Bröllopsresa i Afrika – 28 romantiska toppdestinationer
Ett par håller om varandra i solnedgången. I bakgrunden syns havet. Att gifta sig i Afrika är inte så krångligt som många tror
Komplett guide: Gifta sig i Afrika 2023
May 17, 2021
några blonda barn syns i en safarivan, i bakgrunden finns några elefanter. Att resa till Kenya med barn är enkelt
Resa till Kenya med barn – så får du bästa familjesemestern
May 31, 2021
Ett par håller om varandra i solnedgången. I bakgrunden syns havet. Att gifta sig i Afrika är inte så krångligt som många tror
Komplett guide: Gifta sig i Afrika 2023
May 17, 2021
några blonda barn syns i en safarivan, i bakgrunden finns några elefanter. Att resa till Kenya med barn är enkelt
Resa till Kenya med barn – så får du bästa familjesemestern
May 31, 2021
Visa alla

Bröllopsresa i Afrika – 28 romantiska toppdestinationer

En perfekt bröllopsresa i Afrika innehåller romantik och tvåsamhet. Vi listar 28 smekmånadsställen i fem olika länder, alla med det där lilla extra. 

Er bröllopsresa är er första present till er själva som gifta. En möjlighet att njuta av varandra på tu man hand, men också ett tillfälle att skapa gemensamma minnen för livet.

För dig som åker på bröllopsresa i Afrika finns oändliga möjligheter. Ni kanske är äventyrliga och vill inleda med safari eller sightseeing, för att sedan njuta av lugnet på en härlig strand. Eller så vill ni maxa lyxkänslan och njuta av långa, njutningsfyllda dagar på ert privata boende intill kritvita stränder, i skuggan av vajande palmer. Oavsett vad som passar har vi något för dig.

Bröllopsresa i Afrika: välj Sydafrika för safari, stad, beach eller vingård

Två däckstolar bredvid en liten pool med utsikt över havet, solen går ner i horisonten. Utsikten från Thonga Beach Lodges Deluxe Ocean View Honeymoon Suite passar perfekt för dig som vill på bröllopsresa i Afrika och Sydafrika.

Utsikten från Thonga Beach Lodges Deluxe Ocean View Honeymoon Suite går inte av för hackor

Sydafrika är vår populäraste destination kanske mest för att det finns så mycket att göra i landet. Den som känner sig äventyrlig kan åka på safari, lära sig surfa eller hoppa en av världens högsta bungyjump, många vill prova vin och uppleva Kapstaden och Kaphalvön. Men för den som vill åka på bröllopsresa i Afrika är Sydafrika också ett perfekt resmål. Här kan ni kombinera högklassig safari med vingårdar, upptäcka smultronställen längs med Garden Route och avsluta med en härlig strandupplevelse. Få en allroundupplevelse, helt enkelt – och det till samma peng som en tvåveckors vistelse i Thailand, exempelvis.

För dig som inte vill åka runt utan söker den ultimata beachlodgen är Thonga Beach Lodge något i hästväg. Framröstad som en av Sydafrikas mest romantiska beachlodger, här får ni en underbar upplevelse. Boka in er på deras Deluxe Ocean View Honeymoon Suite med egen pool och havsutsikt. Njut av vällagade måltider (frukost, lunch och middag ingår i priset), lata dagar på stranden eller vid poolen, och känslan av att vara långt bort från resten av världen. Glöm inte att åka ut med motorbåten för att se delfiner och få chansen att snorkla med dem.

I Thonga Beachs smekmånadspaketet ingår en flaska av Sydafrikas bästa mousserande vin, en privat och romantisk middag, och en spabehandling. Thonga Beach Lodge ligger i KwaZulu-Natal, några timmar norr om Durban. Det är enkelt att kombinera en vistelse på Thonga Beach Lodge med en högklassig safari i Kruger eller Hluhluwe-Imfolozi.

