheten att vi håller oss hemma, självdistanserar så mycket som möjligt. Om du är som jag och längtar till bushen i Kenya, Tanzania, Sydafrika eller någon annanstans finns det några olika sätt att komma dit.

Ett mycket enkelt sätt är att leta fram olika livefeeds och titta på djur. Det är inte riktigt som att vara där i verkligheten, men nästan! Här är några av våra favoriter:

African Wildlife på explore.org. Här finns ett urval av webbkameror som visar olika destinationer kända för bra safari. Och ett tips är att titta på hur många som tittar på en viss livefeed – det ger ett hum om det finns något att titta på eller inte. Obs – flera av videorna har ljud, vilket ger en extra bra upplevelse.

The Ark, Aberdare National Park, Kenya. Här blir jag inte besviken – det verkar finnas djur på plats 24/7, och deras webcam sveper runt hela tiden. Bufflar, elefanter – you name it!

webcam safari the ark kenya

Kenyawebcam.com har länkar till många olika webbkameror på sin sajt. De flesta visar bara stillbilder och några av dem kan vara helt ointressanta för dig som är safariintresserad men det finns ett flertal kameror på olika safarilodger.

Sanparks (South African National Parks) har ett antal stilla och livekameror installerade på olika ställen men det är ärligt talat lite av ett lotteri om de fungerar eller inte. Men vi kan ju hålla tummarna!

Tarangire Treetops, Elewana Collection i Tanzania har en fiffig funktion. Förutom att du kan följa deras webcam i realtid, kan du också bläddra tillbaka genom bilder för det senaste dygnet. Superbra funktion då djur ofta rör sig i gryning och skymning.

Mycket mer än webcam safari: Soul Safari

Räcker inte en webcam safari skrivbordsupplevelse för dig? Kolla in Senalala Safari Lodges youtube-kanal. Lodgens General manager och field guide James Steyn har många års erfarenhet och är en fantastisk guide. Medan landet har lockdown åker han och sin fru ut i bushen och letar efter djur. Tillsammans har de gjort en Youtube-serie som heter Soul Safari.  Det är en riktigt härlig bushupplevelse som verkligen kan pigga upp din lunchtimme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.