Vandring i Drakensberg – för dig som gillar hiking
Matetsi Victoria Falls
Matetsi Victoria Falls – bekväm safarilyx
December 10, 2019
safari med barn - 4 saker du måste veta innan ni åker
Safari med barn – 4 saker du måste ha koll på innan du bokar
December 14, 2019
Matetsi Victoria Falls
Matetsi Victoria Falls – bekväm safarilyx
December 10, 2019
safari med barn - 4 saker du måste veta innan ni åker
Safari med barn – 4 saker du måste ha koll på innan du bokar
December 14, 2019
Visa alla

Vandring i Drakensberg – för dig som gillar hiking

Gillar du hiking? Då måste du besöka KwaZulu-Natal i Sydafrika. Vandring i Drakensberg-kedjan är en upplevelse för livet.

Bergskedjan Drakensberg är uppemot 1000 kilometer långt och kan ses från många håll i Sydafrika och givetvis även från Lesotho. Som högst är Drakensberg 3482 meter högt, men det finns många olika toppar och dalar. Vandring i Drakensberg är en fantastisk upplevelse oavsett vilken del av bergskedjan du väljer att utforska.

Jag har besökt både centrala delen av bergskedjan, men även den södra delen när jag var på väg in mot Lesotho. Mitt stående intryck är hur otroligt vackert det är. Stora, hänryckande utsikter och fantastiska berg. Dessutom finns här gott om tusenåriga målningar som San-folket har lämnat efter sig.

Giants castle San rock paintings kan du se på din vandring i Drakensberg

När ska du planera in din vandring i Drakensberg?

Till Drakensberg kan du åka när som helst på året. Jag var i centrala Drakensberg i månadsskiftet augusti/september – det vill säga i slutet på den sydafrikanska vintern – och det fanns snö på vissa ställen! Just Sani pass in mot Lesotho sägs vara något av ett äventyr mitt i den sydafrikanska vintern. Då är vägarna är isiga och snötäckta – och alla vill upp. I Afrika finns inga vinterdäck så ni kan ju bara föreställa er kaoset! Vår guide berättade att folk bara lämnar sina bilar hej vilt när de inte orkar upp, för att ta sig till Lesotho till fots.

Vandring i Drakensberg för både nybörjare och erfarna

Det bästa med Drakensberg är att det finns vandringsleder för alla typer. Du som vill vandra hela dagen kan utmana dig på samma sätt som den som bara vill ta en tur som varar någon timme. Boendena i området är prisvärda, lantliga och charmiga och utsikterna är slående.

Eftersom Drakensberg ligger mittemellan Durban och Johannesburg på ett ungefär, är detta ett riktigt bra sätt för dig att förlänga din upplevelse av landet och se något helt annat. Det går jättebra att kombinera med en safari i Kruger eller en beachvistelse vid Umhlanga Rocks eller Durban, till exempel. Vi har till och med gjort ett förslag på resplan för dig som vill upptäcka dessa delar av Sydafrika och kombinera med Swaziland på 14 dagar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.