Smekmånad på Garden Route

En turkos pool sträcker sig mot horisonten, där havet syns. Head over Hills i Knysna är en fantastisk destination för din bröllopsresa

Utsikten från Head over Hills i Knysna

Vill ni hålla er närmare Garden Route och Kaphalvön är svenskägda Head over Hills i Knysna en fantastisk plats att fira sin smekmånad. Denna femstjärniga resort har oslagbar utsikt över lagunen och en vinkällare utan dess like. Perfekt för er som vill utforska omgivningarna men också kunna njuta av att stanna på rummet. Leisure Isle Lodge, som ligger på Leisure Isle i lagunen, har inte samma oslagbara utsikter men erbjuder också lyxiga, bekväma rum närmare stranden.

Bröllopsresa i Afrika: Sydafrikasafari

Vill ni verkligen skaffa er minnen för livet är det givetvis på en safarilodge ni ska tillbringa er smekmånad. Mitt ute i bushen med den extra kryddan att ni kan få elefanter eller antiloper som extra sällskap. Kings Camp i Krugerområdet och Madikwe Hills i malariafria reservatet Madikwe är båda två fantastiska ställen att fira sin bröllopsresa på. Deras honeymoon-rum har privata pooler, dusch både inomhus och utomhus och alla måltider kan serveras vid rummet. Enda gången ni behöver lämna det är när ni ska på safaritur.

Vill ni göra resan riktigt minnesvärd kan vi ordna en symbolisk vigselceremoni på plats i bushen, komplett med afrikansk kör eller dansare, bröllopstårta och mousserande vin. Räkna med att detta kostar kring 14 000 kronor.

En brud och brudgum står under ett stort afrikanskt träd och en dramatisk himmel, de bär bröllopskläder

 

Tintswalo i Krugerområdet är också en oslagbar safaridestination. Det är inte helt ovanligt att en elefant kliver förbi din altan för att ta en slurk ur din privata pool. Även på denna femstjärniga safarilodge njuter du av en härligt lyxig tillvaro, med middag i vinkällaren eller bushen, och spännande safariturer givetvis.

Den som är nygift har inte alltid tusentals kronor över till sitt safariboende. Som tur är har Elephant Plains en smekmånadssvit med egen pool till rejäl rabatt fram till och med december 2021. Även ordinarie pris är överkomligt.

Bröllopsresa i Afrika: bo på vingård

Det vore inte en smekmånad i Sydafrika om ni inte besökte åtminstone en vingård. Men höj upplevelsen ännu ett snäpp och bo på vingård! Knorhoek i närheten av Stellenbosch är en favorit bland våra gäster, här finns stugor för självhushåll för er som verkligen vill vara för er själva, eller härligt ljusa och komfortabla rum. Vingården har en riktigt bra restaurang och priserna är väldigt överkomliga. Bra för dig som har en begränsad budget.

Vill du satsa lite större ska du definitivt bo på Babylonstoren. Vingården har en fantastisk örtagård, härlig trädgård och ligger otroligt vackert. De enskilda stugorna kostar mer än de vanliga hotellrummen men standarden är hög och är du på smekmånad i Afrika ska du definitivt skämma bort dig själv.

Bröllopsresa på Zanzibar – barfotalyx och sandstränder

Zanzibar är ett av våra favoritresmål för en bröllopsresa i Afrika. Här finns precis allt – kritvita stränder, azurblått hav, boenden med privata pooler och möjligheten att skapa minnen för livet i ett tropiskt paradis. Eftersom det är en mångsidig ögrupp, och huvudön har ett stort antal olika stränder med skiftande karaktär, har ni möjlighet att hitta det boende som passar er allra bäst.

En person snorklar under vattennivån, i bakgrunden syns Manta Resorts Undervattensrum. På taket av den flytande trevåningsbyggnaden sitter en kvinna och ser glad ut. Åker du på bröllopsresa i Afrika ska du välja Manta resort på Pemba.

Mantas undervattensrum är faktiskt en svensk konstruktion.

Vill ni verkligen hålla er för er själva ska ni boka in er på Manta Resort, som ligger på ön Pemba. Det är äkta barfotalyx långt borta från andra turister, och resorten är verkligen all-inclusive. Allt ingår, till och med en daglig spabehandling.

