Skynda att fynda - rea på resor i 2021 - Afrikakompaniet
Lyxa till semestern med glamping, slackpacking eller varför inte åka på workation? Den här kvinnan vandrar i solnedgången på Västra Kaphalvön.
Lyxa till semestern med glamping, slackpacking och workation
April 13, 2021
Ett par håller om varandra i solnedgången. I bakgrunden syns havet. Att gifta sig i Afrika är inte så krångligt som många tror
Komplett guide: Gifta sig i Afrika 2023
May 17, 2021
Lyxa till semestern med glamping, slackpacking eller varför inte åka på workation? Den här kvinnan vandrar i solnedgången på Västra Kaphalvön.
Lyxa till semestern med glamping, slackpacking och workation
April 13, 2021
Ett par håller om varandra i solnedgången. I bakgrunden syns havet. Att gifta sig i Afrika är inte så krångligt som många tror
Komplett guide: Gifta sig i Afrika 2023
May 17, 2021

Sugen på en resa och villig att göra ett klipp? Just nu är det rea på resor till Afrika som görs 2021. Vi har sammanställt listan på erbjudanden du inte vill missa.

Det är fortfarande Coronapandemi och de flesta kommer att hålla sig hemma även i sommar. Men för dig som är sugen på att göra ett klipp finns det många bra erbjudanden att nappa på. Vi har hela listan med rejäla rabatter, long-stay-erbjudanden och familjevänliga resor under denna rea på resor i 2021. Missa inte klippen du kan göra i dag eller i morgon, längst ner i blogginlägget.

Rea på familjevänliga resor

African Bush Camps med lodger i Botswana, Zimbabwe och Zambia erbjuder en särskild rabatt till barnfamiljer som vill åka på safari och bo på deras lodger. Barn mellan 0 och 15 år bor gratis på utvalda lodger så länge det finns en förälder per barn. Ni måste fortfarande betala för barnens transport och vissa andra avgifter, men den dyraste kostnaden, boendet, är helt gratis. Boka senast 30 juni för att kunna utnyttja erbjudandet när som helst under 2021 (förutom 20 december och framåt).

Just nu är det rea på resor till Afrika, bland annat på safariresor för familjer. Ett blont barn sitter med sin pappa i en safaribil, det är solnedgång

Vill ni åka till Victoriafallen på höstlovet? Wild Horizons två lodger, Old Drift Lodge och The Elephant Camp, har en ständig rea på resor och erbjuder gratis boende för alla barn mellan 7 och 16, under deras Green Season, som infaller ungefär 1 november till 20 december i år. Erbjudandet gäller enbart för deras familjerum.

Rea på resor – long stay eller workation

Fotosafariföretaget Pangolin öppnar sin Chobe Hotel i Botswana igen efter Coronapandemin, och firar detta med ett long stay-specialerbjudande. Stanna 7 eller 14 nätter på ett härligt hotell med utsikt över Chobefloden i juni eller juli. All mat, all dryck, transfer till och från Kasane och givetvis safariturer och kamerautrustning ingår. Behöver du hålla kontakt med jobbet? Misströsta inte, de har också internet. 7 nätter i dubbelrum kostar ZAR 30 000 per person (motsvarar cirka 18000 svenska kronor) och 14 nätter i dubbelrum kostar ZAR 50 000 per person (motsvarar cirka SEK 30 000 kronor). Visserligen en rejäl slant men du får väldigt mycket för den.

En trappa leder ner till en tropisk strand utanför boendet Zuri Zanzibar. Just nu är det rea på resor och på Zuri får du rabatt om ju längre vistelse du bokar.

Zuri Zanzibar erbjuder 15% rabatt till dig som bokar en vistelse på 7 dagar eller mer på deras härliga resort. De har 56 fristående villor och bungalows och ligger på stranden Kendwa, där du kan njuta av vackra solnedgångar och inte behöver oroa dig för att tidvattnet påverkar havet så det blir svårt att bada. Osäker på vilken Zanzibarstrand som passar dig bäst? Vi har listat de fem bästa.

Stanna fler dagar än du betalar för

Femstjärniga gästhuset Abbey Manor i Oranjezicht, Kapstaden, erbjuder en gratisnatt till alla som stannar minst fyra nätter under hela 2021. Deras avbokningspolicy är också väldigt generös skulle du bli tvungen att avboka eller senarelägga resan på grund av covid, även med väldigt kort varsel. Du sparar minst en tusenlapp på detta erbjudande.

Angama Mara, en av Kenyas lyxigaste lodger, erbjuder en gratisnatt till dig som bokar fyra eller fler nätter under Green Season, det vill säga under den period då det är färre som reser. Du får en precis lika bra safari – men till betydligt bättre pris. Green Season infaller 30 januari – 30 juni och 1 oktober – 17 december 2021, och är ni två som reser kan ni spara uppemot 16 000 kronor på detta erbjudande (vilket är ungefär vad det kostar att bo en natt på lodgen när priserna är som lägst).

Boutique-hotellet Bahia Mar i Vilankulo, Moçambique erbjuder hållbar ekolyx med spa och gym. Dessutom bjussar de på en gratisnatt om du bor där minst fyra nätter. Bor du där minst sju nätter får du utöver gratisnatten en härlig heldagstur till Bazaruto Islands.

