Fotosafari – för både proffs och amatör - Afrikakompaniet
hjälpa vilda djur i coronadrabbade Afrika, elefant
Så kan du hjälpa vilda djur i coronadrabbade Afrika
June 23, 2020
turister åka till kenya, nairobi national park
Snart kan internationella turister åka till Kenya
July 19, 2020
hjälpa vilda djur i coronadrabbade Afrika, elefant
Så kan du hjälpa vilda djur i coronadrabbade Afrika
June 23, 2020
turister åka till kenya, nairobi national park
Snart kan internationella turister åka till Kenya
July 19, 2020

Är du intresserad av att ta bilder kan en fotosafari vara ett sätt att förbättra ditt fotograferande – oavsett om du är proffs eller amatörfotograf.

Bästa sättet att minnas din afrikaresa är genom bilderna du tog. Kanske använder du bara din kamera på semestern, eller så är du allmänt fotointresserad och vill komma hem med fantastiska och ovanliga bilder. Oavsett vilken nivå du befinner dig på finns det alltid olika sätt att förbättra ditt fotograferande.

fotosafari Sydafrika

Åk på fotosafari i grupp med andra

Den här typen av resa passar dig som vill både förbättra ditt fotograferande, och få med dig minnesvärda bilder hem. Du åker förmodligen med en vän som delar ditt intresse, eller kanske till och med ensam. Din partner kan följa med enbart om den är lika fotointresserad som du. Ni reser i grupp tillsammans med andra fotointresserade, och följer en planerad rutt. Resan eller safarin varar allt från några dagar till en vecka eller längre, och allt är anpassat inför ditt fotointresse. Från boendet till transporten, och allt guidas av någon som också är fotograf. Ofta finns det “kursmoment” inplanerade i turen. Under dessa lär ni er mer om bildbehandling, och får andra tips som förbättrar fotograferandet. Vi kan erbjuda denna typ av safari i främst Sydafrika, Botswana och Namibia, men den är även möjlig att göra i östra Afrika.

Exklusiv fotosafari, skapad för dig av fotoproffs

Du har ett djupt fotointresse, och vill inte åka i grupp med andra, utan kanske med några vänner eller en partner. Den här fotosafarin är förmodligen en del av en längre resa – eller inte. Du behöver inte anpassa dig efter några bestämda datum, utan kan välja och vraka själv när du vill åka. Din resa är helt och hållet skräddarsydd efter dina önskemål – både gällande vad du vill lära dig och vad du vill se och fotografera. Denna typ av fotosafari kan kosta mer men är värt det för dig med ett brinnande intresse.

Lilac breasted roller i kvällssol

Få tips och hjälp med bildbehandling när du är på safari

Vill du resa med familjen, men ändå få plats för att förbättra ditt fotograferande? Flera av våra fyr- och femstjärniga partners erbjuder hjälp med bildbehandling på din lodge. Saknas denna möjlighet kan vi också ordna med en snabbare utbildning inför safariresan. Kolla för övrigt in vår partner Pangolin safaris Youtubekanal. Där hittar du mängder med tips för dig som vill fotografera på din safari. Här finns också några av mina enklaste tips att tänka på om du vill komma hem med minnesvärda bilder.

Hyra fotoutrustning

Även om dagens mobiler är fantastiska kan det vara värt att hyra en enklare systemkamera inför din safari. Våra samarbetspartners kan hjälpa dig med en kamera som passar din nivå och plånbok, som du sedan kan lämna tillbaka när du är klar. En bra variant för dig som har ett nyupptäckt fotointresse, och vill testa en kameratyp innan du investerar.

fotosafari leopard Sydafrika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.