Och när ni ändå är på smekmånad i Afrika bör ni givetvis fira med en natt i Mantas Undervattensrum, ett flytande boende i tre våningar. Längst upp finns härliga liggstolar där ni kan sola, på mellanvåningen i höjd med vattnet är enkelt att ta sig ett dopp och där äter ni också middag. Tillbringar ni mycket tid i sovrummet som ligger längst ner kommer endast de tropiska fiskarna att utgöra er publik. För att boka undervattensrummet måste ni bo minst tre nätter på resortet.

För dig som vill hålla dig på huvudön, men ändå känna dig något isolerad från turister, är The Island ett riktigt bra alternativ. The Island har röstats fram som Zanzibars bästa boutiquehotell, ligger på en helt egen ö vid stranden Pongwe. Beroende på tidvattnet kan ni behöva åka båt till “fastlandet”, skulle ni mot förmodan vilja ta er dit. Men det vill ni förmodligen inte – ni är ju på bröllopsresa i Afrika.

På The Island finns bara 6 rum, alla helt avskilda från varandra. Tanken är att skapa en känsla av “tillbaka till naturen” och allt är ekovänligt vilket innebär ingen stökig luftkonditionering på rummen. Havsbrisen svalkar alldeles lagom mycket och när tidvattnet är ute går det utmärkt att ligga vid poolen.

vyn ovanifrån på en ö utanför Zanzibar, där boendet the Island huserar - perfekt för en bröllopsresa i Afrika

The Island i Pongwe, Zanzibar. En resort på en egen ö.

Skulle ni vilja ordna en symbolisk vigselceremoni på The Island tar de USD 1600 för att ta dit en officiant och ett band eller en dj, pynta med tropiska blommor, bjuda på en flaska mousserande vin och snacks samt en romantisk middag och då får ni också en vow renewal certificate. Skulle ni vilja gifta er här är det också möjligt. Både att abonnera hela ön, och att ha en intim ceremoni för två inklusive giltig dokumentation.

Femstjärniga Tulia Zanzibar har röstats fram som “Best Luxury Romantic Beach Resort in Africa” både 2018 och 2019 vilket givetvis är perfekt för dig som letar efter en fulländad bröllopsresa i Afrika. Förutom att precis allt ingår (mat och ALL dryck) erbjuder det här stället lite extra guldkant på tillvaron. Gratis upphämtning från flyget, bubbel på rummet, massage, gratis room service och mycket mer.

På Upendo Zanzibar finns romantiska villor med egen liten pool, utsökt för smekmånadsfirare. Upendo Beach ligger på Michamvihalvön på Zanzibars östra kust, med en härlig känsla av avskildhet. Barfotalyx utan att ni behöver bry er om några som helst praktikaliteter, men ändå inte för långt ifrån övriga stränder skulle ni vilja upptäcka mer av ön.

Fumba Beach Lodge är ett personligt, litet gömställe på en av Zanzibars mest avskilda stränder. Här finns spa, dykcenter, en stor restaurang och bar utomhus och en strandbar samt givetvis en pool. De två smekmånadsrummen är byggda runt ett 900 år gammalt baobabträd. Båda rummen har direkt tillgång till stranden, samt en privat altan med en hängmatta där ni kan sola helt ostört. 

Är det så att ni vill åka till Zanzibar och gifta er i samband med att ni firar smekmånad går det givetvis också att ordna. Privata ceremonier, både officiella och symboliska, är vardagsmat på ön och kostar från några tusen kronor och uppåt. Kontakta oss så berättar vi mer.

Bröllopsresa i Afrika – Karibuni Kenya

Karibuni Kenya betyder “Välkomna till Kenya” och det är ni sannerligen när ni firar smekmånad här. Här finns elegant safari i luxuösa tält, precis som i svunna tider, och även safari i mer modern tappning om än exakt lika häftig. Skäm bort er efter safarin med en vecka eller två på härlig resort vid den tropiska kusten.