Basecamp Explorer-lodgerna i Masai Mara och Mara Naboisho har flera prisvärda “stay-pay”-erbjudanden. Kombinera 3 nätter på fantastiska Eagle View med 3 nätter på lyxiga Leopard Hill så får du en gratisnatt på Eagle View. Eller bo 3 nätter på Eagle View och 2 nätter på Basecamp Masai Mara så får du en gratisnatt på det sistnämnda. För den som vill lyxa till det rejält kan du boka 4 nätter på Leopard Hill och betala halva priset för sista natten där.

Just nu är det rea på resor till Afrika och lyxiga Leopard Hill har bra rabatter. På bilden ser du ett upplyst safaritält med dubbelsäng och härlig, färgglad inredning, runtomkring är det bush i solnedgången.

Last Word driver femstjärniga boenden i boutiquestil i Sydafrika, lyxiga och unika och nu med ett erbjudande som är svårt att motstå. Bo tre nätter på deras safarilodge Kitara i Krugerområdet, och kombinera sedan med vilken som helst av deras övriga boenden i Constantia, Franschhoek och/eller Long Beach för att få ihop sammanlagt 9 nätter, så betalar du bara för 6 nätter (en gratisnatt på safarilodgen, två gratisnätter på övriga boenden). Detta erbjudande gäller fram till december 2021, och även mellan 11 januari 2022 och 19 december 2022. Här finns några andra av deras paketerbjudanden.

Övriga rabatter

Baobab Ridge Lodge i Klaseriereservatet i Sydafrikas Krugerområde har rabatterade priser för hela 2021 och 2022, och det är riktigt bra priser för en lodge med denna standard. Denna förstklassiga, fyrstjärniga, personliga lodge ligger vackert i reservatet med fint designade rum och en härlig pool att svalka sig i när ni inte är ute på safariturer. Här finns sex härliga sviter för två personer samt en familjesvit med plats för fyra personer.

Ett dubbelrum på Baobab Ridge Lodge kostar totalt ZAR 6160 per natt för två personer (cirka 3700 kronor lite beroende på valutakurs) fram till 30 juni och mellan 1 november och 15 december i år och nästa år. Mellan 1 juli och 31 oktober samt 16 och 31 december kostar ett dubbelrum totalt ZAR 9240 per natt för två personer (cirka 5 540 kronor beroende på valutakurs). Barn över 6 är tillåtna på denna lodge, och du betalar bara 50% av vuxenkostnaden för barn upp till och med 11 år. I priset ingår måltider, 2 safariturer om dagen samt te och kaffe.

Elephant Plains Game Lodge i djurtäta Sabi Sands har specialpriser hela 2021. Elephant Plains är en lodge som uppskattas mycket av våra resenärer och de är ofta fullbokade. Deras billigaste rum – rondavels – kostar ZAR 6000 per natt för två personervilket motsvarar ungefär 3600 kronor. Barn upp till 11 år kostar halva priset, lodgen tillåter enbart barn över 3 år. Priset gäller till 31 december 2021 så även under jullovet för dig som inte kan resa under andra perioder.

Rea på resor – sista chansen!

Vi har de senaste veckorna fått en hel del sena erbjudanden. De går visserligen ut strax, men är för bra för att inte lista för dig som vill slå till under denna “rea” på resor. Är du snabb kan du spara flera tusen kronor.

African Bush Camps med lodger i Botswana, Zimbabwe och Zambia erbjuder en free night safari special som är giltig för resor som görs under 2021. Boka 6 nätter sammanlagt på någon av deras lodger och få en natt gratis, eller boka 10 nätter sammanlagt och få två nätter gratis. Alla måltider, dryck och aktiviteter såsom game drives med mera ingår i priset, det som inte ingår är transfer mellan boendena. Men du som vill utnyttja det här erbjudandet behöver slå till redan nu – det är bara giltigt fram till och med 30 april 2021.

Mukambi Safari Lodges i Kafue National Park i Zambia erbjuder sig att betala alla extra kostnader, såsom transfers och skatter, för den som bokar och betalar 50% av sin safari senast 30 april, 2021. Företaget driver tre olika safarilodger i det som sägs vara Afrikas största nationalpark, varav alla är unika och har sin egen karaktär. Här finns några av deras specialpaket och resplaner.

Lyxtåget Rovos Rail har en specialtur mellan Pretoria och naturparken Pilanesberg 21-24 maj 2021. Dessa resor är inget för den som trivs i flipflops och shorts – klädkoden är formell förutom när du ska på safariturer i parken – då gäller “smart casual” – men för dig som vill uppleva en tågresa utan dess like kan det vara en underbar upplevelse. All dryck och all mat ingår, du bor i komfortabla sviter på tåget och på safarilodgen i Pilanesberg och blir väldigt väl omhändertagen under hela resan. Denna resa kostar som minst ZAR 39000 för två personer (cirka 23400 kronor).

Zuri Zanzibar har 20 procents rabatt till dig som vill bo på resorten före 31 maj 2021. Skulle du mot förmodan behöva avboka eller skjuta fram resan är villkoren för detta väldigt fördelaktiga.

Detta är enbart ett hastigt ihopsatt axplock av alla de erbjudanden vi har nåtts av den senaste tiden. Har du särskilda önskemål eller önskar åka till en viss plats, kontakta oss gärna och berätta mer om vart du längtar, så tar vi fram vilka erbjudanden som gäller för just ditt resmål.

2 Comments

  1. Karin Cushing says:

    Hi,
    We would appreciate if you could put togeather a trip for us.
    We would like to ha e a holiday and visit the Kruger park for a safari and end up in Kapstaden to visit some friends.
    We would like to fly from Gothenburg in early January and stay for 10-14 days. We would like to do a safari for 3-5 days and after that visit some vine districts and have a few free days in Kapstaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.