Unik möjlighet: så får du uppleva Kenya som en äkta kenyan
En liten flicka klär granen. Flickan har svart hår och är brun. Julklappstips 2021 köp en grå kaninkappa till henne
Julklappstips 2021: för alla som älskar Afrika
October 24, 2021
zebror betar framför Kwena Lodge på Gondwana Game Reserve, här hittar du bra safari på Garden Route
Familjevänlig safari på Garden Route – Gondwana Game Reserve
December 20, 2021
En liten flicka klär granen. Flickan har svart hår och är brun. Julklappstips 2021 köp en grå kaninkappa till henne
Julklappstips 2021: för alla som älskar Afrika
October 24, 2021
zebror betar framför Kwena Lodge på Gondwana Game Reserve, här hittar du bra safari på Garden Route
Familjevänlig safari på Garden Route – Gondwana Game Reserve
December 20, 2021
Visa alla

Unik möjlighet: så får du uppleva Kenya som en äkta kenyan

Något för dig som vill ha en annorlunda semester – bo hemma hos en värdfamilj så får du uppleva Kenya som en äkta kenyan!

De flesta av oss är nöjda med att åka på semester till ett land och vara turist. Känna att vi är på besök och njuta av saker som vi inte vanligtvis har eller gör hemma. Följa med på guidade turer, unna oss utemiddagar på restauranger flera dagar i rad, med mycket mer.

Men det finns andra personer som verkligen vill uppleva ett land på djupet. Om du känner dig träffad erbjuder vi den unika möjligheten att bo hemma hos en vanlig värdfamilj för att uppleva Kenya ur deras perspektiv. En hemma hos-semester med extra allt!

Två vita kvinnor står uppställda tillsammans med en kenyansk familj framför ett hus. Upplev Kenya som en äkta kenyan och bo hos en värdfamilj under ditt besök

På bilden ser ni Jessica och Cricket, som bodde hos familjen Kagia i Nairobi under sitt besök i Kenya. Varje värdfamilj bor i säkra områden i och omkring Nairobi. Under er vistelse hemma hos dem (vanligtvis cirka 3 till 6 dagar, men det går givetvis att skräddarsy precis som ni önskar) kommer familjen att följa er och fungera som era guider. Ni bor hemma hos dem, följer med dem på den lokala marknaden, gör andra utflykter tillsammans. Dessutom lagar ni och äter mat tillsammans. Ni får en unik inblick i hur en vanlig kenyansk familj lever, samtidigt som ni njuter av en härlig semester.

Upplev Kenya i värdfamilj – hur går det till?

Vi parar ihop dig och ditt resesällskap med en familj som passar er. Har ni barn, försöker vi ordna så att ni får bo tillsammans med en familj med barn i samma eller liknande ålder. Så fort vi har en bra match får ni lära känna varandra genom videomöten online. Ni kan då gå igenom detaljer och bli bekväma med varandra långt innan det är dags att flytta in. Alla värdarna talar flytande engelska.

En kenyansk familj, en mamma och tre barn, vinkar till kameran. Längst ner i bild syns symboler från Skype som visar att det är en skärmdump av en videochatt. Vill du uppleva Kenya

Varje värdfamilj är både erfaren och grundligt granskad. Deras hem ligger i trygga områden i Nairobis olika förorter. När ni landar på Nairobis internationella flygplats hämtar värdfamiljen er på flygplatsen, och under er vistelse där fungerar de som era privata guider. När ni flyttar in hos dem, får ni bekväma, privata sovrum och egna badrum med dusch. Givetvis finns det wifi.

Ni bestämmer själva hur mycket ni umgås. Er kenyanska värdfamilj kan följa med i affärer, på lokala marknader och på alla utflykter som är bokade åt er. De guidar med varsam hand och hjälper er att få en djupare förståelse för landet än ni hade fått som “vanliga” turister.