Safarismekmånad i massajland

Kenya är landet där safari uppfanns, vilket innebär att ni har förstklassig safari framför er skulle ni välja Kenya som destination för er bröllopsresa i Afrika. Glöm inte att boka en romantisk tur med luftballong över Maasai Mara – se vilda djur från ovan och avsluta med en härlig champagnefrukost i bushen.

En varmluftsballong flyger över en flod i Maasai Mara National Reserve i Kenya. En fulländad höjdpunkt på din bröllopsresa i Afrika

Cottars 1920’s camp erbjuder ett bushliv med vad de kallar “vintage lyx”. Familjen har ordnat safariturer i över 100 år och 1920’s camp är deras sätt att manifestera sin historia. En femstjärnig all-inclusive safariboende med härliga, välmöblerade och stora tält, ett eget privat konservat intill Maasai Mara och Serengeti och en känsla för varje detalj. Förutom de stilfullt inredda gemensamma utrymmena finns här både spa och pool.

I smekmånadstälten har ni stora ytor och en överdådig privat altan, perfekt för er som vill hålla er på rummet när ni inte är på safari. Bor ni minst fyra nätter här som smekmånadsfirare får den ena partnern 50% rabatt, men det gäller tyvärr inte i högsäsong.

Angama Mara är ett mer modert femstjärnigt boende med samma känsla för detaljer och välbefinnande. Lodgen ligger på en höjd i privata reservatet Mara Naboisho, nära platsen där flera viktiga scener i Mitt Afrika spelades in. Stora glasfönster säkerställer att ni har utsikt över den oändliga savannen och inomhus tassar ni runt på härliga parkettgolv. Ändå är det tält ni bor i.

För att ytterligare förhöja för er som är på bröllopsresa finns ett erbjudande: en av er bor gratis om ni bokar minst fyra nätter här. Dessutom ingår en privat safaribil under hela er vistelse, en entimmes fotografering och en Maasai blessing, en välsignelse av ert förbund. Erbjudandet gäller inte under högsäsong.

masai-dansare dansar runt en eld i den mörka kenyanska skymningen. En maasai blessing ingår i smekmånadserbjudandet för dig som vill åka på bröllopsresa i Afrika

Massajer dansar i skymningen

För en något mindre peng, men utan att ge avkall på lyxkänslan, finns en av mina favoriter i Mara Naboisho, Leopard Hill. Lyxtälten på detta härliga safariboende har fjärrkontroll till taket som kan öppnas så att ni enkelt kan sova under stjärnhimlen – med endast ett moskitnät i vägen. Smekmånadstälten kostar exakt samma som övriga men erbjuder lite mer lyxfeeling och avskildhet.

Bröllopsresa i Afrika – i ett kenyanskt paradis

Den kenyanska kusten är både mer och mindre utnyttjad än Zanzibar. Här går det att kombinera barfotalyx och enskildhet, samtidigt som det är möjligt att utforska andra delar av kusten. Några väl utvalda pärlor passar perfekt för ett par på bröllopsresa i Afrika, vare sig ni varit på häftig safari dessförinnan, eller bara vill tillbringa dagarna i skön och härlig tropisk miljö.

Är du på smekmånad ska du givetvis slå på stort. Och The Sands at Chale Island ger dig verkligen möjlighet att göra din bröllopsresa i Afrika till något alldeles speciellt. Chale Island är en ganska liten ö 600 meter från fastlandet, 1,2 kilometer lång och 800 meter bred. Resorten The Sands tar upp ungefär en tredjedel av ön – resten utgörs av spännande mangroveskog och en kritvit tropisk strand.

Den som vill unna sig ett boende i världsklass bokar in sig på Suite on the Rocks – ett privat och häftigt rum på en egen ö. Men jag är ärligt talat mest lockad av en Overwater Suite, med möjligheten att dyka ner direkt i vattnet från altanen. För er som inte tänker tillbringa hela vistelsen på rummet finns här både spa och dykcenter.

Höjdpunkten på din bröllopsresa i Afrika: solstolar på altanen och azurblått vatten ett par steg därifrån, på The Sands at Chale.

