Nottens Bush Camp – femstjärnigt och fantastiskt
Rovos Rail Victoria Falls
Något att se fram emot…
July 18, 2019
Peponi Hotel Shela
Lamu – en av mina topp tre öar i världen
August 2, 2019
Rovos Rail Victoria Falls
Något att se fram emot…
July 18, 2019
Peponi Hotel Shela
Lamu – en av mina topp tre öar i världen
August 2, 2019
Visa alla

Nottens Bush Camp – femstjärnigt och fantastiskt

Nottens Bush Camp i djurrika Sabi Sands-reservatet nära Krugerområdet är en av mina absoluta favoriter. Någonsin.

Nottens Bush CampVarför? Personlig service från det att jag och min kollega Bente anlände (alldeles för tidigt för att kunna använda deras wi-fi och jobba en stund) till långt efter att vi hade lämnat. För att inte tala om den fantastiska känslan jag fick när jag trött efter en lång dag i safaribilen kom in på rummet och där hade de tappat upp ett hett bad och ställt en flaska champagne bredvid badkaret. Bästa sättet att slappna av innan middag!

Rummen: Det finns 9 olika, individuellt inredda rum på Nottens Bush Camp. Alla rummen har inte utsikt över vattenhålet men alla har en uteplats och i vissa fall utebadkar! Utomhusdusch finns också. Rummen är riktigt stora och bekväma. Vissa av rummen är på lite avstånd från de gemensamma utrymmena varför du behöver sällskap till och från rummet efter mörkrets infall.

Stilen: Rummen är inredda med en enkel och stilren kolonialkänsla. Möblerna i de gemensamma utrymmena är bekväma, de blandar kontemporär afrikansk stil med läderfåtöljer. Snyggt! Nottens försöker behålla en rustik charm och därför är det väldigt få elektriska ljus över huvud taget. Mycket stearin- och fotogenljus skapar en fantastisk stämning.

Maten: Vi åt supergod frukost, fantastisk lunch och en oslagbar middag på detta ställe. Husvinerna är goda och servicen som sagt top notch.

Poolen: Stor pool som det går att simma längder i. Gott om utrymmen vid poolen för att solbada eller sitta i skuggan, och det finns både liggstolar (lite mindre bekväma, ärligt talat) samt sittmöbler.

Wi-fit: Det finns riktigt bra wi-fi, men inte i rummen, baren eller restaurangen. I stället finns en liten uteplats under tak, strax bortanför restaurangdelen där signalen är stark. Det går också att sitta i stolarna utanför souvenirbutiken.

Nottens Bush Camp, Sabi Sands safariSafarin: Vår safariguide var en utomordentligt kunnig person och väldigt duktig på att hitta djur samt förklara deras beteenden. Trevlig, serviceminded och rolig – en fröjd att åka med. Dessutom är Sabi Sands djurtätt och vi hade en fantastisk morgon med den här otroligt snygga leopardhanen.

Allroundkänsla: Nottens Bush Camp bjuder på femstjärnig lyx utan att vara överdådigt. Personlig, vänlig och otroligt hjälpsam service. Helt klart ett boende vi verkligen vill rekommendera, för den som vill unna sig något lite extra.

Det är svårt att på litet utrymme förklara ett boendes förträfflighet. Därför finns en kategori på bloggen som heter Boenden vi gillar. Här kommer jag att fylla på med personliga betraktelser av boenden i olika länder som vi på Afrikakompaniet har besökt, och gillar extra mycket. Vi börjar med Nottens Bush Camp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.