Den stora migrationen

Dag 1

Du blir hämtad på ditt boende eller flygplatsen tidigt på morgonen, vid 7.30 för vidare transport till inrikesflygplatsen Wilson Airport. Ni flyger vidare till området kring Maasai Mara vid 10, och landar på en bana där djuren trängs. Bilturen från flygfältet till ditt boende ger en första smak av hur dessa dagar kommer att bli. Ni är framme på er safarilodge lagom till lunch.

När ni har ätit och kommit i ordning blir det en game drive i parken – och möjlighet att se miljontals gnuer, zebror och antiloper förflytta sig över de vidsträckta savannerna. Ert äventyr har börjat! Vid skymning är det dags att åka tillbaka till lodgen för middag – och tidigt i säng! Det är mycket att upptäcka de närmaste dagarna.

Lions in Masai Mara lejon big five

Dag 2-3

Eftersom ni är bokade på en lodge i ett privat reservat har ni möjlighet att åka ut på safari tidigt på morgnarna och även efter skymningen. Här har ni möjlighet att njuta av fantastisk safari utan att trängas med andra turister. Ni sätter ihop dagarna som ni önskar, tillsammans med personalen på ert boende och er guide.

Det finns över 450 djurarter i området och ni kommer förmodligen att se alla i Big 5, flera av dem på jakt efter de miljoner gnuer, zebror och antiloper som förflyttar sig genom parken i sin strävan efter bättre föda. Förbered dig på ett par häpnadsväckande dagar och glöm för guds skull inte att ladda kamerabatterierna!

Dag 4

Efter en god frukost på lodgen är det dags att checka ut och flyga tillbaka mot Nairobi. Safarituren på väg mot flygfältet är en extra bonus. Du är framme i Nairobi lagom till lunch och kan enkelt ansluta ett flyg till kusten eller vidare mot Zanzibar.

Elefant, safari Sydafrika, Östra Kap

Kostnad:

Från cirka 27800 SEK per person i delat dubbelrum, inklusive inrikesflyg från Nairobi till Maasai Mara under högsäsong. Priserna varierar beroende på säsong och boende. Självklart går det att anpassa resan efter era önskemål.

gnuer korsar en flod under den stora migrationen, då miljontals djur förflyttar sig i östra afrika. En minnesvärd upplevelse på din safari i Tanzania

Börja ditt äventyr här, genom att fylla i formuläret.