Overwater Suite på The Sands at Chale

Kinondo Kwetu på Diani Beach strax söder om Mombasa är ett svenskägt, all inclusive paradisboende med stark hållbarhetsprofil. Och inte nog med det – det är ett perfekt boende för ett smekmånadspar. Boutiquehotellet är måna om att alla ska känna sig välkomna, sedda och få göra precis det de vill. Och inte nog med det, en av er får 50 procents rabatt på sitt boende under hela vistelsen. What’s not to love?

en kvinna simmar i en pool, det är några solstolar intill poolen men i övrigt är det tomt, bara vajande palmer. Kindondo Kwetu är en perfekt destination för dig som vill ha en romantisk bröllopsresa i Afrika

Poolen på Kinondo Kwetu

Min favoritplats på jorden är paradisön Lamu. Den är oexploaterad, turisterna har inte riktigt hittat hit än, och påminner om Zanzibar för kanske 30 år sedan. För dig som är sugen på en bröllopsresa i Afrika på tu man hand, rekommenderar jag verkligen The Cabanas. De ligger enskilt på Kizingoni Beach på en del av ön som få hittar till. Varje cabana är unik, privat och komfortabel.

Paret som driver The Cabanas är intresserade av hälsosam mat, yoga och det finns mängder med härliga utflykter ni kan göra, skulle ni vilja våga er bort från rummet. Ett tips är en solnedgångsseglats på en traditionell segelbåt, en dhow.

Välj Mauritius för er bröllopsresa i Afrika

Mauritius är en traditionell smekmånadsdestination – här finns mängder av resorts i olika prisklasser.

The Oberoi i Mauritius har fantastiska smekmånadsrum för dig som vill kosta på dig något alldeles extra. En Premier Villa med privat pool ligger närmast stranden, med oslagbara utsikter, egen pool och hela 300 kvadratmeter att slå runt på. Begreppet “att stanna på rummet” får en helt ny innebörd på detta palatslika boende.

två solstolar intill en privat pool i en lummig trädgård bara några korta steg från stranden i Mauritius

Din privata trädgård med egen pool när du bor på en Premier Villa hos Oberoi Mauritius

En annan exklusiv upplevelse för en bröllopsresa i Afrika är Maradiva Villas Resort & Spa i Flic en Flac på Mauritius. Varenda boende på denna resort är en enskild villa, med egen pool och havsutsikt. Dekoren andas lyx och enskildhet – ni kan bli upphämtade på flygplatsen i Rolls Royce och det finns en butlerservice alla dygnets timmar. För dig som har råd, och vill unna dig, är Maradiva något utöver det vanliga.

20 Degrés Sud är något så otippat som ett personligt boutiquehotell på Mauritius. De flesta boenden på ön är stora resorts men det här är verkligen en liten pärla. Och för den som är på bröllopsresa i Afrika kan det vara skönt att bo på ett mindre, mer intimt ställe. Boka en privat middag på någon av deras segelbåtar – garanterat ett minne för livet, och ett sätt att höja er bröllopsresa i Afrika ytterligare ett snäpp.

Självklart bor ni i the Secret Suite – utmärkt för par som vill vara för sig själva. Tvåvåningssviten ligger lite avsides, med egen ingång mot stranden och spat, här finns en privat pool, jacuzzi och möjligheten att inta alla era måltider på rummet, skulle ni vilja det. Firar ni smekmånad här och stannar längre än 6 dagar får en av er 50% rabatt på boendet.

En privat pool med eget soldäck och egen ingång till stranden förhöjer din bröllopsresa i Afrika. På 20 Degrés Sud är ni garanterade en romantisk upplevelse

The Secret Suite

Le Sakoa Boutik Hotel är ännu ett intimt och trevligt hotell på Mauritius på Trou aux Biches, öns kanske vackraste strand. Med enbart 16 rum kan du njuta av personlig service i paradiset. Och skulle ni vilja gifta er medan ni är där kan hotellet erbjuda en personlig bröllopskoordinator och ett förmånligt bröllopspaket för endast 900 Euro. Då ingår flera olika ceremonier, en romantisk middag på stranden, bubbel och bröllopstårta bland annat.

