15 tips inför din resa till Kenya - allt du måste ha koll på
får man resa till Tanzania och se leoparder som denna
Får man resa till Tanzania nu?
October 28, 2020
Dröm nu res sen
Boka en gratis resekonsultation och dröm dig bort
December 2, 2020
får man resa till Tanzania och se leoparder som denna
Får man resa till Tanzania nu?
October 28, 2020
Dröm nu res sen
Boka en gratis resekonsultation och dröm dig bort
December 2, 2020

Planerar du en resa till Maasai Mara eller Mombasa och är osäker på hur du ska förbereda dig? Här kommer några tips inför din resa till Kenya. 

Det finns några viktiga saker som du behöver tänka på när du ska resa till Kenya. Vi har samlat det viktigaste och listar här 15 tips inför din resa till Kenya.

Pass och visum

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemresan. Och du behöver ett visum. Från och med 1 januari 2021 kommer den manuella hanteringen av visum på Kenyas internationella flygplats att fasas ut helt, så du behöver ansöka om ditt visum i förväg, online.

Tips inför din Kenyaresa – pengar och valuta

Innan du åker är det bra om du har med dig lite amerikanska dollar (USD) för säkerhets skull. Hotell, restauranger och andra turistmål tar oftast betalt i dollar men det går lika bra med bank- eller kreditkort. Visa och Mastercard är mest gångbara. Kenyas lokala valuta heter Kenyan shilling och cent (förkortas KES). Betala helst i KES eller med bankkort i affärer och på restauranger så slipper du dåliga växlingskurser (även om de flesta lägger på en avgift för att ta betalt med bankkort).

Du kan ibland växla till kenyanska shilling på Forex på på flygplatsen här i Sverige, eller i Kenya. Det går också att ta ut kontanter i lokala uttagsautomater i de allra största städerna och på de större flygplatserna.

Hälsa och vacciner

Kolla alltid för säkerhets skull vad som gäller med din lokala infektionsklinik i god tid innan du ska åka. Det finns risk för malaria i princip i hela Östafrika. Tänk även på att ha med myggmedel och skyddande kläder. Myggnät finns tillgängliga där det behövs.

Det kan vara klokt att ha med antihistaminsalva eller tabletter på resan, det är inte bara myggbett som kan klia och ibland är det långt mellan apoteken.

tre giraffer kurar ihop sig på den afrikanska savannen. Tips inför din resa till Kenya – glöm inte att ta med kameran!

Packningstips inför din resa till Kenya

Oavsett vad du ska göra och när på året som du ska åka är det bra att packa kläder enligt lager-på-lager-principen. Vår ultimata guide för kläder på safari täcker in i princip allt du behöver veta om hur du ska tänka om du ska ut och spana efter djur. Beiga, neutrala kläder, keps eller mössa och långärmat för kyliga kvällar och morgnar är en bra devis. En tunn regnjacka är en bra idé om du ska resa till Kenya i oktober, november eller någon gång mellan april och juni. Och glöm för guds skull inte kamera och kikare!

Ska du flyga inrikes – till exempel till kusten eller till din safari – är det inte säkert att flygbolaget tillåter att du har med dig hårda rullväskor, utan vill att du ska packa i mjuka väskor. Kolla alltid med oss vad som gäller!

Några andra tips inför din resa till Kenya: Eftersom landet är en tidigare brittisk koloni är elsystemet därefter. Den klassiska brittiska trestickskontakten är vanligast. Även om många hotell och safariboenden har både usb-uttag och europeiskt gångbara eluttag är det säkrast att du tar med dig en adapter. Ta för vana att packa ett grenuttag så behövs inte lika många adaptrar.

Mer läsning med tips inför din resa till Kenya

Allt du behöver veta om safari – en fullständig lista med frågor och svar. Vill du resa hållbart och göra en safari som betalar tillbaka till både samhälle och djur ska du fundera på en safari i Mara Naboisho. Det är en särdeles härlig upplevelse. Så här mycket dricks ska du ge i Kenya när du väl kommer fram. Har du ont om tid i Kenya och bara är i Nairobi någon dag hinner du med en heldag i Nairobi National Park. Det är riktigt bra safari och väldigt häftigt att det ligger så nära stan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.