Old Drift Lodge – en oas från svunna tider - Afrikakompaniet
Nairobi National Park, safari nära stan, giraffe
Safari nära stan – en unik upplevelse
January 10, 2020
När är det bäst att besöka Victoriafallen?
När är det bäst att besöka Victoriafallen?
January 28, 2020
Nairobi National Park, safari nära stan, giraffe
Safari nära stan – en unik upplevelse
January 10, 2020
När är det bäst att besöka Victoriafallen?
När är det bäst att besöka Victoriafallen?
January 28, 2020

Det finns en uppsjö av riktigt fina lodger på Zimbabwesidan av Victoriafallen. Old Drift Lodge är definitivt något för dig som vill lyxa till det.

Varför? Old Drift Lodge är en av de finare lodgerna i Zambezi National Park, och ligger närmast Victoriafallen. Förutom att det ingår en mängd olika aktiviteter när du bor här blir du riktigt väl omhändertagen. Från det att du kliver in på lodgen, till varenda detalj i rummen, har personalen ditt välbefinnande i åtanke. Eftersom lodgen ligger i en nationalpark ingår safariturer morgon och kväll, men även en guidad tur av Victoriafallen, lunch på Lookout Café och givetvis båtturer på Zambezifloden.

Rummen: Du bor i lyxiga tält med utsikt över floden. Möblemanget är gediget, känns kolonialt, men detaljerna är genomtänkta. Varje svit har en egen liten plunge pool där du kan svalka dig efter din safaritur. Det finns utomhusdusch och inomhusdusch och vill du ta ett bad och titta ut över floden går det också bra. Det finns nämligen ett badkar på din altan.

Old Drift Lodge, Zambezifloden, Victoriafallen

Stilen: Old Drift Lodge ligger på en historisk plats på Zambezifloden. I början av 1900-talet var “Clarkes Drift” den i särklass mest trafikerade korspunkten, både varor och djur forslades mellan flodbankerna. När handeln flyttade närmare Victoriafallen föll platsen i glömska men det är alltså här som Old Drift Lodge ligger. Därför betonas historien väldigt mycket och du kommer att se många gamla bilder från förr. Inredningen är dock ganska modern, sticker inte ut åt något håll. Men allt är fräscht och ljust och går givetvis i safaritoner.

Old Drift Lodge, Zambezifloden, Victoriafallen

Safari: Är ditt huvudsyfte safari är det inte Victoriafallen du ska till, men det har du säkert räknat ut. Men det går att göra en helt okej safari i Zambezi National Park. Vi bodde bara här en natt och var bara på en game drive, där höjdpunkten var några bufflar. Men djur gör som de vill och det varierar givetvis hur mycket du ser och när. Vår rekommendation är att passa på att göra både en safari i parken och en seglats på floden när du bor här. Så får du ut det mesta av din vistelse.

Maten: På Old Drift Lodge satsar de särskilt på att erbjuda delikat mat, och det märks. Det finns en hög ambitionsnivå i köket, parat med att använda sig av närproducerade livsmedel. Resultatet är väldigt trevligt.

Allroundkänsla: Hit kommer du för att njuta av allt som Victoriafallen har att erbjuda, men borta från själva stadens hets och stress. Relax är ledordet och orkar du inte åka ut på en game drive gör det verkligen ingenting. Njut av att lata dig med utsikt över floden och fyll på med de aktiviteter du verkligen har lust att göra. Old world möter modern lyx i safaritappning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.