Namibia fantastiska ökenlandet - Afrikakompaniet

Namibia – ett fantastiskt ökenland

Vill du ha naturupplevelser utöver det vanliga är Namibia platsen för dig. Här finns öppna vidder, ett vilt och storslaget land men ändå är det så enkelt att resa runt. Och en resa genom Namibia är för livet, något du aldrig glömmer.

Besök Etosha, den jättelika nationalparken i norr, med elefanter, lejon, zebror, giraffer, hyenor och allt annat afrikanskt storvilt.

Namiböknen är världens äldsta öken och följer kusten från Angolas gräns ända ned till Sydafrika, en sträcka på nästan 150 mil. Under miljoner år har det utvecklats en unik flora och fauna i öknen, som oryxantiloper, ökenrävar och den nästan övernaturliga växten Welwitschia – en del exemplar är mer än tusen år gamla. Vid den oftast uttorkade sjön Sossusvlei finns världens högsta sanddyner.

Våra turer går också till gamla fort i vildmarken, den tyska kuststaden Swakopmund eller spökstaden Kolmanskop, som öknen tagit tillbaka. På våra resor bortom allfartsvägarna besöker vi också himbafolket i Kaokoland, där man med lite tur även har chans att se de unika ökenelefanterna, En del resor kombineras med besök i grannländerna Botswana och Zambia.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Klimatet i Namibia är förhållandevis torrt och trivsamt året om – det kommer helt enkelt inte mycket regn. Mellan december och mars kan det vara hög luftfuktighet vissa dagar, med efterföljande lokala regnskurar på eftermiddagarna. Planerar du safari är det bäst att åka dit mellan juni och oktober, vilket är Namibias torra period. Särskilt i Etosha är vildlivet bäst då. Under regnperioden lämnar djuren vattenhålen och skingras i de stora vidderna. Åker du till Namibia i juni, juli eller augusti är det bra att packa varma kläder, då det kan bli kallt på nätter och tidiga morgnar.

Våra resor i Namibia

Namibia på djupet

Den här 11-dagarsturen är utformad för att ge en del av det bästa Namibia har att bjuda ifråga om landskap, djurliv och kultur. Du kommer att få möjlighet att uppleva öknen med dess mäktiga sanddyner, havet och Swakopmund samt det spektakulära djurlivet i Etosha – med mycket mer.

Namibia, Namiböken

Okavangodeltat, Etosha och bushmän

Kombinera Botswana och Namibia och få ut det bästa av båda. Denna 9-dagars tur inleds i Okavangodeltat där du får förmånen att göra safari via vattnet. Dessutom uppleva vilda djur i både Mahango Game Reserve och Etosha i Namibia, samt San-folket (bushmän) i Kalahari. Du får lära dig hur de lever och jagar.

Etosha och bushmän

En femdagarstur då du får både uppleva magiska parken Etosha med alla djuren – och lära dig mer om San-folket, även kända som bushmän. Du får lära dig hur du gör upp eld, vilka växter som är ätliga med mycket mer.

Namiböknen och kusten

En kombination av öken och hav – en femdagarstur med extrema kontraster. Turen inleds genom att åka till Sesriem och Sossusvlei, och klättra uppför någon av sanddynerna. I Walvis Bay får du förhoppningsvis se flamingoer och pelikaner och i Swartkopmund lever du strand och stadsliv.

Södra Namibia

Är du ökenfantast? Då är denna sjudagarstur något för dig. Denna resa fokuserar på Namibias storslagna och unika ökenlandskap. Du får se Fish River Canyon, spökstaden Kolmanskop, och klättra i de höga sanddynerna i Sossusvlei. Det finns även möjlighet att se en del djur på vägen.

3 dagar i Etosha

Ett kort besök i en av Afrikas förnämsta nationalparker – Etosha. Då denna tur innebär mycket tid på vägen rekommenderar vi att du kombinerar den med någon annan Afrikaupplevelse. Till exempel en solresa till Mauritius eller storstadsliv i Kapstaden.

Etosha Namibia

Det här är ett urval av resorna vi erbjuder i Namibia. Vi kan även skräddarsy din resa helt efter dina önskemål. För fullständiga priser och rutter får ni gärna höra av er.