En kvinna sitter på marken intill en mängd traditionella konsthantverk på en lokal marknad i Nairobi. Att uppleva Kenya tillsammans med en kenyansk värdfamilj ger dig möjligheten att få en inblick i kenyanernas vardag.

Utflykter tillsammans med värdfamilj – bästa sättet att uppleva Kenya

Det finns en mängd saker ni kan se och uppleva tillsammans med era kenyanska värdar. Ni kan besöka museer, marknader eller andra affärer och upplevelser. Men ni kan givetvis också besöka några av Kenyas bästa turistattraktioner.

Upplev det vilda Kenya – Giraffe Sanctuary

Giraffe Centre är en välkänd ideell organisation som upplyser om den utrotningshotade Rothschildgiraffen. Förutom att ni får komma hit och lära er mer om giraffer är det möjligt att få mata dem och komma dem nära.

Fristad för föräldralösa elefanter

David Sheldrick Wildlife Trust tar hand om föräldralösa elefanter och återför dem i naturen. Ett besök här lär dig mer om att bevarandet av dessa vilda djur, men även här finns en unik möjlighet att komma nära elefanterna.

Upplev Kenya på djupet – besök traditionella byar

Massajerna – kringresande krigarfolk

Tillsammans med era värdar åker ni för att tillbringa en heldag i en massajby för att uppleva detta nomadfolks traditionella livstil. Massajerna är ett krigarfolk, och ni känner säkert igen dem på sina röda klädnader. På plats i byn får ni lära er mer om hur massajerna lever från dag till dag. Varför de bygger sina hyddor av gödsel, hur det kommer sig att de dricker blod från kor och mycket mer. Ni får även testa på att dansa med massajerna och häpnas av deras höga hopp.

tre leende barn tittar ut ur en traditionell hydda byggd av kogödsel. att uppleva kenya på riktigt är en udda men meningsfull semester.

Mijikendafolkets heliga skogar

Mijikendastammen bor intill sin heliga skog, Kaya, som historiskt sett fungerat som en buffert mellan stammen och övriga samhället. När ni besöker byn (som ligger vid kusten) lär ni er mer om deras traditionella naturläkemedel, lantbruk, arv, heliga välsignelser och annat. Ett unikt sätt att uppleva Kenya – inte många turister får besöka dessa platser.

Resplan – så kan du uppleva Kenya med din värdfamilj

Vi kan skräddarsy er resa så att ni kan uppleva Kenya precis som ni önskar, men så att ni kan förstå hur det skulle kunna bli (och vad det kan kosta) följer här ett exempel på två olika resplaner:

3 dagar med värdfamilj

Det här är en bra introduktion till er Kenyaupplevelse. Tre dagar i Nairobi, en dag i Mombasa och det går att lägga till flera dagar på stranden. Är ni sugna på äventyr spränger vi in lite safari i resplanen och förlänger den ytterligare några dagar.

Ankomstdagen: Karibuni Kenya (Välkomna till Kenya)! Er värdfamilj hämtar upp er på flygplatsen och ni åker tillsammans till deras hem och ert boende under vistelsen här. Njut av en härlig hemlagad middag och umgänge med familjen innan ni kommer till ro i era sovrum.

En traditionell kenyansk köttgryta, bästa sättet att uppleva Kenya är genom att bo hos en värdfamilj och äta och laga mat ihop.

Dag 1. Besök en massajby. Ni åker tillsammans en dryg timme bort för att besöka en traditionell massajby och lära er mer om detta folk. Efter en dag fylld av lärdomar och nya erfarenheter åker ni tillbaka till hemmet för att äta middag och sova.

Dag 2. Giraffer och elefanter. I dag får ni lära er mer om de vilda och utrotningshotade djuren i Kenya, och besöker både Giraffe Centre och David Sheldrick Wildlife Trust. Resten av tiden tillbringas antingen på en game drive i Nairobi National Park, eller så besöker ni en marknad tillsammans med er värdfamilj, för att lära er konsten att pruta.

