Ökenlandet Namibia på egen hand eller i grupp

Namibia – ett fantastiskt ökenland

Upptäck det storslagna, vilda Namibia på egen hand eller i grupp. Vi skräddarsyr din upplevelse efter dina önskemål, du bestämmer om du vill åka själv eller med guide. Här finns vackra, öppna vidder, Namibia är ett vilt och storslaget ökenland. Men också lättillgängligt, enkelt för den äventyrslystne resenären som vill upptäcka landet i hyrbil.

För dig som inte vill resa på egen hand finns våra gruppresor, med upp till 16 deltagare. Och glöm inte att du också kan ta Rovos Rail från Pretoria till Namibia – en oförglömlig upplevelse! En resa genom Namibia är en resa för livet, något du aldrig glömmer.

Bästa tiden att åka till Namibia

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Klimatet i Namibia är förhållandevis torrt och trivsamt året om – det kommer helt enkelt inte mycket regn. Mellan december och mars kan det vara hög luftfuktighet vissa dagar, med efterföljande lokala regnskurar på eftermiddagarna. Planerar du safari är det bäst att åka dit mellan juni och oktober, vilket är Namibias torra period. Särskilt i Etosha är vildlivet bäst då. Under regnperioden lämnar djuren vattenhålen och skingras i de stora vidderna. Åker du till Namibia i juni, juli eller augusti är det bra att packa varma kläder, då det kan bli kallt på nätter och tidiga morgnar.

Våra resor i Namibia

Namiböknen och kusten

En kombination av öken och hav – en femdagarstur med extrema kontraster. Turen inleds genom att åka till Sesriem och Sossusvlei, och klättra uppför någon av sanddynerna. I Walvis Bay får du förhoppningsvis se flamingoer och pelikaner och i Swartkopmund lever du strand och stadsliv.

Namibia på djupet

Den här 11-dagarsturen är utformad för att ge en del av det bästa Namibia har att bjuda ifråga om landskap, djurliv och kultur. Du kommer att få möjlighet att uppleva öknen med dess mäktiga sanddyner, havet och Swakopmund samt det spektakulära djurlivet i Etosha – med mycket mer.

Namibia, Namiböken

Södra Namibia

Är du ökenfantast? Då är denna sjudagarstur något för dig. Denna resa fokuserar på Namibias storslagna och unika ökenlandskap. Du får se Fish River Canyon, spökstaden Kolmanskop, och klättra i de höga sanddynerna i Sossusvlei. Det finns även möjlighet att se en del djur på vägen.

Etosha och bushmän

En femdagarstur då du får både uppleva magiska parken Etosha med alla djuren – och lära dig mer om San-folket, även kända som bushmän. Du får lära dig hur du gör upp eld, vilka växter som är ätliga med mycket mer.

Okavangodeltat, Etosha och bushmän

Kombinera Botswana och Namibia och få ut det bästa av båda. Denna 9-dagars tur inleds i Okavangodeltat där du får förmånen att göra safari via vattnet. Dessutom uppleva vilda djur i både Mahango Game Reserve och Etosha i Namibia, samt San-folket (bushmän) i Kalahari. Du får lära dig hur de lever och jagar.

3 dagar i Etosha

Ett kort besök i en av Afrikas förnämsta nationalparker – Etosha. Då denna tur innebär mycket tid på vägen rekommenderar vi att du kombinerar den med någon annan Afrikaupplevelse. Till exempel en solresa till Mauritius eller storstadsliv i Kapstaden.

Etosha Namibia

Det här är ett urval av resorna vi erbjuder i Namibia. Vi kan även skräddarsy din resa helt efter dina önskemål. För fullständiga priser och rutter får ni gärna höra av er.

Vill du upptäcka Namibia på egen hand?

Eftersom det är ett stort land med många olika sevärdheter som alla är spridda i landet, gäller det att vara smart om du vill utforska Namibia på egen hand. Du behöver planera in den bästa rutten utifrån vad du vill se, och tänka på att du kanske behöver lite tid att stanna upp och smälta dina intryck. Det går givetvis att lägga upp din rutt helt själv, men det bästa är givetvis om du frågar oss – vi fixar hyrbil, bokar boenden och ger dig tips om vad du absolut inte bör missa.

På kartan nedan har vi satt ut några av landets absoluta höjdpunkter – men det finns fler. Klicka dig runt på beskrivningarna för att bekanta dig med landet, och hör sen av dig till oss med dina tankar.