Får man resa till Tanzania nu? - Svar på alla dina frågor
en dhow i Lamu, den kan du se då får man resa till Kenya
Får man resa till Kenya nu?
October 28, 2020
Tips inför din resa till Kenya - ta med kameran så du kan ta bilder på djuren du ser, som lejonhannen här
15 tips inför din resa till Kenya
November 20, 2020
en dhow i Lamu, den kan du se då får man resa till Kenya
Får man resa till Kenya nu?
October 28, 2020
Tips inför din resa till Kenya - ta med kameran så du kan ta bilder på djuren du ser, som lejonhannen här
15 tips inför din resa till Kenya
November 20, 2020

Redan 18 maj 2020 öppnades landets gränser för internationella turister. Men får man resa till Tanzania nu? Detta gäller för svenskar:

Från och med 1 oktober 2021 gäller inte UD:s generella avrådan. Efter det får man resa till Tanzania. Och nu har de till och med tagit bort kravet på negativa PCR-tester för fullvaccinerade, så det är ännu lättare att komma dit – och kombinera med Kenya till exemep

Det finns kvar en del regionella avrådan som baserar sig på säkerhetsläget i vissa länder. Till exempel avråder UD svenskar från att resa till Mtwara-regionen i sydöstra Tanzania. En avrådan från UD innebär att din reseförsäkring inte gäller. Kolla alltid villkoren för din reseförsäkring hos ditt försäkringsbolag innan du bokar en resa.

Det är också viktigt att påpeka att till skillnad från andra länder har Tanzania inte släppt några siffror eller statistik kring Coronaviruset mellan april 2020 och juli 2021. Vi vet alltså väldigt lite om virusets spridning och hur utsatt landet och dess invånare är. Det är en faktor som kan påverka ditt beslut att åka på semester till Tanzania.

Så på frågan: “Får man resa till Tanzania nu?” svarar vi JA. Du kan åka till Tanzania efter 1 oktober 2021, men var beredd på att resan blir annorlunda tack vare coronaviruset.

Nu får man resa till Tanzania och följande gäller:

 • Den som kan visa intyg på att den är fullvaccinerad behöver inte visa upp ett negativt PCR-test vid inresa, och slipper också ta ett antigentest.
 • Den som inte är vaccinerad behöver visa upp ett negativt PCR-test för Covid-19 som gjorts max 72 timmar tidigare. När du anländer till Tanzania behöver du som är ovaccinerad också ta ett antigentest (ett så kallat “snabbtest) för Covid-19, som du bekostar själv. Detta kostar USD 10 per person.
 • Passagerare som anländer till Tanzania ska ha fyllt i denna hälsodeklaration online tidigast ett dygn innan de kommer till landet. Den som fyller i formuläret får en kod, inklusive en unik hälsokod, som ska visas upp vid ankomst. Flyger du direkt till Zanzibar fyller du i denna hälsodeklaration.
 • Den som är ovaccinerad och testar positivt för Covid-19 kan komma att behöva gå i karantän i 14 dagar. Karantänen bekostas av resenären.
 • Det krävs fortfarande visum för att resa in i Tanzania. Det kan du lösa i förväg, genom att skaffa ett e-visum, eller på plats när du reser in i landet.
 • Svenska medborgare som återvänder till Sverige från Tanzania behöver inte uppvisa ett negativt PCR-test vid hemresan.

Får man åka till Tanzania nu? Ja men du kan behöva bära ansiktsmask som kvinnan på bilden

Om man får resa till Tanzania – vad är det som gäller?

 • Det är rekommenderat att använda ansiktsmasker på offentliga platser, men det finns inget tvång på det. Du bör hålla distans till andra människor och tvätta eller sprita händerna regelbundet.
 • I övrigt finns inga restriktioner i Tanzania. Det finns inget utegångsförbud, barer och restauranger är för det mesta öppna och det finns inga begränsningar på hur många människor får samlas.
 • Eftersom det finns få restriktioner eller begränsningar, och inga officiella siffror kring spridningen av Covid-19 i Tanzania, gäller det att vara extra försiktig om du vill åka dit. Åk inte in till städer och restauranger utan håll dig på ditt boende eller din safarilodge. Begränsa dina kontakter med andra människor.

Även om man får åka till Tanzania kan regler och restriktioner förändras över tid. Dubbelkolla vad som gäller innan du reser.

OBS: Här finns uppdaterad information om vilka restriktioner som finns och vilka regler som gäller vid inresa om du vill åka till Kenya eller Sydafrika.

Funderar du på att åka när man får resa till Tanzania? Du kanske vill testa att åka på safari i Serengeti, besöka Zanzibar för några välförtjänta dagar av bad och strandliv eller uppleva den stora migrationen med allt vad det innebär?

Kontakta oss så hjälper vi dig med en säker och välordnad semester som ger dig minnen för livet. Vi tar inga extra avgifter för att planera och boka din resa.

2 Comments

 1. […] om vilka restriktioner som finns och vilka regler som gäller vid inresa om du vill åka till Tanzania eller […]

 2. […] stort har jag skrivit mer om vilka restriktioner som finns för dig som vill resa till Sydafrika, Tanzania och Kenya just nu. Ska du resa till ett annat afrikanskt land i covidtider är det bara att du hör […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.