Smekmånad på Moçambiques orörda stränder

En unik destination för en bröllopsresa i Afrika, Moçambique stoltserar med miltals orörda stränder – även när ni befinner er på populära semesterorter är känslan av avskildhet märkbar. Dessutom jobbar de flesta hållbart och ekologiskt.

Machangulo Beach Resort ligger en kort båtfärd från huvudstaden Maputo och är en bra destination för dig som vill vila ut i tropiskt paradis efter din sydafrikanska safari i Krugerområdet. Lodgen ligger på tippen av en halvö med mäktig utsikt över havet och vattenlivet och här finns flera naturreservat och marina reservat runtomkring. Här finns bra snorkling, ni kan åka ut och fiska, paddla kajak och uppleva det rika fågellivet, skulle ni vilja det. För den som vill skämma bort sig finns här även ett spa.

En färgglad uteplats med turkosa kuddar och en mindre pool med några solstolar. I bakgrunden syns havet. Machangulo Beach Lodge är en romantisk destination för din bröllopsresa i Afrika

Machangulo erbjuder även ett förmånligt smekmånadspaket med 50% rabatt på ena partnerns boende för hela vistelsen, så länge ni bor här fler än fyra nätter. Middag på stranden eller på er altan, en romantisk seglats med besök i närliggande byn samt en flaska mousserande vin ingår också.

Anvil Bay är en äkta eko-lodge i Moçambiques sydligaste nationalpark. Här finns 10 enskilda Casinhas eller “stugor”, alla med tillgång till stranden. Hållbarhet ligger högt i kurs, lodgen ägs av det lokala samhället och förvaltas av en stiftelse som ser till samhällets bästa. Stiftelsen arbetar dessutom mot tjuvjakt och för ett mer hållbart turistande. Det finns en mängd olika aktiviteter att göra för den som inte bara vill ligga på stranden och ha det skönt. 

Stannar ni fyra nätter eller fler och bokar fully inclusive kan ni utnyttja Anvil Bays förmånliga smekmånadspaket. Ni får då 20 procents rabatt på boendet, gratis välkomstdrink vid ankomst, de anordnar speciella ögonblick för er på stranden eller vid sjön, helkroppsmassage och romantisk middag. 

Mellan Inhambane och Vilanculos, lite längre norrut på kusten men fortfarande i södra Moçambique, ligger Massinga Beach Lodge. Denna högklassiga, fyrstjärniga lodge ligger på en privat strand med totalt 32 rum, alla med utsikt över havet. 16 av dem har altaner med egen pool och passar smekmånadsfirare perfekt, dessutom finns en Deluxe Honeymoon Suite för er som vill vara lite mer för er själva. De har förmånliga smekmånadspaket under både låg- och högsäsong som gäller för alla rumstyper, för att förhöja din bröllopsresa i Afrika . Det enda som krävs är att ni stannar minst fyra nätter. Kontakta oss för att veta mer.

En solstol och privat pool med utsikt över havet. På Massinga Beach Lodge i Moçambique firar du din ultimata bröllopsresa i Afrika

Bahia Mar i Vilanculos har en tydlig spa och wellnessprofil och passar er som vill äta gott, nyttigt och njuta av ett härligt spa. Åker ni på bröllopsresa i Afrika rekommenderar jag att ni bokar en beach suite. Boendet ligger ett stenkast från stranden, det är rymligt med stort vardagsrum och stor altan, och ni bor avskilt. Smekmånadsfirare som bokar fyra nätter eller mer bjuds på en flaska bubbel vid ankomst, en skaldjurstallrik för två valfri middag och en spabehandling för två.

Det här är enbart 28 av våra bästa tips för din bröllopsresa i Afrika. Tro det eller ej, men vi har många fler! Berätta vad ni har för önskemål, hur stor er budget är så ska vi göra vårt bästa för att uppfylla era drömmar om en oförglömlig smekmånad.

Du som inte har gift dig än kanske drömmer om ett minnesvärt bröllop i Afrika. Vi kan hjälpa dig skapa minnen för livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.