Kapstaden och valsafari till havs och från land

Dag 1-3

Börja semestern med att hämta ut din hyrbil på Kapstadens flygplats, i samband med att du landar. Hyrbilskontoret ligger inom gångavstånd från ankomsthallen. När du fyllt i alla papper och lämnat din handpenning är det bara att tuta och köra!

Vi bokar in dig på ett fint gästhus i det området du önskar – nära stan eller nära havet. Upptäck Kapstaden och Kaphalvön till fots eller med bilen – kör Chapman’s Peak Drive ner till Godahoppsudden för en hel dags äventyr. Eller kör till Camps Bay och tillbringa dagen vid havet. Det är din semester – du bestämmer!

en blå bil framför färgglada hus i Bo-Kaap, kombinera Kapstaden och valsafari för en riktigt härlig bilresa
Tre pingviner i bredd på Stony Point Nature Reservetony

Dag 4

Dags för äventyr! Från Kapstaden kör du mot Hermanus, men via Betty’s Bay. I stället för att ta motorvägen N2 direkt dit svänger du av på R44:an vid Somerset West, och fortsätter till Stony Point Nature Reserve. Här finns det pingviner att titta på! Precis som vid Boulders Beach norr om Simons Town finns ett naturreservat med pingviner. Skillnaden är att denna är mindre välbesökt.

Efter att ha sett pingvinerna här rekommenderar vi en lunch i närområdet, för att därefter köra vidare mot Hermanus.

Dag 5-6

Hermanus är världens i särklass bästa plats för att se valar från stranden och havet, och vi rekommenderar att stanna minst två nätter, helst tre, för att maxa möjligheten att se valar. Vi bokar gärna in er på valsafari så ni kan se havets jättar på nära håll – givetvis utan att störa deras naturliga miljö.

Dag 7

Efter en god frukost i Hermanus är det dags för nästa stopp – Kap Agulhas, eller Afrikas sydligaste spets. Det här är platsen där Indiska oceanen och Atlanten möts. Parkera vid fyren och promenera ner till ett par kilometer till området – det är en fin promenad och det kan behövas lite motion efter ett par timmar i bilen. I Agulhas finns gott om restauranger skulle du vilja äta en mättande lunch efteråt.

Därefter kör du vidare till De Hoop Nature Reserve för incheckning.

Dag 8

De Hoop Nature Reserve har fantastiska stränder och vandringsleder, perfekt för dig som vill komma ut i naturen. Även här är det möjligt att se valar från stranden. Du kan hyra mountainbikes för att cykla dit, eller vandra runt på någon av de många vandringslederna.

Dag 9

Övernatta i Swellendam, Sydafrikas tredje äldsta stad. Breede River flyter igenom landskapet och Langebergen skuggar den mysiga lilla orten. Är du inte mätt på vandring finns det mängder i Langebergen, både hiking och mountainbiking. Men vill du fokusera på annat ligger Robertson Wine Valley bara 20 minuter bort och det går att plocka bär och provsmaka den lokala Wildebraam bärlikören skulle det kännas intressant.

Dag 10

Efter en skön natts sömn på bekvämt gästhus kör du vidare mot Stellenbosch. Välj mellan att ta motorvägen N2 eller kör en liten omvåg via Franschhoek för vackra bergspassager och möjligheter att äta riktigt fin lunch med utsikt över den lilla byn. Till exempel på vingården Haute Cabrière, som har den absolut bästa utsikten i området.  Från Franschhoek till Stellenbosch är det bara 40 minuter – det vill säga gott om tid att stanna till på några vingårdar längs vägen.

Dag 11

Njut av en heldag i Sydafrikas vinland. Stellenbosch är en universitetsstad och tillika vincentrum, med omkring 200 vingårdar i närområdet. Lämna bilen på ditt boende och boka en cykeltur mellan vingårdarna, eller låt oss boka en chaufför som kör er mellan de gårdar ni önskar besöka. Missa inte Rust en Vrede, vars Winemakers lunch är väl värd att testa. På kvällen äter ni middag på någon av de många restaurangerna i centrala Stellenbosch.

Dag 12

Från Stellenbosch är det ungefär 45 minuter till Kapstadens internationella flygplats. Lämna in hyrbilen innan det är dags att checka in på flyget hem.

Kostnad för denna resa: från 6 965 kronor per person i dubbelrum

I priset ingår hyrbil i 12 dagar (ingen självrisk) som hämtas och lämnas på Kapstadens internationella flygplats. Dessutom ingår boende i Kapstaden 3 nätter, Hermanus 3 nätter, på De Hoop Nature Reserve 2 nätter, Swellendam 1 natt och Stellenbosch 2 nätter. Frukost ingår på alla ställen utom De Hoop där det är boende med självhushåll.

Priserna varierar beroende på säsong och boende. Självklart går det att anpassa resan efter era önskemål.

När ska du planera in denna bilresa?

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Valsäsongen i Sydafrika sträcker sig från juli till oktober-november. Det är främst sydkaparen och knölvalen som rör sig från södra Ishavet för att para sig i de varmare vattnen utanför Afrikas kust.

Börja ditt äventyr här, genom att fylla i formuläret.