Dag 3. Mombasa och Mijikendafolket. Efter en tidig frukost flyger ni till Kenyas kust. Väl framme åker ni direkt till Mijikendafolkets heliga skog, Kaya, för att lära er mer om detta unika folkslag. Ni äter lunch i byn men åker till en strandresort för övernattning.

Pris för ovanstående: från SEK 15 025 per person för en familj på fyra personer, från SEK 18 995 per person om ni är två. I detta förslag ingår middag första kvällen samt frukost, lunch och middag övriga dagar. 

6 dagar med värdfamilj

Den ultimata resan för dig som vill uppleva Kenya på djupet. Det är möjligt att bygga på med en safari antingen i början eller mitten av denna resplan, för att skapa en ännu bättre resa.

Ankomstdagen: Karibuni Kenya (Välkomna till Kenya)! Er värdfamilj hämtar upp er på flygplatsen och ni åker tillsammans till deras hem och ert boende under vistelsen här. Njut av en härlig hemlagad middag och umgänge med familjen innan ni kommer till ro i era sovrum.

Dag 1. Besök en massajby. Ni åker tillsammans en dryg timme bort för att besöka en traditionell massajby och lära er mer om detta folk. Efter en dag fylld av lärdomar och nya erfarenheter åker ni tillbaka till hemmet för att äta middag och sova.

Dag 2. Giraffer och elefanter. I dag får ni lära er mer om de vilda och utrotningshotade djuren i Kenya, och besöker både Giraffe Centre och David Sheldrick Wildlife Trust. Resten av tiden tillbringas antingen på en game drive i Nairobi National Park, eller så besöker ni en marknad tillsammans med er värdfamilj, för att lära er konsten att pruta. Ni äter middag hemma hos er värdfamilj.

Dag 3. Upptäck Mombasa. Efter en tidig frukost flyger ni till Kenyas kust. Det är dags att utforska Kenyas näst största stad, Mombasa. Besök Fort Jesus, fortet som byggdes av portugiserna på 1500-talet, gamla stan med dess smala gränder och se det häftiga monumentet på Moi Avenue bland annat. Vila ut på en härlig strandresort där ni också äter middag.

Stort monument format som elefantbetar i centrala Mombasa.

Dag 4. Segling, snorkling och Shimoni. Det är återigen dags för en hel dags äventyr så det blir en tidig start. Efter frukosten bär det av mot Wasini Island, på en traditionell segelbåt (dhow) i jakt på delfiner. Ni kan snorkla och bada i Kisite Marine National Park, här finns korallrev och ett myllrande marint liv. Efter en härlig tropisk lunch på stranden bär det av mot Shimoni och grottorna där slavar förvarades i väntan på att skeppas vidare. Efter denna äventyrsfyllda dag bär det av mot ert beachboende igen, för middag och en natts härlig sömn.

Dag 5. Mijikendafolket. Efter frukost åker ni till Mijikendafolkets heliga skog, Kaya, för att lära er mer om detta unika folkslag. Ni äter lunch i byn men åker tillbaka till resorten för att äta middag och sova.

Dag 6. Strandliv, ekobruk och återfärd till Nairobi. Njut av en härlig frukost och en skön morgon på stranden. Efter lunchen besöker ni ekofarmen Haller Park som hjälper småskaliga lantbrukare bruka jorden på ett hållbart sätt, därefter är det dags att flyga tillbaka till Nairobi och avsluta med middag och övernattning hemma hos er värdfamilj.

Pris för ovanstående: från SEK 21 185 per person för en familj på fyra personer, från SEK 26 650 per person om ni är två. I detta förslag ingår middag första kvällen samt frukost, lunch och middag övriga dagar. 

Kontakta oss för att skräddarsy din egen Kenyaupplevelse

Låter det här som något för dig? Skicka ett mejl och berätta vad du och ditt resesällskap är intresserad av att göra, så sätter vi ihop ett förslag som passar er perfekt, så ni får uppleva Kenya precis på det sätt ni önskar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.